Αρχική Χωρίς κατηγορία H κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Γ. Ανδριανού

H κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Γ. Ανδριανού

Και το Ναύπλιο στηρίζει Ανδριανό – Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση – Γ. Ανδριανός: «Την εμπιστοσύνη και αγάπη των πολιτών, πρέπει να την επιστρέφουμε στο πολλαπλάσιο με έργα και πράξεις για τον τόπο μας»
Με την χθεσινή ομιλία στο κατάμεστο Εργατικό Κέντρο στο Ναύπλιο ολοκληρώθηκε χθες το πρόγραμμα των μεγάλων προεκλογικών εκδηλώσεων του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γιάννη Ανδριανού στην Αργολίδα.
Ο κ. Ανδριανός στην ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Ναυπλιέων καθώς και στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδριανός τόνισε τα εξής:

«Μέσα από την καρδιά μου σας ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ. Σας ευχαριστώ για την στήριξή σας, για την εμπιστοσύνη σας, για την αγάπη σας. Σας ευχαριστώ για τους αγώνες που μαζί δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Για όλα αυτά που μαζί κατακτήσαμε για το Ναύπλιο, για την Αργολίδα μας, για την πατρίδα και την κοινωνία μας. Σας ευχαριστώ γιατί και σ’ αυτή την μάχη, την κρισιμότερη όλων για την Ελλάδα και τους Έλληνες, δίνετε δυναμικά το παρών.
Και θέλω εδώ να πω πως αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση γιατί το 2012 στον ίδιο αυτό χώρο, εδώ μπροστά, καθόταν ο αείμνηστος Γιώργος Μουτζουρίδης, ένας έντιμος άνθρωπος, ηθικός πολιτικός, άξιος επιστήμονας, που γνώρισε το σεβασμό ολόκληρης της τοπικής μας κοινωνίας και με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και την βοήθειά του και το 2009 και το 2012 και είμαι σίγουρος πως αν ζούσε και σήμερα θα ήταν μαζί μας.
Εδώ λοιπόν, από το ιστορικό Ναύπλιο, από την πρώτη πρωτεύουσα του σύγχρονου ελληνικού κράτους στέλνουμε μήνυμα ευθύνης, αυτοπεποίθησης και αποφασιστικότητας. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε οι σκληρές θυσίες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια να πάνε χαμένες. Στέλνουμε το μήνυμα της αταλάντευτης προσήλωσης στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Στην αδιαπραγμάτευτη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να εμποδίσει την πορεία της Ελλάδας προς την ανάκαμψη, την ανάπτυξη, την αναδημιουργία, την επούλωση των πληγών της κρίσης και την αποκατάσταση των αδικιών την πορεία που οδηγεί ξανά, με ασφάλεια και σιγουριά, στην κοινή προκοπή.
Από εδώ, από το Ναύπλιο, από την Αργολίδα, στέλνουμε απόψε μήνυμα νίκης της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας!
Το Ναύπλιο, το Άργος, η Ερμιονίδα, η Επίδαυρος, κάθε πόλη και χωριό του τόπου μας στέλνει αυτές τις μέρες το ίδιο ηχηρό μήνυμα νίκης. Νίκης κόντρα στο κλίμα που δημιουργούν οι άναρθρες κραυγές. Νίκης κόντρα στις Κασσάνδρες. Νίκης κόντρα σε εκείνους που βιάζονται να καταλάβουν την εξουσία για να εφαρμόσουν στις πλάτες των Ελλήνων τα καταστροφικά τους σχέδια. Νίκης κόντρα σε εκείνους που παραφυλάνε να κερδίσουν από την καταστροφή της Ελλάδας.
Όπως το 2012, έτσι και τώρα, το σιωπηλό αλλά πλειοψηφικό υπόγειο ρεύμα της κοινωνίας, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που ζητά σιγουριά και προοπτική, που ζητά δημιουργία και δικαιοσύνη, σοβαρότητα και αποτέλεσμα, θα εκφραστεί την ώρα που πρέπει – την ώρα της κάλπης.
