Αρχική Χωρίς κατηγορία Μαχαίρωσε τον αστυνομικό γιατί… μίλησε στην κοπέλα του

Μαχαίρωσε τον αστυνομικό γιατί… μίλησε στην κοπέλα του

Νεότερα 19-08-15 : Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας προχώρησαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος ενός 26χρονου και ενός 23χρονου που φέρονται ως οι πρωταγωνιστές της επίθεσης με μαχαίρι κατά αστυνομικού έξω από νυχτερινό κατάστημα του Ρίου.
Τα εντάλματα αφορούν τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ ακόμα οι δύο δράστες παραμένουν άφαντοι.
Ως προς τα αίτια του αιματηρού περιστατικού, συμφωνα με την Αστυνομία, δεν προέκυψε κάποια αντιδεοντολογική – αντιεπαγγελματική συμπεριφορά εκ μέρους των θυμάτων. Ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση συνομιλούσε μέσα στο κατάστημα με μία κοπέλα με την οποία συνδεόταν ο δράστης της επίθεσης. Ο αστυνομικός δεν το γνώριζε και κάποια στιγμή ο δράστης του ζήτησε να βγουν έξω.
Εκεί γρονθοκοπήθηκαν, το επεισόδιο σταμάτησε, οι αστυνομικοί θέλησαν να υποβάλλουν μηνύσεις, και τότε ο 26χρονος ζήτησε την βοήθεια του 23χρονου από άλλο κατάστημα. Ο 26χρονος (κατά την αστυνομία) μαχαίρωσε τον έναν αστυνομικό ενώ ο 23χρονος με ένα κατσαβίδι τον χτύπησε στο πίσω μέρος της λεκάνης.
Κατηγορούμενος για την ίδα υπόθεση είναι και ένας μπάρμαν που φέρεται να παρέδωσε το μαχαίρι της επίθεσης στον δράστη αλλά και ένας υπάλληλος του καταστήματος που χτύπησε τον άλλον αστυνομικό.
Τέλος για ψευδορκία συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, καθώς κατά την προανάκριση προσπάθησε να καλύψει τους δράστες.
Ωστόσο η αστυνομία διαθέτει βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί πολλά από τα επίμαχα στιγμιότυπα.
Ο αστυνομικός παραμένει στο Νοσοκομείο αφού έχει δεχθεί χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και το στήθος, κοντά στην καρδιά.
Εν τω μεταξύ, στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν οδηγούνται σήμερα δύο υπάλληλοι καταστήματος, ηλικίας 19 και 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Ο 29χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος κατηγορείται για ψευδορκία ορίστηκε δικάσιμος αύριο 20 Αυγούστου στο Αυτόφωρο και μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερος.
πηγή :
http://www.achaianews.gr/index.php/news/frontpages/9220-maxairose-ton-astunomiko-giati-milise-stin-kopela-tou