Αρχική Χωρίς κατηγορία «Μέσα από την Πατριανάκου εκφράστηκε ο πολίτης της συνείδησης και της συνέπειας»

«Μέσα από την Πατριανάκου εκφράστηκε ο πολίτης της συνείδησης και της συνέπειας»

Οι αίθουσες του Sparta Inn ήταν πλημμυρισμένες απο κόσμο. Αν αυτό και μόνον αποτελεί κριτήριο για μια επιτυχημένη πολιτική εκδήλωση τότε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Φεβρωνίας Πατριανάκου πέτυχε απόλυτα.
Όμως τα ποσοτικά μεγέθη δεν φαίνεται να απασχολούν την υποψήφια βουλευτή, τουλάχιστον όσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αυτό έγινε φανερό από την ομιλία της, που ήταν εξαιρετικά ισόνομη, αυθεντικά προσωπική και αξιοπρόσεκτα αντιπροσωπευτική.
Οι ήπιες εικόνες, ο μεστός λόγος, οι αυθόρμητες παρουσίες, ο ώριμος προβληματισμός, η συνετή πρόταση, η συνειδησιακή πραότητα και η δυναμική διάθεση χαρακτήρισαν την κρίσιμη αυτή πολιτική εκδήλωση.
Το ίδιο εξέπεμπε και ο κόσμος που ήταν εκεί όχι μόνο για να δηλώσει τη στήριξη στο πρόσωπο της Πατριανάκου αλλά για να λειτουργήσει πολιτικά. Αυστηρός και οξύνους συμπολίτης θα πει στο φουαγιέ του Sparta Inn: «Όλος αυτός ο κόσμος είναι εδώ για να ενώσει σκέψη και φωνή και να διατηρήσει ψηλά και αταλάντευτα θέσεις και αρχές που πάντα σε κρίσιμες εποχές αναδείκνυαν τη Λακωνική κοινωνία σε νοερή κιβωτό της Πατρίδας, της Οικογένειας και της Πίστης!»
Ο φακός θα μπορούσε να εστιάσει στα πρόσωπα των απλών ανθρώπων που επιμένουν, σε κρίσιμο πολιτικό χρόνο και σε πρωτόγνωρη συγκυρία να στηρίζουν δυνατά την πρώτη γυναίκα βουλευτή στη Λακωνία. Να μια αλλαγή της λακωνικής κοινωνίας που έγινε χωρίς κραυγές και συνθήματα.
Ωστόσο είναι το ίδιο σημαντική η συμβολική, εκ θέσεως, και ουσιαστική, εκ στάσεως, συμμετοχή προσώπων που αποτελούν την ιστορία της Ν.Δ στη Λακωνία. Γιάννης Σταθόπουλος, Σταύρος Μηνακάκης, Κωστής Γιατράκος. Είναι χαρακτηριστική η παρουσία της Νατάσσας Ράγιου και τουΑντώνη Αναστασάκου. Είναι έντονη η παρουσία νέων ανθρώπων.
Η βάση της Ν.Δ. δείχνει τελικά, να έχει αντέξει την πίεση και να ανακάμπτει δυναμικά και σταθερά μέσα από την αγωνιστική παρουσία όλου του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στη Λακωνία και ιδιαίτερα απο την παρουσία – παρέμβαση της Φεβρωνίας Πατριανάκου η οποία δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να προβάλει, να εξηγεί και να υποστηρίζει τις θέσεις, τις επιλογές και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον, σε συνάρτηση με τις εθνικές συνθήκες και μέσα από το Λακωνικό στερέωμα.
Η ομιλία της, λόγια ευθύνης και συναίσθησης. Το μήνυμά της, μήνυμα ανταπόκρισης στον πολίτη που απαιτεί αλλά και στηρίζει. Στο λαό που με την ψήφο του εκλέγει, δεν τιμωρεί, στο λαό «που βάζει πάνω απ’ όλα την Πατρίδα…»
Η αποτίμηση μιας εκδήλωσης είναι πάντα υπο κρίση. Γι αυτό και έχει σημασία να εκφράζονται γι αυτήν οι αυστηροί κριτές – πολίτες:
– «Εύχομαι να πάρει τη δύναμη για να αλλάξει πολλά μέσα κι έξω απο τη Βουλή…»
– «Μέσα από τη Φεβρωνία, σήμερα, εκφράστηκε ο πολίτης της συνείδησης και της συνέπειας…»
– «Ισως τώρα ήρθε η κρίσιμη ώρα των πολιτικών που ξέρουν να μάχονται!»
– «Δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας και αστοχίας για κανέναν μας…»
– «Θέλω να μετατρέψω την τελευταία μου ευκαιρία σε πρώτη ευκαιρία για το παιδί μου…»
Η ευθύνη που έχει ήδη αναλάβει η Φ. Πατριανάκου είναι μεγάλη!