Αρχική Χωρίς κατηγορία Η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων

Η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων

Την Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, στα πλαίσια των «Θ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2015», στα Προπύλαια του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και ώρα 7:30΄ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων: Αποστόλου Ιάσονος, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Αγίου Βλασίου, η τιμία κάρα του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, Αγίου Μακαρίου Επισκόπου Κορίνθου, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Οσίου Νίκωνος του νέου, η τιμία χείρα του Οσίου Παταπίου, η τιμία κάρα της Αγίας Υπομονής, τιμίου Προδρόμου ως και της Ιεράς Εικόνος πάντων των εν Κορινθία Αγίων.

Μετά την δέηση της υποδοχής θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία και δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου. Στην Ι. Αγρυπνία θα ψάλλει η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ».
Το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου μας Αγίου Αποστόλου Παύλου ως και τα Ιερά Λείψανα των ως άνω Αγίων και η Ιερά Εικόνα πάντων των εν Κορινθία Αγίων θα εκτίθενται σε προσκύνηση στον Ι. Καθεδρικό Ναό από το απόγευμα της Δευτέρας 22 – 6 έως και το απόγευμα της Δευτέρας 29 – 6 – 2015 και κατά τις ώρες από 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ καθημερινά.

Η συμμετοχή σας στην υποδοχή των Ι. Λειψάνων και στην Ι. Αγρυπνία, που θα επακολουθήσει, ως και σε όλες τις Ι. Ακολουθίες, Αγρυπνίες, Θ. Λειτουργίες και Λιτανείες καθ’ όλη την εβδομάδα αποτελεί έκφραση σεβασμού και ευλαβείας προς τον Απόστολό μας Άγιο Παύλο και πάντας τους εν Κορινθία Αγίους και ταυτόχρονα αφορμή αγιασμού και ευλογίας, γι αυτό και σας αναμένουμε, ώστε, αφού «πατροποθήτως ικετεύσωμεν» Αυτούς, «αξιωθείημεν των εξαιτουμένων, οικτιρμοίς και χάριτι Χριστού του αληθινού Θεού ημών, πρεβείαις του Αποστόλου Παύλου του Ουρανοβάμονος και πάντων των εν Κορινθία Αγίων».

Προηγούμενο άρθροΣτις περιοχές που χτυπήθικαν από το χαλάζι ο Σγουρίδης
Επόμενο άρθροΗ έλευση του κρουαζιερόπλοιου άνοιξε πόλεμο στην Κόρινθο