Αρχική Χωρίς κατηγορία ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ : Πρόστιμο 600.000 ευρώ Στο χώρο του «χωριού...

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ : Πρόστιμο 600.000 ευρώ Στο χώρο του «χωριού του αι Βασίλη» στο Βέλο

Τσουχτερό το πρόστιμο που επιβλήθηκε στους φερόμενους ιδιοκτήτες της επιχείρησης χωριό του Αί Βασίλη και στον ιδιοκτήτη του ακινήτου του όπως προκύπτει από το έγγραφο που δημοσιεύει αποκλειστικά το ΣΗΜΕΡΑ και δικαιώνει την έρευνα της εφημερίδας μας για το πώς , πόσο νόμιμο ήταν και πως ακριβώς οργανώθηκε το πανηγύρι «Χωριό του Αι ΒΑΣΊΛΗ από τα τέλη Νοέμβρη μέχρι τις αρχές Γενάρη στις εγκαταστάσεις των αποθηκών Μανδράκου , φυσικά υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου – Βόχας και του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου και φυσικά του αγωνιστή της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο και Προέδρου του Επιμελητηρίου Βασίλη Νανόπουλου. Όπως προκύπτει από το δημοσιευόμενο έγγραφο μετά τον έλεγχο που έκανε στις 12/1 οι υπηρεσίες της πολεοδομίας προέκυψε ότι ο χώρος των αποθηκών δεν είχε καμία αδειοδότηση χρήσεως όπως προέβλεπε και προβλέπει ο νόμος, ως εκθεσιακός χώρος.

protoselido 20-2-15

prostima1
Όπως λοιπόν αποφάνθηκαν οι ελεγκτές της πολεοδομίας έγινε παράνομη αλλαγή χρήσεως του χώρου των αποθηκών Μανδράκου από αποθηκευτικό χώρο σε εκθεσιακό χώρο. Κατά ένα μεγάλο μέρος του ακινήτου όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα περίπου 3.000 τ.μ.

Τι έκανε λοιπόν ο οργανωτής της εκθέσεως , μετέτρεψε 3.000 τ.μ αποθηκών κάνοντας παράνομες κατασκευές , σε εκθεσιακούς χώρους υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου – Βόχας και του Επιμελητηρίου Κορινθίας του κ. Νανόπουλου.
Γι αυτό λοιπόν σύμφωνα με το νόμο επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψος περίπου 600.000 ευρώ ( 489.106,2ευρώ είναι το πρόστιμο ανέγερσης και 81.517,7 ευρώ το πρόστιμο διατήρησης)
Και παράλληλα το πόρισμα με τα πρόστιμα κοινοποιείται στην εισαγγελία Κορίνθου η οποία έχει ολόκληρο φάκελο μετά τη σχετική έρευνα που έκανε η εφημερίδα μας και θα μπει στην συγκεκριμένη δικογραφία .

prostima2
Βέβαια μεγάλα ερωτήματα όμως θα προκύψουν διότι όλος ο φάκελος σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει αποσταλεί και στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και εδώ θα προκύψουν σοβαρά ερωτήματα και πιθανές ευθύνες πως και γιατί οι υπηρεσίες του δήμου Βέλου – Βόχας χορήγησαν αδειοδοτήσεις για τα παγοδρόμια και για τα φουσκωτά και για άλλους χώρους του χωριού μετά την έρευνα που έκαναν το super και το ΣΗΜΕΡΑ μάλιστα με τρομακτική ταχύτητα (οι πληροφορίες μας λένε ότι κάποιοι πήγαν χέρι με χέρι στις υπηρεσίες χαρτιά) γιατί οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και ο δήμος Βέλου – Βόχας ως όφειλαν δεν έλεγξαν από την πολεοδομία Κορίνθου η οποία ήταν η καθήλην αρμόδια και γνώριζε ποιες ήταν οι χρήσεις των αποθηκών – αν ήταν δηλαδή αποθηκευτικός χώρος ή εκθεσιακός – πώς έδωσαν τις αδειοδοτήσεις που έδωσαν, ποιοι τις υπέγραψαν από τους μηχανικούς του δήμου και των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Βέλου – Βόχας μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος .
Πως η υπηρεσία της πυροσβεστικής Κιάτου προχώρησε στην αδειοδότηση πυροσβεστικά του χώρου χωρίς να ελέγξει από την πολεοδομία ποιες ήταν οι νόμιμες χρήσεις του συγκεκριμένου χώρου και γιατί δεν έλαβε υπόψιν της τη στιγμή που διεξάγετο και δημοσιογραφική έρευνα , αλλά έσπευσε και προχώρησε στην πιστοποίηση πυροσβεστικής επάρκειας σε αποθηκευτικούς χώρους οι οποίοι είχαν μετατραπεί όπως προκύπτει από το έγγραφο της πολεοδομίας παρανόμως σε εκθεσιακούς;
Τι έχει να πει ο διοικητής της Π.Υ Κιάτου αλλά και ο προϊστάμενος του της Κορίνθου μετά από το δημοσίευμα το σημερινό της εφημερίδας μας;
prostima3