Όπως το 2012, έτσι και τώρα, η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι ξεκάθαρη: Δυναμικά μπροστά και όχι επιστροφή στις απαρχές τις κρίσης. Εθνική υπευθυνότητα και όχι επικίνδυνοι πειραματισμοί. Αυτοπεποίθηση και όχι λεονταρισμοί. Αποτέλεσμα και όχι κούφιες υποσχέσεις.
Φίλες και φίλοι,
Το 2014 ήταν η χρονιά της ανάκαμψης. Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της κρίσης, η ανάπτυξη γύρισε σε θετικό πρόσημο. Για πρώτη φορά πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, που είναι χειροπιαστό τεκμήριο νοικοκυρέματος των δημοσιονομικών, και προϋπόθεση για την οριστική διευθέτηση του χρέους. Για πρώτη φορά η ανεργία άρχισε έστω και λίγο να μειώνεται. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια ο τουρισμός μας έδειξε την πραγματική του δυναμική – κι αυτό το είδαμε καθαρά κι εδώ στο Ναύπλιο – με 23 εκατομμύρια επισκέπτες να δίνουν τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά η έξοδος από την κρίση φάνηκε τόσο ξεκάθαρα.
Κι όμως κάποιοι θέλησαν αυτή την πορεία να την σταματήσουν. Υπονόμευσαν τον αγώνα της Κυβέρνησης στο εξωτερικό. Άρπαξαν την ευκαιρία της προεδρικής εκλογής, την μόνη δυνατότητα που έχει μια κοινοβουλευτική μειοψηφία να πάει την χώρα σε εκλογές, για να επαναφέρουν το δηλητηριώδες κλίμα της αστάθειας και της αβεβαιότητας. Έβαλαν ξανά, μετά από πολύ καιρό, τις λέξεις «στάση πληρωμών», «χρεοκοπία», και «grexit» στο διεθνή διάλογο για την Ελλάδα. Απείλησαν όποιον θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα ότι όταν έρθουν θα ακυρώσουν κάθε συμφωνία που δεν τους αρέσει. Έστειλαν, με την ανεύθυνη ρητορική τους, τα επιτόκια δανεισμού της χώρας ξανά στα ύψη.
Και στο τέλος, ενάντια στην μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που ζητούσε η Κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της, ενάντια στην αρχή της δεδηλωμένης, ενάντια στο πνεύμα του Συντάγματος που υπαγορεύει συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, πήγαν τη χώρα σε εκλογές.
Είναι ξεκάθαρο γιατί το έκαναν αυτό. Το έκαναν διότι αν δεν γίνονταν τώρα οι εκλογές, αν επιβεβαιώνονταν όλες οι διεθνείς προβλέψεις που μιλούσαν για ανάπτυξη 3% το 2015 σε περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας, αν τα αποτελέσματα της ανάκαμψης άρχιζαν να φαίνονται στην καθημερινότητα, τότε ο πύργος με τα τραπουλόχαρτα που χτίζουν όλα αυτά τα χρόνια θα γκρεμιζόταν με πάταγο. Οι πολίτες θα τους γύριζαν οριστικά την πλάτη – κι αυτοί θα γύριζαν στα ποσοστά που είχαν πριν την κρίση.
Για να μην διακινδυνεύσουν την πρόσκαιρη δημοτικότητά τους, διακινδύνευσαν την πορεία και το μέλλον της χώρας.
Ε, λοιπόν με το μέλλον της χώρας, με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, δεν θα τους επιτρέψουμε να παίξουν! Τις θυσίες, τα όνειρα, τις ελπίδες των Ελλήνων κανείς δεν δικαιούται να τα παίξει σε μια ζαριά! Κανείς δεν δικαιούται, την ώρα που ένα μόλις βήμα χρειάζεται να κάνουμε μπροστά, να μας γυρίζει πίσω ολοταχώς στο ξεκίνημα της κρίσης!
