Αρχική Χωρίς κατηγορία Δεν κατεβαίνει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάς

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάς

Με γραπτή δήλωσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Κινήματος των 53 Κώστας Ζαχαριάς γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το κόμμα στις επικείμενες εκλογές.

Ο κ. Ζαχαριάς άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος, το οποίο, όπως είπε «δεν επέλεξε το δρόμο του συνεδρίου και της συζήτησης και έτσι δεν διαφύλαξε τη συλλογικότητα». Σημειώνεται πως ο κ. Ζαχαριάς είχε καταψηφίσει στη Βουλή το «Μνημόνιο 3».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ζαχαριά έχει ως εξής:

“Η ψήφιση των προαπαιτούμενων και της συμφωνίας για το 3ο μνημόνιο από τη Βουλή, συνδέθηκε με ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, προκήρυξη εκλογών και βαθειά διάσταση στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίζοντας ότι η συμφωνία ήταν προϊόν εκβιασμού της Κυβέρνησης, την καταψήφισα, πιστεύοντας ότι θα οδηγήσει στην όξυνση της κοινωνικής κρίσης, την αύξηση της ανεργίας, τη μεγαλύτερη φτωχοποίηση και εξαθλίωση των πιο ευάλωτων στρωμάτων, τη μαζική μετανάστευση των νέων μας, θα επιβάλλει καθεστώς επιτροπείας στη διακυβέρνηση, φίμωση στο Κοινοβούλιο και τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

Πιστεύω ότι η μόνη θετική διέξοδος για τη χώρα, είναι η ανάληψη της ευθύνης από την Κυβέρνηση για ρήξη με ότι μας εγκλωβίζει στο φαύλο κύκλο της υποτέλειας, των μνημονίων, της κοινωνικής αδικίας. Σ’ αυτή την πορεία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συμβάλλει με προγραμματικές θέσεις, συζητώντας σε έκτακτο συνέδριο με τα απλά κομματικά μέλη, στηριζόμενος στην παλλαϊκή βάση του ΟΧΙ του πρόσφατου δημοψηφίσματος, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της κοινωνίας. Η ηγετική μας ομάδα προχώρησε διαφορετικά και δεν διαφύλαξε την ενότητα της συλλογικότητάς μας.

Όσο με αφορά, δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εκλογές. Μένω γυμνός και εκτεθειμένος στον Αρκαδικό λαό, τους συντρόφους μου, τους απλούς πολίτες και ψηφοφόρους. Για όσα υπερασπίστηκα και προσπάθησα, για τις αστοχίες, τις ανακολουθίες και τις διαψεύσεις. Παραμένω στο δρόμο της Αριστεράς με την ελπίδα συνάντησης στους αγώνες για τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων“.

Προηγούμενο άρθροΜπλόκο» στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού από τους δικαιούχους αποζημιώσεων!
Επόμενο άρθροΣτις 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι – Χιλιάδες τα οργανικά και λειτουργικά κενά