Αρχική Χωρίς κατηγορία ‘’Αισιόδοξοι οι πολίτες μετά το δημοψήφισμα’’ ‘’ Διαπραγματευτικό εργαλείο της κυβέρνησης...

‘’Αισιόδοξοι οι πολίτες μετά το δημοψήφισμα’’ ‘’ Διαπραγματευτικό εργαλείο της κυβέρνησης το όχι ‘’

Το δημοψήφισμα ολοκληρώθηκε και ο Ελληνικός λαός αποφάσισε με ένα ΟΧΙ . Τα δημοσιογραφικά πάνελ των μεγάλων καναλιών έκπληκτη από την απάντηση του Ελλήνων, συνεχίζουν να φιλοξενούν πολιτικούς κομμάτων και αναλυτές πάσης φύσεως, για να δώσουν την δική τους ερμηνεία στην απάντηση του δημοψηφίσματος .
Κάποιοι, την αποδίδουν σε κομματικά κριτήρια ,άλλοι σε ιδεολογικά έως και εισοδηματικά ,παραβλέποντας φυσικά όλη την επιθετική καθημερινότητα που έχει βιώσει ο Έλληνας στο πετσί του τα χρόνια της κρίσης .
Εμείς μετά το 61,84% ΟΧΙ στην Κορινθία , δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από το να βγούμε από τα γραφεία μας, να πάμε στο κέντρο της Κορίνθου και να ζητήσουμε από τους Κορίνθιους να μας πούνε πώς βλέπουν τα πράγματα από εδώ και πέρα .
Ομολογούμενος, έκπληκτοι συναντήσαμε κλίμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας από μέρους τους ,παρόλο που ήταν στην ουρά του ΑΤΜ, για να βγάλουν τα λιγοστά χρήματα που τους επιτρέπει το capital control , προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους .
Ρωτήσαμε τον ηλικιωμένο κύριο στην ουρά . Πως τα βλέπετε τα πράγματα από δω και πέρα; Θα πάνε όλα καλά , με αγώνα και μυαλό ! δεν χρειάζεται κάτι άλλο .
Εσείς ;Τον μεσήλικα κύριο που ήταν ακριβώς από πίσω του . Μια χαρά! απάντησε χαμογελαστός , θα δούμε και τα αποτελέσματα ( εννοούσε για την σημερινή συνάντηση με τους ευρωπαίους ετέρους ) .
Έπρεπε να ψηφίσουμε όχι ! φάνηκε ότι μυρίζει το πράμα, είπε ένας άλλος κύριος προσθέτοντας πως το είδε από την σμίξει των παλιών πολιτικών ( Μιτσοτάκη, Καραμανλή, Βάσω Παπανδρέου Λαλιώτη και ΓΑΠ) που βγήκαν να υποστηρίξουν το ΝΑΙ !
Σωστά απάντησαν οι Έλληνες ΟΧΙ! είπε μια κυρία που παρακολουθούσε την συζήτηση . Πιστεύετε πως είναι ένα διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση ; Βεβαίως και είναι , όλοι αλλάξανε στάση μετά από αυτό !
Αφού μεγάλωσε η παρέα , δεν παρέλειψαν να μιλήσουν για την προπαγάνδα των ΜΜΕ, (προ δημοψηφίσματος) απαντώντας πως δεν τρομάζουν, χρησιμοποιώντας την λαϊκή ρύση πως ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή !

Β.Δ Χούντας