Είναι μεγάλες οι ευθύνες που προκύπτουν στο δήμο Βέλου – Βόχας ο οποίος έδωσε ενώ μπαινόβγαινε στα αυτόφωρα ο υπεύθυνος της έκθεσης, αδειοδοτήσεις σε χρόνο ελάχιστο με μια ταχύτητα πρωτόγνωρη και βέβαια το μεγάλο ηθικό θέμα είναι για τον «Πρόεδρο» του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλη Νανόπουλο που είχε μπει και υπό την αιγίδα του αλλά ως φαίνεται – και η οργάνωση που είχε κάνει το επιμελητήριο στο συγκεκριμένο χώρο αρχές Οκτώβρη είχε οργανωθεί σε χώρο που στερείτο πολεοδομικής αδείας χρήσεως εκθεσιακού χώρου!!!!

Και εδώ προκύπτουν και άλλα ερωτήματα
Πόσο πλήρωσε η Αναπτυξιακή του κυρίου Νανόπουλου και Κοροβήλου στον ιδιοκτήτη κ. Μανδράκο και στον οργανωτή τον κύριο Σαρηγιάννη;
Έπρεπε ή δεν έπρεπε να ελέγξουνε αν ο συγκεκριμένος χώρος ήταν αδειοδοτημένος εν όψει της έκθεσης;
Και μιας και μιλήσαμε , να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας- τις τεράστιες διαφορές των τιμών και μας είχε πει τότε ο κ. Νανόπουλος άλλο το lada και άλλο η ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ. ‘Έχουν κάτι αν μας απαντήσουν Νανόπουλος- Κοροβήλος που οργάνωναν εκθέσεις σε ελέγξουν αν οι χώροι νομίμως είχαν άδειες εκθεσιακού χώρου και ποιες οι ευθύνες τους;
Τέλος και η μέχρι τώρα ερευνά μας και α νέα στοιχεία που προέκυψαν θα αποσταλούν και αυτά στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για τα περεταίρω πολύ δε περισσότερο τώρα που για ορισμένους είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε υπουργεία και σε ελεγκτικούς μηχανισμούς τέτοιων καταστάσεων .
Κάθε καινούργιο στοιχείο στο πλαίσιο της έρευνας θα δημοσιεύεται και θα ενημερώνεται ο κορινθιακός λαός όπως είμαστε υποχρεωμένοι σεβόμενοι το αναγνωστικό μας κοινό αλλά και όλους τους κορίνθιους.
Βέβαια εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι πολλές φορές μπλέκονται και άνθρωποι οι οποίοι την πληρώνουν ξόφαλτσα ενώ άλλοι που θα έπρεπε να την πληρώσουν μένουν στο απυρόβλητο ως μη έχοντες αρμοδιότητα ενώ οι πληροφορίες μας λένε ότι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι οι οποίοι καλύπτονται μπροστά από άλλους ανθρώπους. Στο πλαίσιο αυτό προσπαθούμε πάντα να είμαστε όσο μπορούμε στην έρευνά μας αντικειμενικοί, αλλά επειδή θα πρέπει να σεβόμαστε τη νομιμότητα και τη δεοντολογία δεν μπορούμε να μην βάζουμε ανθρώπους που άθελα τους και ενδεχομένως κακώς εμπιστευόμενοι , ότι «έλα μωρέ ποιος θα μας ψάξει και τι θα γίνει» προχώρησαν και ενεπλάκησαν σε πράξεις που τώρα φαίνονται εκτεθειμένοι απέναντι στους νόμους