Αρχική Χωρίς κατηγορία Με ρυθμούς «χελώνας» η ανάπλαση του ΙΣΘΜΟΥ (video)

Με ρυθμούς «χελώνας» η ανάπλαση του ΙΣΘΜΟΥ (video)

• Τέλος Ιούνη θα είναι έτοιμες οι μελέτες

Παρουσιάστηκε την Δευτέρα η μελέτη για τη διαμόρφωση και αξιοποίηση στην ευρύτερη περιοχή του Ισθμού στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας η οποία δίνει έμφαση στην ενίσχυση της προσπελασιμότητας, την αναβάθμιση του Αστικού τοπίου & την Ανάπτυξη.
kalliriris siskeci istmos“Είμαστε σε μια εγρήγορση συνολική με τα τεχνικά κλιμάκια της Π.Ε Κορινθίας καθώς και μηχανικούς από την Αναπτυξιακή «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» για να δούμε το σχέδιο της συνολικής ανάπλασης της περιοχής του Ισθμού ώστε να οριστικοποιηθούν οι μελέτες μέχρι τα τέλη Ιουνίου ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μας για την περιοχή του Ισθμού και να είναι ένα επισκέψιμο μέρος. Θα έχει τις υποδομές ώστε να φιλοξενήσει και να τονώσει την περιοχή. Η συνολική ανάπλαση τόσο στους κόμβους όσο και στους χώρους πέριξ του Ισθμού θα υπάρξει συνολική παρέμβαση. Βέβαια θα υπάρχει και χώρος για παρκινγκ, πράγμα που δεν υφίσταται σήμερα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης.

Οι μελέτες αναμένεται να είναι έτοιμες στο σύνολό τους στο τέλος Ιουνίου. Έπειτα, σύμφωνα με τα όσα δημοσίως αναφέρθηκαν, θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις. Στόχος είναι βεβαίως η αξιοποίηση του Ισθμού και η ενίσχυση του τουριστικού προιόντος. Βέβαια οι Κορίνθιοι κρατούν και ετούτη τη φορά «μικρό καλάθι» αφού ακόμα ηχούν στ αυτιά τους οι εξαγγελίες Τατούλη, από την 1η κιόλας εκλογή του στην αιρετή περιφέρεια, περι ανάδειξης της Πύλης της Πελοποννήσου η οποία, ως είχε πει, δεν αρμόζει να βρίσκεται στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Το super και το ΣΗΜΕΡΑ πολλάκις έχουν πραγματοποιήσει ρεπορτάζ στην περιοχή, μια περιοχή που φθίνει ενώ θα έπρεπε να ακμάζει, μια περιοχή που επιβιώνει μονάχα εξαιτίας της αίγλης του ίδιου του μνημείου!