Αρχική Χωρίς κατηγορία Οι Παράνομες και Αυθαίρετες Εργασίες εντός Χειμάρρου στην Παραλία της Αλμυρής από...

Οι Παράνομες και Αυθαίρετες Εργασίες εντός Χειμάρρου στην Παραλία της Αλμυρής από Υποψήφια του κ. Νανόπουλου

Την 6η Μαρτίου 2015 και περί ώρα 14.00 μ.μ. με μεγάλη κατάπληξη ειδοποιήθηκαν οι Αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου τηλεφωνικά, ότι στην κτηματική περιφέρεια της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατακίου του Δήμου Κορινθίων κι εντός του παραχείμαρρου «Σάρωνα» πλησίον της εκβολής αυτού, εκτελούνταν οικοδομικές εργασίες και πιο συγκεκριμένα ότι κατασκευαζόταν ξυλότυπος με σκοπό την κατασκευή τοιχίου κάθετα στην κοίτη του παραχείμαρρου, ………. όμως για καλή μας τύχη οι εργασίες λόγω της καταρρακτώδους βροχής την ημέρα εκείνη διακόπηκαν.
Την επόμενη ημέρα Σάββατο 7 Μαρτίου και περί ώρα 07.00 π.μ. τα οικοδομικά συνεργεία ευρίσκοντο και πάλι στο πιο πάνω σημείο και άρχισαν τις εργασίες, μάλιστα είχαν μεταφερθεί και τα σίδερα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του από μπετόν τοιχίου.
Αμέσως προσέτρεξαν στο σημείο όπου εκτελούνταν οι εργασίες οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κορινθίων κ.κ. Μιχαήλ Χατζής και Κωνσταντίνος Ζήμος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατακίου κ.κ. Αναστάσιος Κυριαζής, Αναστάσιος Παππάς και Ανδρέας Αγγέλου, οι πρώην Πρόεδροι της Κοινότητας κ.κ. Σταμάτης Δόντης και Άγγελος Γεώργαρης καθώς και πλήθος κατοίκων της περιοχής με σκοπό την αποτροπή των επικείμενων οικοδομικών εργασιών που θα είχαν τεράστιες καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον από πλημμύρες που με βεβαιότητα θα προκαλούνταν.
Επί έξη (6) περίπου ώρες οι εκπρόσωποι του Δήμου ήτοι οι προαναφερόμενοι Αντιδήμαρχοι αλλά και οι Τοπικοί Άρχοντες επιχειρούσαν, να πείσουν τα Αστυνομικά Όργανα, ότι πρέπει να διακοπούν ΑΜΕΣΑ οι οικοδομικές εργασίες στο χείμαρρο, δεδομένου ότι εκτελούνταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, την ίδια ώρα δε οι ιδιοκτήτες παρακείμενης οικοδομής με εντολή των οποίων εκτελούνταν οι εργασίες προκαλούσαν, λοιδορούσαν, χλεύαζαν και απειλούσαν ασύστολα, επιτιμητικά και υποτιμητικά τους πάντες και προ παντός τον Αντιδήμαρχο κ. Χατζή, διότι εμπόδιζε με κάθε τρόπο στο συνεργείο και στα περίπου δέκα άτομα που το απάρτιζαν να εκτελέσουν οποιαδήποτε εργασία μέσα στον χείμαρρο.
Ταυτόχρονα ζητήθηκε επίμονα απ’ τους προαναφερόμενους Αντιδημάρχους η προσέλευση της κ. Εισαγγελέως Υπηρεσίας προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση, να διατάξει και να κατευθύνει τα Αστυνομικά Όργανα για τις ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες θα έπρεπε να είχαν προβεί (σύλληψη δραστών για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα κ.λ.π.), αφού αυτά (Όργανα) δεν πείθονταν για τις ενέργειες που θα έπρεπε να πράξουν και δεν έπρατταν με την δικαιολογία ότι οι ιδιοκτήτες του όμορου του χειμάρρου ακινήτου, εργοδότες και εντολείς του έργου παρουσίαζαν μια θεωρημένη οικοδομική άδεια από το έτος 2007, η οποία «αναθεωρημένη οικοδομική άδεια» όμως ήταν άσχετη με το έργο – έκτρωμα που συντελούνταν.
