Αρχική Χωρίς κατηγορία Επίσκεψη Κρουαζιερόπλοιου με 1000 τουρίστες στο λιμάνι της πόλης

Επίσκεψη Κρουαζιερόπλοιου με 1000 τουρίστες στο λιμάνι της πόλης

Επίσκεψη Κρουαζιερόπλοιου με 1000 τουρίστες στο λιμάνι της πόλης.
Κατόπιν συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου με το Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου, ενημερώνουμε τα μέλη μας και το καταναλωτικό κοινό της πόλης , ότι την Κυριακή 21/06/2015 πρόκειται να καταφθάσει στο λιμάνι της πόλης κρουαζιερόπλοιο 1000 τουριστών ,οι οποίοι στη συνέχεια θα επισκεφτούν το κέντρο της Κορίνθου.
Ο Ε.Σ.Κορίνθου έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσει την λειτουργία των καταστημάτων την μέρα αυτή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε , εφόσον η Νομοθεσία ορίζει ρητά μόνο το άνοιγμα επτά (7) Κυριακών στην πόλη της Κορίνθου.
Ειδικότερα , σύμφωνα με το αρ. 16 του Ν.4177/2013, αλλά και την υπ αριθμ. 5400/07-11-2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων μόνο τις εξής Κυριακές:
α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των χρονικών περιόδων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.
β) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
γ) Την Κυριακή των Βαΐων.
δ) Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.
Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη δύναται να αναθεωρείται ετησίως , με απόφαση που εκδίδεται το μήνα Ιανουάριο, διαφορετικά ισχύει η προηγούμενη ρύθμιση.
Συνεπώς, αν και η νομοθεσία στην παρούσα περίπτωση δρα εις βάρος της αγοράς, δεν δύναται η λειτουργία των καταστημάτων στις 21/06/2015, και όσοι επιλέξουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους μπορούν να το κάνουν μόνο με δική τους ευθύνη και λαμβάνοντας υπόψη τις κυρώσεις του Ν.4177/2013.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Β. ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ Α.ΚΑΪΛΑΝΗΣ

Προηγούμενο άρθροΑνάσα στις τοπικές επιχειρήσεις για την ΔΕΗ απο τον πρόεδρο ΣΕΓΕΣ Κορινθίας
Επόμενο άρθροΣτις περιοχές που χτυπήθικαν από το χαλάζι ο Σγουρίδης