Αρχική Χωρίς κατηγορία Κανείς δεν θέλει την BMW “φρούριο” του Βενιζέλου

Κανείς δεν θέλει την BMW “φρούριο” του Βενιζέλου

Η εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να πωληθεί η αξίας 750.000€ πολυτελέστατη, αλεξίσφαιρη και αλεξίβομβη BMW που χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αλλά το θέμα είναι ποιος θα βρεθεί να την αγοράσει.

Για την ώρα, το πολυτελές αυτοκίνητο παραμένει στα αζήτητα, όμως άλλωστε και η “δίδυμη αδελφή της πανάκριβης και πολυτελούς Μπέμπας του Μνημονίου”. Η δεύτερη κρατική BMW παραμένει παρκαρισμένη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είχε αγοραστεί επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου. Αρχικά διατέθηκε στον εκάστοτε υπουργό Δημόσιας Τάξης και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στον πρωθυπουργό. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση ως πρωθυπουργικό αυτοκίνητο όταν… πήγε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ώστε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να υποδεχτεί την Άνγκελα Μέρκελ.

Μια παρόμοια BMW διαθέτει και η Γερμανίδα καγκελάριος, αλλά πιο φθηνό μοντέλο!

Ακόμη κι αν δεν πωληθούν, η αδρανοποίησή τους θα “επιστρέψει” πολλά στο κράτος. Μόνο για τη συντήρησή τους κάθε χρόνο απαιτούνται σχεδόν 10.000€ για την καθεμία, χώρια τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για βενζίνη.

Πέρα από τις δυο BMW, έχει ήδη αρχίσει η καταγραφή των κρατικών αυτοκινήτων που διαθέτουν τα υπουργεία. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 700, κάθε κατηγορίες και κάθε κυβισμού. Μόνο το σέρβις τους στοιχίζει 2.1 εκατ. ευρώ, χρήματα που βγαίνουν από τις τσέπες των φορολογούμενων.

Από τα κρατικά αυτοκίνητα που ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί εξαιρούνται εκείνα που διατίθενται για τις μεταφορές υψηλόβαθμων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, περίπου 680 τον αριθμό!

Με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εκτός από τις δυο BMW θα πωληθεί και το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροπλάνα

Πρόκειται για ένα μικρό Εμπραέρ, το οποίο πήρε “τζάμπα” η κυβέρνηση, βραζιλιάνικης κατασκευής ως αντιστάθμισμα για την αγορά των ιπτάμενων ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο ίδιο αεροπλάνο θέλαμε να το πουλήσουμε και παλιότερα αλλά κανείς δεν το ήθελε και έτσι αποφασίστηκε να εκπαιδεύονται σε αυτό οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας ή να χρησιμοποιείται για αερομεταφορές.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης