Αρχική Χωρίς κατηγορία Οι δημοσκοπήσεις και στην Κορινθία δείχνουν… ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !

Οι δημοσκοπήσεις και στην Κορινθία δείχνουν… ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !

Παγιώνεται η διαφορά στις 8 μονάδες – το 35% αγγίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 25-27 η ΝΔ
– Τρείς Βουλευτές εκλέγει ο Αλ. Τσίπρας στην Κορινθία
– Μάχη για την 3η έδρα δίνουν Ν.Δ – ΠΟΤΑΜΙ –ΠΑΣΟΚ – Χρυσή Αυγή

Στις 8 μονάδες παγιώνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία έλαβε χώρα στην Κορινθία αυτές τις ημέρες, λένε απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του «ΣΗΜΕΡΑ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά, βάσει των ευρημάτων που έδωσαν 1000 πολίτες που ρωτήθηκαν στα πλαίσια της δημοσκόπησης, το ποσοστό του 35% ενώ η ΝΔ βρίσκεται μεταξύ του 25-27% χωρίς να αποκλείεται να μην κατορθώσει να φτάσει το 25%.
3ο κόμμα φαίνεται να είναι στις προτιμήσεις των Κορινθίων η Χρυσή Αυγή, κόμμα το οποίο έλαβε στις προηγούμενες εκλογές στο νομό Κορινθίας το μεγαλύτερο πανελλαδικά ποσοστό. Το ποσοστό της – σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης- φτάνει το 7% ενώ μάχη για την 4η θέση δίνουν ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ με ποσοστά κοντά στο 6%.
SIMERA 23-1-15

alexis

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Παναγιώτη Καμμένου ακολουθούν με ποσοστό περίπου στο 4% ενώ μόλις τις 2 μονάδες αγγίζει το Κίνημα Δημοκρατών – Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα στοιχεία που αφορούν τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, στοιχεία τα οποία δείχνουν πως η κλίμακα είναι 5 προς 1. Ήτοι: 5 ψηφοφόροι που είχαν επιλέξει να ψηφίσουν τη ΝΔ επιλέγουν τώρα ΣΥΡΙΖΑ και 1 ψηφοφόρος που είχε επιλέξει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τώρα Ν.Δ
Αυτό σημαίνει πως η σχέση παρά τα αποτελέσματα θα είναι ανοδική

Συγκριτικά με τις εκλογές του 2012…

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών τα κόμματα είχαν λάβει στην Κορινθία:
EKLOGES 2012
31,01% η Ν.Δ ,
24,67% ο ΣΥΡΙΖΑ
14,21% το ΠΑΣΟΚ
9,99% η Χ.Α
6,91% οι ΑΝΕΛ
5,47% η ΔΗΜΑΡ
2,17% το ΚΚΕ
1,57% ο ΛΑΟΣ
1,38% η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
Και τα υπόλοιπα κόμματα είχαν κινηθεί κάτω από το 1%
Η Ν.Δ εμφανίζεται λοιπόν βάσει της τελευταίας δημοσκόπησης στην Κορινθία να έχει χάσει 6 μονάδες τουλάχιστον από τη δύναμή της ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει 11!
Το ΠΑΣΟΚ επουδενί δεν βρίσκεται στην 3η θέση αφού καταγράφει απώλειες των 10 μονάδων , ενώ η Χ.Α που είναι το 3ο κόμμα σε αυτήν την δημοσκόπηση έχει μικρές απώλειες της τάξεως των 2,5 μονάδων.

Η Μάχη του Σταυρού
Η μάχη της έδρας και του σταυρού τώρα είναι για την Κορινθία ένα κεφάλαιο τεράστιο. Η αναλογία αναμένεται – σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης- να είναι 3 προς 1 με τις τρείς έδρες να πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την μια να… διεκδικείται από τουλάχιστον 4!
Η ΝΔ θα κατορθώσει να καταλάβει την έδρα αυτή εάν τα ποσοστά της κυμανθούν πάνω από το 25%, σε διαφορετική περίπτωση ( που τα ποσοστά θα είναι κάτω του 25%) τότε η έδρα θα πάει ή στο ΠΟΤΑΜΙ ή στο ΠΑΣΟΚ ή στην Χρυσή Αυγή.

Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ και η εκλογή Τσίπρα, δημιουργεί συνθήκες ανάδειξης ΗΓΕΤΗ των χωρών του “φτωχού” Ευρωπαϊκού Νότου, “σπάζοντας” το συστημικό δίδυμο των Σοσισλιστών και του Λαϊκού κόμματος.
Του ΑΣΤΡΙΤΗ /farenews.gr

@. Η ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ο σχηματισμός αυτοδύναμης Κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, έχει και…Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον!
@. Όχι στα όσα μέχρι τώρα λέγονται με το περίβλημα της φοβίας και της “δραχμολαγνείας” με την “έξοδο” της Ελλάδας από την ζώνη του Ευρώ!
@. Πρόκειται για την ανάδειξη ενός Ηγέτη διεκδίκησης των συμφερόντων των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου.
@. Επί πολλά χρόνια υπήρχε μια “άτυπη” μάχη διεκδικήσεων (εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης) από τον φτωχό Νότο, που συνεχώς…έχανε από τον πλούσιο Βορρά!
@. Οι “δυνάμεις” του πολιτικοοικονομικού συνόλου της Ε.Ε! είχαν αναφορά σε πολιτικά …”υποσύνολα” μέσω των δυο Ευρωπαϊκών …Κομμάτων η …Ομάδων, όπως αναφέρονται!
@. Του “Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος” και του “Σοσιαλιστικού”!
@. Τα συμφέροντα του Νότου δεν μπορούσαν να αναδειχθούν λόγω της ισχυρής …παρουσίας των “ομοϊδεατών” του ισχυρού βορρά!
@. Η εκλογή του Τσίπρα είναι το “πολιτικό” πρόβλημα στην …πολιτική παράδοση της Ευρώπης.
@. Κι’ αυτό επειδή είναι …καθοδόν, στην ίδια γραμμή και η Ισπανία.
@. Δεν είναι το πρόβλημα η αύξηση των δυνάμεων της αριστεράς μέσα στα “σπλάχνα” της Ε. Ε.
@. Το πρόβλημα για το Ευρωπαϊκό …κατεστημένο είναι η …πολιτική υπέρβαση και η δημιουργία “Δυνάμεων” του ενωμένου Νότου σε βάρος των συμφερόντων του πλούσιου Βορρά!
@. Η εκλογή Τσίπρα στην Ελλάδα θα πολεμηθεί άγρια εντός της Ε. Ε, όταν ο αρχίσει να εμφανίζεται ο Νότος ενωμένος και έξω απο τα μέχρι τώρα “κόμματα” της Ε.Ε.
@. Εάν η εκλογή Τσίπρα και η αναμενόμενη νίκη του “Ποδέμος” στην Ισπανία καταλήξει στην δημιουργία …απλά ενός νέου πολιτικού …αριστερού πόλου στη Ευρώπη, τότε ΔΕΝ ανησυχούν τα Ευρωπαϊκά Συστήματα.
@. Εάν όμως, η εμφάνιση ενός ΝΕΟΥ , Ευρωπαϊκού Φορέα που θα διεκδικεί μερίδιο του “πλούτου” από τις χώρες του βορρά (που καρπώνονται την μερίδα του λέοντος) από τα Ευρωπαϊκά ταμεία, προς όφελος του φτωχού Νότου, ΤΟΤΕ η “Συστημική” Ευρώπη θα ανησυχήσει!
@. Διότι τότε θα “ενταχθούν” στον Φορέα των φτωχών χωρών και άλλες χώρες του βορρά που τώρα απλά είναι “δορυφόροι” των πλουσίων προκειμένου να εισπράττουν τα “ψίχουλα” που τους δίνουν μέσω …μνημονίων!