Αρχική Χωρίς κατηγορία Προς τι οι πανηγυρισμοί ΔΑΠ ίτες της Κορίνθου; ΑΠΟΧΗ «ψήφισαν» οι...

Προς τι οι πανηγυρισμοί ΔΑΠ ίτες της Κορίνθου; ΑΠΟΧΗ «ψήφισαν» οι φοιτητές !

• Μόλις οι 132 από τους 576 στο Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Κορίνθου προσήλθαν στην κάλπη! 191 από τους 499 στο Διεθνών Σχέσεων!
• Κατρακύλησε η ΔΑΠ σε Παν/μιο και ΤΕΙ Πελοποννήσου / Πρωτιά σε Ανεξάρτητους και ΠΑΣΠ

• Η αποχή θα πρέπει να προβληματίσει τους φοιτητές και τις παρατάξεις και αν στρέψει το βλέμμα τους στην ενεργοποίηση όλων εκείνων που δεν προσήλθαν για να ψηφίσουν. Σαφέστατα από αυτές τις εκλογές ουδείς έχει το δικαίωμα να πανηγυρίζει… μονάχα να προβληματίζεται!
Της Χριστίνας Τσιορωτά
Τα πανηγύρια στην πόλη της Κορίνθου το βράδυ της Τετάρτης κατεγράφησαν από τον τηλεοπτικό φακό. Φοιτητές της ΔΑΠ ΝΔΦΚ άνοιξαν σαμπάνιες και κουνώντας ελληνικές σημαίες έστησαν ένα δικό τους μικρό πανηγύρι στην Εθνικής Αντίστασης . Η φοιτητική κάλπη έδωσε στην ΔΑΠ αυτοδυναμία στο τμήμα Διεθνών σχέσεων και πρωτιά στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής. « Η ΔΑΠ Κορίνθου είναι πρώτη δύναμη για 8η χρονιά. Οι φοιτητές αναγνωρίζουν τις δράσεις μας, μας εμπιστεύτηκαν και εμείς δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε» ανέφερε φοιτήτρια σε δηλώσεις της χωρίς ωστόσο να αναφέρει… την αποχή!

Η Αποχή ήταν εκείνη όμως που πρωταγωνίστησε ειδικά στα τμήματα της Κορίνθου. Ο Υπεύθυνος της ΔΑΠ στο τμήμα κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής αναφέρει: «Ήρθαμε πρώτη παράταξη με 47 ψήφους η ΔΑΠ, 2Η η αριστερή ενότητα με 45 , 3η Η ΠΑΣΠ με 20 και η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ με 15 ψήφους. Ψήφισαν 132 φοιτητές από τους 576 εγγεγραμμένους του τμήματος.»

132 από τους 576 και ΟΜΩΣ: Η ΔΑΠ Πανηγύρισε την νίκη της στους δρόμους της πόλης αλλά και στα λεγόμενά της , μίλησε για διατήρηση δυνάμεων και εμπιστοσύνη φοιτητών όταν… μόλις ο 1 στους 5 εγγεγραμμένους προσήλθε και όταν αυτή πρωτιά, στο τμήμα Εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής οριοθετείται στους 47 ψήφους! Πως σχολίασε ο υπεύθυνος της ΔΑΠ την αποχή; «Η κάλπη ήταν πιο μεγάλη από προηγούμενα έτη , κάθε χρόνο όλο κ μεγαλώνει»
Στο τμήμα διεθνών σχέσεων η ΔΑΠ έλαβε 109 ψήφους από τους 191 που προσήλθαν στην κάλπη σε σύνολο εγγεγραμμένων 499

Η ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου επίσης δεν έχει δικαίωμα πανηγυρισμών!
Την πρωτιά κέρδισαν οι ανεξάρτητες φοιτητικές παρατάξεις, ενώ στην εκλογική διαδικασία που έγινε στο ΤΕΙ Πελοποννήσου πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΠΑΣΠ. Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι η εκλογική διαδικασία έγινε σε καλό και ήρεμο κλίμα, ενώ την πρωτιά των ανεξαρτήτων την έδωσε στην ουσία η σχολή της Σπάρτης που είναι η μόνη πανεπιστημιακή σχολή στην χώρα στην οποία δεν υπάρχει κομματική φοιτητική παράταξη.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ψήφισαν συνολικά 1.361 φοιτητές, έγκυρα βρέθηκαν 1.283 ψηφοδέλτια και έλαβαν οι ανεξάρτητες παρατάξεις 462 ψήφους, η ΔΑΠ 363 ψήφους, η ΠΑΣΠ 213 ψήφους, η Αριστερή Ενότητα 123, η ΠΚΣ 85 ψήφους και η ΕΑΑΚ 17 ψήφους.

