Αρχική Χωρίς κατηγορία Δράσεις Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Δράσεις Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών μα την αναπληρώτρια υπουργό Ν. Βαλαβάνη και στελέχη του υπουργείου, είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φάνης Κουρεμπές, Δημήτρης Κοδέλας, Σταύρος Αραχωβίτης και Κατερίνα Παπανάτσιου, για το θέμα της φορολόγησης των αγροτικών επιδοτήσεων που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Τρίτη, οι αγροτικές επιδοτήσεις μέχρι 12.000 ευρώ δεν θα φορολογηθούν, όπως και όλες οι αγροτικές αποζημιώσεις.
Παράλληλα παράταση μέχρι 2 Ιουνίου δόθηκε ήδη για την κατάθεση ΟΣΔΕ και τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων.
Εντός της εβδομάδας θα δοθεί παράταση και για τις άδειες των λαϊκών αγορών.
Στα πλαίσια της παράτασης που δόθηκε από την ΕΕ για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράφτηκε η ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου Βραχατίου. Την επίβλεψη κατασκευής του έργου θα έχει η περιφέρεια Πελοποννήσου.
Χτες Κυριακή 10/5 σε εκδήλωση που διοργάνωσε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στο Πνευματικό Κέντρο Κιάτου, για τους νέους αγρότες, μίλησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας σ. Φάνης Κουρεμπές και η Άννα Φουλίδη στέλεχος του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος Ενέργειας Ναυτιλίας.
Οι ομιλητές ενημέρωσαν τους παραγωγούς για τις αποφάσεις και το σχεδιασμό του ΥΠΑΠΕΝ για τις ενισχύσεις, τη νέα ΚΑΠ, το ν/σ για τους συνεταιρισμούς και τις Ομάδες Παραγωγών και συζήτησαν τα προβλήματα της γεωργίας στο νομό αλλά και τις λύσεις που προτείνονται.