Αρχική Ν. Κορινθίας Μια ανάσα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου: «Κατεδαφίζουν» την παραλιακή Λουτρακίου!

Μια ανάσα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου: «Κατεδαφίζουν» την παραλιακή Λουτρακίου!

-1 μήνα προθεσμία έχουν τα καταστήματα για ν απομακρύνουν τις εξωτερικές κατασκευές τους. Τρέχει να προλάβει ο Δήμος να «παγώσει» την απόφαση της Αποκεντρωμένης έστω για Πάσχα και Καλοκαίρι! –

Το θέμα χρονίζει και θα έλεγε κανείς πως είχε παγώσει. Όλα αυτά ωστόσο μέχρι πρότινος αφού πλέον ο Δήμος και τα καταστήματα της παραλίας έρχονται αντιμέτωπη με αποφάσεις κατεδάφισης και προθεσμίες 30 ημερών. «Ήρθε η απόφαση για την απομάκρυνση των εξωτερικών κατασκευών των καταστημάτων της παραλίας. Είχε προκύψει σαν θέμα μόλις αναλάβαμε, με την προηγούμενη κυβέρνηση μπορούσαμε να το παγώσουμε και το είχαμε κάνει. Άλλαξε η κυβέρνηση όμως, ανέλαβαν κάποιοι άλλοι έστω και προσωρινά στην αποκεντρωμένη και έτσι ήρθε η απόφαση για την κατεδάφιση. Ήδη έχουμε ξεκινήσει ενέργειες για να παγώσουμε εκ νέου το θέμα ή να πάρουμε μια παράταση» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης
Η απόφαση έρχεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, η πόλη και τα καταστήματα προετοιμάζονται για το Πάσχα, για το Καλοκαίρι και είναι σαφές πως η υλοποίηση αυτής της απόφασης θα καταφέρει βαρύ πλήγμα και στην εικόνα αλλά κυρίως στην οικονομία της πόλης. «Εμείς σαν δήμος κάνουμε προσπάθειες να παγώσουμε γι αυτό το καλοκαίρι έστω τις διαδικασίες» σημείωσε ο Γιώργος Γκιώνης.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου συνάντηση – ενημέρωση των επιχειρηματιών του Δήμου Λουτρακίου για το θέμα της κατεδάφισης των αυθαιρέτων κατασκευών στα παραλιακά καταστήματα του Λουτρακίου. Το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου “Ξένιος Ζεύς” και αρκετά μέλη του Συλλόγου. Από τους πολιτικούς του τόπου ήταν όλοι οι αρχηγοί των συνδυασμών, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημ. Λιμενικού Ταμείου.
Το θέμα υφίσταται από το 2008 όταν και είχαν κοινοποιηθεί σε όλα τα καταστήματα πρωτόκολλα κατεδάφισης. 7 έτη μετά έφτασε η οριστική ειδοποίηση της κατεδάφισης , χωρίς να υπάρχει δυνατότητα προσφυγής αφού ως αναφέρθηκε στην συνάντηση «είναι ενημέρωση πως εντός συγκεκριμένου χρόνου πρέπει να γίνουν ενέργειες»