Αναλυτικά, οι ψήφοι που έλαβαν οι παρατάξεις ανά σχολή στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχουν ως εξής:

Στα δύο τμήματα της σχολής Οικονομίας Διοίκησης και Πληροφορικής που εδρεύουν στην Τρίπολη, ψήφισαν 405 φοιτητές. Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η Ομάδα Ανεξάρτητων Φοιτητών με 153 ψήφους, τη δεύτερη θέση έλαβε η ΔΑΠ με 127 ψήφους, στην τρίτη θέση η Αριστερή Ενότητα με 78 ψήφους και ακολουθεί η ΠΚΣ με 26 ψήφους.
Στα δύο τμήματα της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών της Καλαμάτας, ψήφισαν συνολικά 229 φοιτητές. Η ΠΑΣΠ αναδείχθηκε πρώτη λαμβάνοντας 145 ψήφους, ακολουθεί η ΔΑΠ με 30 ψήφους και 21 ψήφους έλαβε η ΠΚΣ.
Στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών του Ναυπλίου, ψήφισαν 123 και πρώτη δύναμη αναδείχτηκαν οι ανεξάρτητοι με 52 ψήφους, ακολουθεί η ΔΑΠ με 50 ψήφους και 18 ψήφους έλαβε η ΠΚΣ.
Στα τμήματα της σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών της Κορίνθου, ψήφισαν 323 φοιτητές και από την καταμέτρηση έλαβε 156 ψήφους η ΔΑΠ, 68 ψήφους η ΠΑΣΠ, 45 ψήφους η Αριστερή Ενότητα, 20 ψήφους η ΠΚΣ και η ΕΑΑΚ έλαβε 17 ψήφους.
Στα δύο τμήματα της σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής που εδρεύουν στην Σπάρτη στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν παραταξιακά ψηφοδέλτια, αλλά μόνο ένα ενιαίο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα κοινά στο πανεπιστήμιο. Έτσι, συνολικά στα δύο τμήματα ψήφισαν 281 φοιτητές και βρέθηκαν 259 έγκυρα ψηφοδέλτια.
Στο Α-ΤΕΙ Πελοποννήσου ψήφισαν συνολικά 919 σπουδαστές, 80 λιγότεροι από πέρσι. Έγκυρα ψηφοδέλτια βρέθηκαν 896, εκ των οποίων έλαβαν η ΠΑΣΠ 414 ψήφους, οι ανεξάρτητοι 188 ψήφους, η ΔΑΠ 181 ψήφους και η ΠΚΣ 102 ψήφους.
Ειδικότερα, στις σχολές της Καλαμάτας που είναι η έδρα του ΤΕΙ, ψήφισαν 691 σπουδαστές συνολικά και έλαβε η ΠΑΣΠ 416 ψήφους, η ΔΑΠ 181 ψήφους και 78 ψήφους έλαβε η ΠΚΣ.
Στη σχολή Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ που εδρεύει στην Σπάρτη, ψήφισαν συνολικά 228 σπουδαστές κι εκ των εγκύρων έλαβε η ανεξάρτητη παράταξη 188 ψήφους και η ΠΚΣ 24 ψήφους.

Η αποχή θα πρέπει να προβληματίσει τους φοιτητές και τις παρατάξεις και αν στρέψει το βλέμμα τους στην ενεργοποίηση όλων εκείνων που δεν προσήλθαν για να ψηφίσουν. Σαφέστατα από αυτές τις εκλογές ουδείς έχει το δικαίωμα να πανηγυρίζει… μονάχα να προβληματίζεται!

ΥΓ: Πλέον οι ΔΑΠ ίτες της Κορίνθου προετοιμάζονται για… ανάπαυλα! Στις 22 Μαίου αναχωρούν για την καθιερωμένη τους εκδρομή στην… ΜΥΚΟΝΟ, τόπος ο οποίος έχει κριθεί ως ο καταλληλότερος για το προ εξεταστικής «ξέσκασμα!»

Προηγούμενο άρθροΚεντρικό Δελτίο 14/5/15
Επόμενο άρθροΗ αποχή κυριάρχησε στο πανεπιστήμιο της Κορίνθου