Περί ώρα 13.00 μ.μ. με την προτροπή, παραίνεση και καθολική απαίτηση των παρευρισκομένων κατοίκων της περιοχής ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Χατζής συνεπικουρούμενος κι απ’ αυτούς, εισήλθε στον χώρο του εργοταξίου ήτοι εντός του χειμάρρου κι επιχείρησαν την καθαίρεση του ξυλοτύπου ……. Όμως εμποδίστηκαν την ίδια στιγμή με ύβρεις και απειλές εναντίον του, τόσο απ’ την μητέρα της συνιδιοκτήτριας του παρακείμενου ακινήτου και εργοδότου του εκτελούμενου έργου, …….. (τουλάχιστον έτσι δήλωσε για να αποτρέψει την καθαίρεση), η οποία ανήλθε επί της σκαλωσιάς του έργου, όσο και απ’ την άνω συνιδιοκτήτρια και εργοδότρια του έργου η οποία όσο διάστημα προσπαθούσε ο κ. Χατζής να καθαιρέσει με τα χέρια του ένα απ’ τα αντιστηρίγματα του ξυλότυπου, αυτή του κρατούσε απ’ το πίσω μέρος τον αγκώνα του ……. κατ’ εκείνη ακριβώς την στιγμή η άνω συνιδιοκτήτρια βρέθηκε στο έδαφος προφασιζόμενη «άγνωστο πως» δήθεν «τραυματισμό» της με σκοπό την μη καθαίρεση του ξυλότυπου, πράγμα το οποίο και πέτυχε, αφού δεν δόθηκε η παραμικρή συνέχεια . . . .! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Σε λίγα λεπτά της ώρας κατέφτασε περιπολικό της Αστυνομίας και με σκοπό την υποβολή μηνύσεως εναντίον του κ. Χατζή για τον υποτιθέμενο «τραυματισμό» της, η προαναφερόμενη συνιδιοκτήτρια και εργοδότρια του έργου, ζήτησε απ’ τα Αστυνομικά όργανα να τον προσαγάγουν στο Α. Τ. της Κορίνθου, την ίδια δε στιγμή και ο κ. Χατζής ζήτησε με την σειρά του απ’ τα Αστυνομικά Όργανα να προσαγάγουν στο Α.Τ. τόσο την συνιδιοκτήτρια της όμορης του χειμάρρου οικοδομής όσο και την μητέρα της, με σκοπό την υποβολή μηνύσεως εναντίον τους για ψευδή καταμήνυση διότι ότι κι αν κατέθεταν εναντίον του θα ήταν ψευδές και συκοφαντικό, με δεδομένο ότι δεν είχε διαπράξει το παραμικρό ποινικό αδίκημα.
Πράγματι κι ενώ βρισκόταν ο κ. Χατζής στο Α.Τ. Κορίνθου και χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επαφή ή επικοινωνία ανάμεσά τους, μέσω των Αστυνομικών Οργάνων του ανακοινώθηκε ότι η προαναφερόμενη εργοδότρια δεν θα υποβάλλει μήνυση, οπότε και αποχώρησαν άπαντες.
Αυτά ήταν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 κι όσα αντίθετα καταγράφονται υποκρύπτουν πολιτικό σκάνδαλο μετά από ύπουλη μεθόδευση.
Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα και μόνο ένας ακατατόπιστος ή ανενημέρωτος ή απληροφόρητος δεν μπορεί να τα παραδεχτεί, το μεν διότι του φαίνονται ακατόρθωτα, το δε διότι θα τον κατατρέχει μια άνευ προηγουμένου κακομοιριά.
Τυγχάνει όμως απορίας άξιο ο χρόνος που επιλέχτηκε για την κατασκευή του έργου – περιβαλλοντολογικού εκτρώματος, (έναρξη εργασιών Παρασκευή μεσημέρι – ρίψη μπετόν Σάββατο μεσημέρι), τότε δηλαδή που οι υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων θα ήταν κλειστές και δεν θα μπορούσε να εκδοθεί σήμα διακοπής εργασιών, οχυρωμένοι οι εργοδότες του, πίσω από μια οικοδομική άδεια εντελώς ανίσχυρης (νομικά και ουσιαστικά), άλλως υπό ανάκληση, η οποία ήδη εξετάζεται ενδελεχώς με σκοπό να λάμψει η αλήθεια, να αποκατασταθεί η τάξη και να αποδοθούν όποιες ευθύνες προκύψουν σε όσους καθοιονδήποτε τρόπο συνέργησαν στην πρόκληση των προαναφερομένων καταστάσεων.
Υ.Γ. Η προαναφερόμενη συνιδιοκτήτρια και εργοδότρια του έργου, αν «ό μη γένοιτο» είχε εκλεγεί ο κ. Νανόπουλος ως Δήμαρχος, θα κοσμούσε σήμερα τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας μας ποια θα ήταν η πορεία των Δημοτικών υποθέσεων, όταν Δημοτικοί Σύμβουλοι με τέτοια νοοτροπία και αντίληψη θα καλούνταν να αποφασίζουν για περιβαλλοντολογικά ζητήματα και όχι μόνο.