Αρχική Χωρίς κατηγορία Έπεσαν οι μάσκες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Έπεσαν οι μάσκες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

O Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχολιάζοντας την άρνηση της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητηθεί ως εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της μετατροπής του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών σε Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κόρινθο.
Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί τον Κορινθιακό λαό, τη συζήτηση του οποίου εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, με αφορμή τα δημοσιεύματα του τύπου για τη σχεδιαζόμενη μετατροπή των Κέντρων Κράτησης σε Κέντρα Ανοιχτής Φιλοξενίας, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ανησυχία των συμπολιτών σε μια τέτοια αιφνιδιαστική κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα.
Η μείζονα αντιπολίτευση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ», δεν ψήφισε την πρόταση να συζητηθεί το θέμα αλλά να τεθεί σε τακτική συνεδρίαση, ενώ η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ψήφισε λευκό λόγω καθυστέρησης έλευσης του επικεφαλή της παράταξης κ. Γιώργου Δέδε.
Η πρόταση για συζήτηση πέρασε από την πλειοψηφία.
Τελικά, αξίζει να σημειωθεί, ότι ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί τον Κορινθιακό λαό δεν έτυχε της ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για μικροκομματικές σκοπιμότητες για άμεση συζήτηση .
Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.