Αρχική Χωρίς κατηγορία ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Αποκολλήθηκαν ακόμα και στέγες…

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Αποκολλήθηκαν ακόμα και στέγες…

Άμεση και αποτελεσματική η παρέμβαση της Π.Υ Κορίνθου / Τι συνιστά στους πολίτες ο Διοικητής Β. Ματθαιόπουλος

Σε περιστατικά κοπής και απομάκρυνσης δέντρων που δεν άντεξαν στην μανία του αέρα κλήθηκε να παρέμβει ως πει το πλείστον το 24ωρο της 10ης Φεβρουαρίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κορίνθου . Ο δυνατός άνεμος προκάλεσε προβλήματα και σε στέγες από τις οποίες αποκολλήθηκαν κεραμίδια αλλά και σε διαφημιστικές πινακίδες οι οποίες δεν άντεξαν.

Βασίλης Ματθαιόπουλος – Διοικητής Π.Υ Κορίνθου matuaiopoylos
«Η υπηρεσία μας κλήθηκε σε 6 περιπτώσεις να παρέμβει,
4 παροχής βοήθειας που αφορούσαν κοπή δέντρων μια για αφαίρεση πινακίδας και μια για απομάκρυνση σκεπής μπαλκονιού από την οποίαν είχαν φύγει κεραμίδια. Τα περιστατικά καταγράφονται σε Λουτράκι και Κόρινθο .»
Οι πολίτες – εξαιτίας αυτών των φαινομένων που είναι απροσδιόριστα- καλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί πάντα σε επίπεδο μετακινήσεων όταν το φαινόμενο είναι σε έξαρση. Η πυροσβεστική υπηρεσία εφιστά την προσοχή στους κατοίκους τόσο των ορεινών όσο και των πεδινών περιοχών ενώ συνιστά τα αυτοκίνητά μας να μην τα παρκάρουμε κάτω από τα δέντρα τις επίμαχες ημέρες « Όταν έχουμε κακοκαιρία πρέπει να παίρνουμε προληπτικά μέτρα, ειδικά στα σημεία με χιόνι και πάγο. Στα πεδινά λόγω του ανέμου και εκεί οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί . Επίσης τις ημέρες που έχουμε φαινόμενα ανέμων οι οδηγοί να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους κάτω από τα δέντρα. Λόγω καιρού πολλά αντικείμενα μπορεί να μετακινηθούν. Κάποια κομμάτια από πινακίδες ή αντικείμενα αποκολλούνται και καταγράφονται ζημιές ή τραυματισμοί» σημειώνει ο Διοικητής της Π.Υ Κορίνθου Βασίλης Ματθαιόπουλος .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας τα φαινόμενα από την Τετάρτη είναι σε ύφεση , πάρα ταύτα η προσοχή δεν θα πρέπει να μειωθεί ειδικά σε όσους κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο