Αρχική Χωρίς κατηγορία Εγκαινίασε τη νέα «ΜΟΜΑ»

Εγκαινίασε τη νέα «ΜΟΜΑ»

Π.Καμμένος:Από το ιστορικό Μηχανικό στο Λουτράκι ξεκινά η ανασυγκρότηση

Μια άλλη μονάδα διαβεβαίωσε όλους όσους βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πως θ αντικρύσουν σε ένα χρόνο από σήμερα! «Του χρόνου σε αυτήν την ημέρα, θα βλέπετε μια άλλη μονάδα, θα υπάρχουν μέσα και προσωπικό!” είπε χαρακτηριστικά εγκαινιάζοντας την «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» , την διακλαδική διοίκηση κατασκευής έργων ειδικού σκοπού!
Πρόκειται για την θρυλική ΜΟΜΑ η οποία εν καιρώ Πάνου Καμμένου αναγεννάται σαν τον Φοίνικα από τις στάχτες τους με σκοπό; «Ξέρουμε καλά την αποστολή μας, την διαφύλαξη τη εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, όμως οι ειδικές δυνάμεις αυξάνουν τους δεσμούς με την κοινωνία. Αλλιώς οι ειδικές δυνάμεις δεν επιβιώνουν!»

Στις δυο μονάδες της ΔΙΔΕΡΓΩΝ δόθηκαν τιμής ένεκεν τα ονόματα δυο σπουδαίων Ελληνίδων που κράτησαν για χρόνια ψηλά την Ελληνική σημαία, με μοναδικό όπλο την ελληνική ψυχή. «ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ» το όνομα της μιας μονάδας, «ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΜΑΡΑΣΙΔΩΝ» το όνομα της άλλης. Η έδρα τους θα είναι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Αξιοποιούμε τις μεγάλες δυνατότητες προς όφελος του ελληνικού λαού. Η έναρξη γίνεται στην ιστορική σχολή μηχανικού στο Λουτράκι. Εδώ που ξεκινούσε η εκπαίδευση των σπουδαίων υπηρεσιών της ΜΟΜΑ…
Η νέα αυτή υπηρεσία δεν αποτελεί μια απλή αναβίωση υπηρεσιών του παρελθόντος, αλλά μια σύγχρονη υπηρεσία προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις .»

Ο Υπουργός έκανε λόγο για το σχέδιο νόμου το οποίο αφορά την ΔΙΔΕΡΓΩΝ και σύντομα θα κατατεθεί στην Βουλή προς κύρωση. Ζήτησε από το Λουτράκι την στήριξη όλων των κομμάτων. Έως ότου υπάρξει η κύρωση η ΔΙΔΕΡΓΩΝ πιάνει δουλειά με τμήματα της Σχολής Μηχανικού, έναν λόχο από την 747 και ένα κλιμάκιο της 206.

Το έργο είναι σύνθετο. Τα αντιμετωπίζουμε με σχέδιο νόμου που έχουμε ήδη προετοιμάσει και θα κατατεθεί στη Βουλή. Ζητώ την στήριξη όλων των κομμάτων για την ψήφισή του

Από σήμερα ένα λόχος της 747 και κλιμάκιο του 206 δύναται ν αναλαμβάνουν αποστολές έως ότου ολοκληρωθεί η συγκρότηση των μονάδων που θα έχουν έδρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Υπάρχει ετοιμότητα και για το απαραίτητο νομικό και τεχνικό πλαίσιο. Διαφάνεια και σεβασμός , υγιής ανταγωνισμός.
Δεν θ ανταγωνιστεί τον ιδιωτικό τομέα, θα καλύψει τα κενά , να συνεισφέρουμε σε έργα και ν αποκαταστήσουμε ζημιές.
Θεωρούμε ότι η κοινωνική πλευρά των ειδικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά σημαντική»

Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και έκτακτων αναγκών το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ θα έχει τον πρώτο λόγο, ο νέος φορέας θα λειτουργεί επικουρικά εφόσον του ζητηθεί διευκρίνισε ο Υπουργός ενώ… ευχαρίστησε και τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας για την υπόσχεσή του να αποστείλει συστήματα και μέσα για την κάλυψη τεχνικά των μονάδων.

«Από πού θα προέλθει ο εξοπλισμός ; Σύμμαχες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο παραχώρησης μέσων .Ευχαριστώ των υπουργό άμυνας της Ρωσία διότι υποσχέθηκε μεγάλο αριθμό μέσων και συστημάτων. Επίσης να σας πω πως
στρατεύσιμοι ειδικευμένοι θα έχουν δυνατότητα να επεκτείνουν τη θητεία τους προκειμένου να υπηρετήσουν σε αυτή τη μονάδα «

Η επάνδρωση των μονάδων θα ξεκινήσει από τις επόμενες κιόλας σειρές κατάταξης ενώ το πρώτο έργο σύμφωνα με τον Υπουργό θα παραδοθεί μέσα στον Ιούλιο!