Αρχική Χωρίς κατηγορία Υπηρεσίες προστασίας και εκβιασμοί: Στο «Κύκλωμα της Νύχτας» Η Κόρινθος

Υπηρεσίες προστασίας και εκβιασμοί: Στο «Κύκλωμα της Νύχτας» Η Κόρινθος

Μέχρι αργά προχθες το απόγευμα, σε Αθήνα και Κορινθία, είχαν συλληφθεί εννέα άτομα εκ των οποίων οι δύο «εγκέφαλοι» των συμμοριών, ο ένας μάλιστα σωματοφύλακας προέδρου γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας και ένας γνωστός πατρινός πυγμάχος.

“Εγκέφαλοι″ των κυκλωμάτων δύο παλιοί γνώριμοι των Αρχών και πρωτοπαλίκαρα γνωστού Αρχινονού της τριάδας της “Greek Mafia”
Οργανωμένοι οπαδοί μεγάλων ομάδων στρατολογούνταν από μαφιόζους για να μεταβαίνουν σε αγώνες ποδοσφαίρου ακόμα και της Α΄Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και να προκαλούν επεισόδια με σκοπό να αλλάζουν την πορεία των αγωνιστικών αποτελεσμάτων ή να προκαλέσουν την τιμωρία ομάδων και άρα την στέρηση βαθμών. Αντίστοιχες πρακτικές ακολουθούσαν και σε σε αγώνες της Β΄ (Football League) και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας (Football League 2). Πρόσθετα, εκρήξεις, ναρκωτικά, εκβιασμοί, στημένοι αγώνες ποδοσφαίρου, εκφοβισμοί ποδοσφαιριστών κλπ., είναι μερικές μόνο από τις παράνομες πράξεις στις οποίες εμπλέκονται δύο εγκληματικές οργανώσεις εκβιαστών και μπράβων της νύχτας. «Εγκέφαλοι» αυτών των κυκλωμάτων δύο παλιοί γνώριμοι των Αρχών και πρωτοπαλίκαρα του Παναγιώτη Βλαστού, οι οποίοι, μάλιστα, χρησιμοποιούσαν το όνομα του βαρυποινίτη, εν αγνοία του, προκειμένου να παγιωθούν στον χώρο αλλά και να κάμπτουν τις αντιστάσεις των θυμάτων τους.
Η μία οργάνωση δρούσε με εκβιασμούς και παροχή προστασίας, σε καταστήματα σε Κορινθία και Αθήνα και Πάτρα, ενώ στον Βόλο δρούσαν τρεις συμμορίες που αλληλοϋποστηρίζονταν. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα, σε Αθήνα και Κορινθία, είχαν συλληφθεί εννέα άτομα εκ των οποίων οι δύο «εγκέφαλοι» των συμμοριών, ο ένας μάλιστα σωματοφύλακας προέδρου γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας και ένας γνωστός πατρινός πυγμάχος.
Στον Βόλο, συνελήφθη ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Τροχαία και παραμένει σε εξέλιξη η επιχείρηση για τη σύλληψη οκτώ ακόμα ατόμων.Ένας εκ των δυο «εγκεφάλων» των συμμοριών είχε πλούσιο βιογραφικό αφού είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί, μαζί με άλλους, για την υπόθεση τοποθέτησης βόμβας σε βάρος της Προέδρου των Εφετών, Παρασκευής Καλαϊτζή (δίκασε την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου), στο σπίτι της στο Χαλάνδρι, στις 22 Νοεμβρίου 2012. Για την υπόθεση αυτή δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος συνόδευε, ως προσωπική ασφάλεια, τους προέδρους των ομάδων του Πανευλευσινιακού και της Παναχαϊκής ενώ φέρεται να προκάλεσε επεισόδια στον αγώνα της αχαϊκής ομάδας με τον Αιολικό. Οι δύο «εγκέφαλοι» συνεργάστηκαν μάλιστα σε υπόθεση εκβιασμού σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στον Βόλο, όπου και μπόρεσε να συνδέσει η Ασφάλεια τις σχέσεις αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των δύο οργανώσεων.
Ο δεύτερος «εγκέφαλος» είχε συλληφθεί, το 2011, στην υπόθεση των 217 μπράβων με πλήθος περιπτώσεων εκβιασμών. Μάλιστα, τότε είχε αναλάβει να «εισπράξει» χρέη για λογαριασμό γνωστής τραγουδίστριας που κατηγορείτο για ακάλυπτες επιταγές. Έναν χρόνο μετά, βγήκε από τη φυλακή και έκτοτε, παρότι καταδικάστηκε στη συνέχεια σε 15 χρόνια κάθειρξη, συνέχισε όντας φυγόποινος τις παράνομες ενέργειες του και τις «αναβάθμισε».
Θοδωρής Παναγιωτίδης

Προηγούμενο άρθροΚεντρικό Δελτίο 5/6/15
Επόμενο άρθροΣτο Λουτράκι η εθνική Ελλάδος γυναικών