Αρχική Χωρίς κατηγορία Η “Ηλέκτρα” του Ευριπίδη στο Άργος, στις 29 Αυγούστου

Η “Ηλέκτρα” του Ευριπίδη στο Άργος, στις 29 Αυγούστου

Η Ηλέκτρα, η κορυφαία τραγωδία του Ευριπίδη, συναντά το θεατρόφιλο κοινό της χώρας σε μια μεγάλη περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας.
Η Ηλέκτρα αποτελεί μια διεθνών προδιαγραφών παραγωγή του Θεάτρου Badminton, που φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το ανεξάντλητο κοίτασμα της αρχαίας δραματουργίας με το πιο καινοτόμο πρόσωπο του ελληνικού θεάτρου. Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα στο Θέατρο Badminton και καταχειροκροτήθηκε από δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Την Ηλέκτρα σκηνοθετεί ο πανεπιστημιακός δάσκαλος και Ακαδημαϊκός κ. Σπύρος Α. Ευαγγελάτος. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης, με 200 και πλέον σκηνοθεσίες – ανάμεσά τους 40 τραγωδίες – σε ελληνικά κρατικά θέατρα, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και στο εξωτερικό, για πρώτη φορά σκηνοθετεί την Ηλέκτρα του Ευριπίδη, δίνοντάς μας μια νέα συναρπαστική ανάγνωση του κλασσικού μύθου. Τη μετάφραση υπογράφει ο Κ.Χ. Μύρης, το σκηνικό και τα κοστούμια ο Γιώργος Πάτσας, τη χορογραφία η Αντιγόνη Γύρα, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος και την πρωτότυπη μουσική ο Γιάννης Αναστασόπουλος.

Τον ρόλο της Ηλέκτρας ερμηνεύει μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, η κάτοχος του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» Μαρίνα Ασλάνογλου και το ρόλο του Ορέστη ο Θανάσης Κουρλαμπάς. Στη διανομή της παράστασης βρίσκονται δύο κορυφαίες μορφές του ελληνικού θεάτρου, η Ρένη Πιττακή (Κλυταιμνήστρα) και ο Γιάννης Βόγλης (Παιδαγωγός). Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος (Αγγελιαφόρος), ο Γιώργος Ψυχογιός (Γεωργός), ο Άγγελος Μπούρας (Κάστωρ) και ένας δεκαπενταμελής γυναικείος Χορός.

Η Ηλέκτρα αποτελεί μια σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της μεταμέλειας και της Δικαιοσύνης. Το έργο παρακολουθεί το ανόσιο σχέδιο της Ηλέκτρας και του αδερφού της Ορέστη να εκδικηθούν το θάνατο του πατέρα τους. Βήμα βήμα, τα δυο αδέρφια βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, μέχρι να αποκατασταθεί η ηθική τάξη και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η λεπτότητα με την οποία ο Ευριπίδης ανατέμνει τον ψυχισμό των ηρώων του, κάνοντας τα ηθικά τους διλήμματα να μοιάζουν και σήμερα καίρια και επιτακτικά, καθιστά την Ηλέκτρα ένα από τα αρτιότερα επιτεύγματα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ευριπίδη “Ηλέκτρα”
Σκηνοθεσία: Σπύρος Ευαγγελάτος

ΑΡΓΟΣ, Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΩΡΑ: 9.15ΜΜ με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Μετάφραση: K. X. Μύρης
Σκηνοθεσία-Δραματουργική Προσαρμογή: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική: Γιάννης Αναστασόπουλος
Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Παραγωγός: Μιχάλης Αδάμ

Ηλέκτρα: Μαρίνα Ασλάνογλου
Κλυταιμνήστρα:ΡένηΠιττακή
Πρεσβύτης: Γιάννης Βόγλης
Ορέστης: Θανάσης Κουρλαμπάς
Αγγελιαφόρος: Θοδωρής Κατσαφάδος
Γεωργός: Γιώργος Ψυχογιός
Κάστορας : Άγγελος Μπούρας
Πυλάδης: Νίκος Ιωαννίδης
Πολυδεύκης: Κωνσταντίνος Ελματζίογλου

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ-ΧΟΡΟΣ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)
Αλίκη Αβδελοπούλου
Γεωργία Ανέστη
Εϋα Βάρσου
Φανή Γέμτου
Μαριλού Κατσαφάδου
Ρένα Κυπριώτη
Ειρήνη Κυρμιζάκη
Γιάννα Μαλακατέ
Ελίνα Μάλαμα
Μαρία Μαλλούχου
ΣύνθιαΜπατσή
ΜαριαλέναΡοζάκη
Μαρία Τζάνη
Μαίρη Χάγια
Εύα Χριστοδούλου

Τιμή εισιτηρίου:
15 € (γενική είσοδος)
12 € (παιδικό από 6 ετών, μαθητικό, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ)

ΣΗΜΕΙΟ Προπώλησης Εισιτηρίων:
Grand Cafe Kandinsky (Μιχ. Στάμου 2, πεζόδρομος, Άργος)
τηλ.: 2751023995