Κι αυτό φίλες και φίλοι, εμείς οι Αργολιδείς έχουμε ένα λόγο παραπάνω να το έχουμε πάντα κατά νου. Λίγα μόλις μέτρα μακριά από δω, είναι ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο τόπος της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια. Λίγα μόλις μέτρα μακριά από δω είναι το κελί όπου φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Εμείς οι Αργολιδείς ξέρουμε πολύ καλά, το ξέρουμε βιωματικά, τι συμβαίνει όταν στη θέση της ομόνοιας, της εθνικής υπευθυνότητας, της μακρόπνοης στρατηγικής, επικρατεί μεταξύ των Ελλήνων ο καιροσκοπισμός, η μικροπολιτική, η εγκληματική επιπολαιότητα.
Εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην αργολική γη, τη γεμάτη ιστορία, τη γεμάτη από θριάμβους αλλά και τραγωδίες, δεν θα επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά στην πορεία του Γένους μας ένα βήμα πριν την λύτρωση να τα τινάξουμε όλα στον αέρα.
Φίλες και φίλοι,
Εδώ στο Ναύπλιο, στην Αργολίδα μας, έχουμε ακόμα ένα σημαντικό λόγο να μην αφήσουμε τους μαθητευόμενους μάγους του ΣΥΡΙΖΑ να πειραματιστούν στις πλάτες μας.
Τα τελευταία χρόνια, παρά την κρίση και τους περιορισμούς της, μαζί πετύχαμε πολλά και σημαντικά για τον τόπο μας. Μαζί κατακτήσαμε έργα που η Αργολίδα δεν είχε δει ποτέ. Έργα που δημιουργούν θέσεις δουλειάς μέσα στην κρίση. Έργα που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Έργα-μοχλούς ανάπτυξης για την αγροτική παραγωγή, για τον τουρισμό, για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Έργα που φέρνουν τους ανθρώπους της Αργολίδας, και ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους, πιο κοντά στο κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού.
Μόνο στον τομέα της κυβερνητικής μου ευθύνης, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, υλοποιούνται και έχουν δρομολογηθεί σήμερα στην Αργολίδα πάνω από 60 μικρά και μεγάλα έργα.
Ξεκινώ από το μεγάλο έργο πνοής για ολόκληρη την Αργολίδα, το αρδευτικό έργο του Αναβάλου. Ένα έργο που δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή και την τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής, για να καλύψει όλες τις ανάγκες της Αργολίδας και των αγροτών μας, και να απαντήσει οριστικά στο πρόβλημα της λειψυδρίας και της υφαλμύρωσης.
Με σειρά παρεμβάσεων και διαρκείς πιέσεις ξεπεράσαμε τα εμπόδια που ανέκυψαν από την διαχείριση του έργου από την Κυβέρνηση Παπανδρέου. Σήμερα, το έργο για την συντήρηση του αντλιοστασίου και του υφιστάμενου δικτύου διανομής έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ενώ σε ό,τι αφορά τη διανομή του νερού του Ανάβαλου στη Μιδέα και τις άλλες περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων, καθώς και στις περιοχές του Δήμου Άργους-Μυκηνών, τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί – που κι αυτά έχουν συγκεκριμένο χρώμα – επιλύονται με το νέο υποέργο για Φίχτια και το Μοναστηράκι που διασφαλίστηκε ύστερα από την επίμονή μας προσπάθεια, και το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού.
Υπενθυμίζω ακόμη τον διαρκή κοινό μας αγώνα για την χωρίς καθυστερήσεις καταβολή των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων και την διόρθωση άδικων επιβαρύνσεων στους αγρότες μας όπως στην περίπτωση των γεωτρήσεων – αλλά και τις δράσεις για την προβολή των αγροτικών μας προϊόντων στο εξωτερικό, όπως η πρόσφατη εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με φορέα του Υπουργείου Ανάπτυξης για την προώθηση των προϊόντων μας στις ΗΠΑ.
Σε ό,τι αφορά τον άλλο μεγάλο αναπτυξιακό άξονα της Αργολίδας, τον τουρισμό, και ειδικά για τον Δήμο Ναυπλιέων, υπογραμμίζω:
Τα έργα για την εκβάθυνση του λιμένα του Ναυπλίου, που σήμερα υλοποιούνται χάρη στον αγώνα που μαζί δώσαμε για να μπει το έργο στη σωστή τροχιά. Διασφαλίζουμε έτσι την προϋπόθεση για να ελλιμενίζονται επιτέλους κρουαζιερόπλοια στο Ναύπλιο εξέλιξη που θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στην πόλη, για περισσότερο χρόνο, και συνεπώς σημαντικά μεγαλύτερα έσοδα. Η εκβάθυνση και ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού, σε συνδυασμό με την άρση του καμποτάζ, δίνουν στο Ναύπλιο και την Αργολίδα μια δυναμική αναπτυξιακή ώθηση που έλειπε όλα αυτά τα χρόνια.
Στο ίδιο μήκος κύματος, συνεχίζουμε τις ενέργειες για να ξεκινήσει η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης ώστε να εξυπηρετεί και τουριστικές πτήσεις τσάρτερ. Πρόκειται για ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας όλων των όμορων νομών. Ήδη με πρωτοβουλία μου έγιναν συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς και τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων και ήδη εξετάζονται όλες οι αναγκαίες λύσεις ώστε να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για το έργο.
Ταυτόχρονα, πιέζω για την χωροθέτηση υδατοδρομίων στο Ναύπλιο και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας, ώστε να δοθεί ακόμη μία δυνατότητα τουριστικής πρόσβασης στην περιοχή, και μάλιστα ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας.
Θυμίζω ακόμη την ένταξη της Μαρίνας Ναυπλίου σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ με 210 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών και εμπορικές χρήσεις στην χερσαία ζώνη.
Θυμίζω τα αναγκαία έργα στους οδικούς άξονες:
Το τμήμα Αρκαδικό-Λυγουριό που ήδη ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία, για το οποίο οι παρεμβάσεις μου στη Βουλή και αλλού θα αρκούσαν για να γεμίσει ένα μικρό βιβλίο, καθώς και το επόμενο βήμα του, το οδικό τμήμα Αγία Ελαιούσα – Χάνι Μερκούρη που θα συνδέσει το Ναύπλιο με το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
Και βεβαίως, τον άξονα Δερβενάκια – Μυκήνες, της πύλης εισόδου της Αργολίδας, η υλοποίηση του οποίου πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.
Σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό μας, το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας, τόσο ως βουλευτής, όσο και ως μέλος της Κυβέρνησης έβαλα στόχο να αξιοποιήσω κάθε δυνατότητα για την υλοποίηση έργων προστασίας, ανάδειξης και προσβασιμότητας της τεράστιας πολιτιστικής παρακαταθήκης μας.
Διότι είναι χρέος μας τον μοναδικό πλούτο της ιστορίας και του πολιτισμού μας, στο Ναύπλιο και σε ολόκληρη την Αργολίδα, να τον προστατέψουμε με τον καλύτερο τρόπο και να τον αξιοποιήσουμε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, με το βλέμμα στην κοινωνία και τις γενιές που έρχονται.
Και πάλι, μόνο σε ό,τι αφορά το Δήμο Ναυπλιέων αναφέρω:
Τα σημαντικά έργα αποκατάστασης και ανάδειξης που υλοποιούνται στο Μπούρτζι, προϋπολογισμού 2,8 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την οργάνωση εκθεσιακού χώρου, χώρου εκδηλώσεων και εστιατορίου-αναψυκτηρίου. Πρόκειται για έργα που θα καταστήσουν ξανά το Μπούρτζι κορυφαίο, προσβάσιμο και γεμάτο ζωή αξιοθέατο και χώρο πολιτισμού.
