Αρχική Χωρίς κατηγορία Και ο πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας εκτός…

Και ο πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας εκτός…

Με μία δήλωση ο γνωστός πατρινός γιατρός Ευάγγελος Κατσακούλης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί από το ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές. Οκ. Κατσακούλης ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα και μάλιστα είχε καταταγεί τέταρτος στην σειρά, άρα πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γνωστός πατρινός οδεύει και αυτός για την «Λαϊκή ενότητα» Ο κ. Κατσακούλης αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωση που έκανε: “Στους συμπολίτες μου όσους με τίμησαν στις βουλευτικές εκλογές και όχι μόνο Μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου πιστεύω ότι δεν έχω θέση σε ένα κόμμα που αθέτησε όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις Για μένα αυτές οι δεσμεύσεις αποτελούσαν ένα συμβόλαιο τιμής μαζί σας Την στιγμή που η ηγετική ομάδα αθέτησε τις αποφάσεις του συνέδριου, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν μου μένει άλλη επιλογή από την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ Δεν θα ήμουν ειλικρινής απέναντι σας αν προσπαθούσα να σας πείσω ότι αυτό το μνημόνιο θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα Ήδη από τα πρώτα μέτρα [μείωση συντάξεων ξεπούλημα αεροδρομίων κλπ] φαίνεται το τι θα επακολουθήσει Δεν έχω κανένα λόγο να προσυπογράψω την καταδίκη του λαού Αντίθετα δηλώνω ότι όπως και πριν θα είμαι παρών σε όλους τους αγώνες του για μια καλύτερη ζωή Αυτήν που του αξίζει Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στους γονείς μας και στα παιδιά μας”
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
Εν τω μεταξύ από την διοίκηση του ΠΕΑΚ παραιτήθηκε η γραμματέας Βάσω Σιμάκη αμέσως μετά την παραίτηση της την προηγούμενη εβδομάδα από την νομαρχιακή επιτροπή Αχαΐας του Συριζα. Στην επιστολή παραίτησης η κ. Σιμάκη αναφέρει τα εξής: «Αγαπητά μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας,με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την παραίτησή μου από τη θέση του γραμματέα της Ε.Δ.. Η παραίτησή μου αυτή συνδέεται με την αποχώρησή μου από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της βαθιάς μου διαφωνίας με την κυβερνητική πολιτική του τελευταίου διαστήματος, με αποκορύφωμα την υπερψήφιση ενός νέου μνημονίου, ίσως του σκληρότερου όλων. Η τοποθέτησή μου στην Ε.Δ. έγινε λόγω της κομματικής μου ιδιότητας -ουδέτερη πολιτικά και αντικειμενική δεν υπήρξα ποτέ- και θεωρώ αυτονόητη την αποχωρησή μου από τη θέση του γραμματέα φεύγοντας και από το ΣΥΡΙΖΑ. Ανέλαβα αυτή τη θέση με έντονη την αίσθηση προσφοράς και καθήκοντος, έχοντας σαν γνώμονα μια εναλλακτική και ουσιαστική διοίκηση των αθλητικών κέντρων που θα έβαζε φρένο στη διαφθορά και την κακοδιαχείριση προηγούμενων διοικήσεων, με κέντρο και μοναδικό αποδέκτη την κοινωνία και τις ανάγκες της. Το μικρό διάστημα που υπηρέτησα σε αυτή τη θέση το διεκδίκησα και, σε συνεργασία με άλλα μέλη της Ε.Δ., προσπάθησα να το πράξω. Δυστυχως όμως, σε αυτή την προσπάθεια εξυγίανσης και διαφανούς διοίκησης υπήρξαν τροχοπέδη, εντός κι εκτός Ε.Δ., φαινόμενα τα οποία δεν συνάδουν με το προεκλογικό πρόγραμμα και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Τμήματος Αθλητισμού του. Εύχομαι δύναμη και καλή συνέχεια στα μέλη της Ε.Δ. που συνεχίζουν να λειτουργούν με τις ίδιες αξίες και ιδανικά με τις οποίες ξεκινήσαμε…» ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ «ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι παραιτήσεις και απλών μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό όπως και σε άλλες εκλογικές περιφέρειες. Ορισμένοι αναμένεται να ενταχθούν στην Λαϊκή Ενότητα και άλλοι προς το παρόν κρατούν στάση αναμονής. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Achaianews.gr υπάρχει έντονη κινητικότητα στο νομό από ιδρυτικά μέλη του νέου κόμματος και έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με κοινωνικούς πολιτικούς και άλλους φορείς .Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση και με εκπροσώπους του PLAN B στην Πάτρα μετά και την συνάντηση Αλαβάνου – Λαφαζάνη.

Λίνα Μπάστα
Πηγή : http://www.achaianews.gr/index.php/news/frontpages/9561-kai-o-protos-anapliromatikos-bouleutis-tou-suriza-axaias-ektos