Τα έργα ανάδειξης του Κάστρου της Ακροναυπλίας, προϋπολογισμού 620.000 ευρώ.
Την ανάδειξη του Παλαμηδίου με την κατασκευή και λειτουργία εκδοτηρίου, πωλητήριου και χώρου εκδηλώσεων
Την ένταξη του Αρχαιολογικού Μουσείου του Ναυπλίου στο Ψηφιακό Δίκτυο Αρχαιολογικών Χώρων, και στο πανελλήνιο δίκτυο Wi-Fi, ένα έργο προϋπολογισμού 143.000 ευρώ
Την αξιοποίηση του κτηρίου Παλιού Τελωνείου εδώ στο Ναύπλιο κτήριο που παραχωρήθηκε ύστερα από συνεννόηση που είχα με τον Πρωθυπουργό από την Κτηματική Υπηρεσία στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το οποίο και αναλαμβάνει την ευθύνη διαμόρφωσης χώρου εκθέσεων και δράσεων πολιτισμού.
Την αποκατάσταση του ιδιαίτερης ιστορικής και αισθητικής αξίας κτιρίου της πρώην Οικίας Βίγγα στην Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, έργο προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.
Μετατρέπουμε έτσι σε αξιοθέατο και στολίδι ένα μνημείο στην καρδιά της πόλης, που κινδύνευε με ολική καταστροφή.
Την αποκατάσταση του Καθολικού και την συντήρηση των Τοιχογραφιών στην Αγία Μονή, έργο προϋπολογισμού 1.350.854 ευρώ.
Τα έργα Αποκατάστασης, Ανάδειξης και Επαναλειτουργίας της Παλαιάς Μονής Ταλαντίου στο Αραχναίο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ
Τα έργα διαμόρφωσης του Περιβάλλοντα Χώρου, Κατασκευής του Τέμπλου και Συντήρησης των Τοιχογραφιών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μέρμπακα) στην Αγία Τριάδα, προϋπολογισμού 250.00 ευρώ.
Την αποκατάσταση του Πυργόσπιτου στον Άγιο Ανδριανό, έργο προϋπολογισμού 580.000 ευρώ.
Την ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Τίρυνθας στο Ψηφιακό Δίκτυο Αρχαιολογικών Χώρων, προϋπολογισμού 143.000 ευρώ.
Την Ένταξη στης Μυκηναϊκής Ακρόπολης της Μιδέας στο Πανελλήνιο δίκτυο Wi-Fi.
Την αναμόρφωση του Αρχαιολογικού Χώρου Καστράκι στην Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
Στον τομέα του αθλητισμού, υπογραμμίζω:
Την ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ναυπλίου, έργο προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, που θα επιτρέπει πλέον στους Ναυπλιώτες και ιδίως στα παιδιά μας να χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο και το χειμώνα, με κάθε καιρό, και μάλιστα με πολύ μειωμένο το κόστος θέρμανσης του νερού.
Τις εργασίες Αναβάθμισης του Γηπέδου Ποδοσφαίρου στον Προφήτη Ηλία (Νταμάρι), προϋπολογισμός 500.000 ευρώ. Μετατρέπουμε έναν απαξιωμένο χώρο σε μια σημαντική αθλητική υποδομή για το Ναύπλιο. Λύνουμε έτσι ένα υπαρκτό και οξύ πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ομάδες του Ναυπλίου που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ΔΑΚ και μέχρι σήμερα αναγκάζονταν να γυρίζουν στα γύρω χωριά ψάχνοντας χώρους προπόνησης και έδρα.
Την ανακατασκευή του φυσικού χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Ναυπλίου, προϋπολογισμού 280.000 ευρώ.
Την εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στο Γήπεδο Ιρίων, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, στο Γήπεδο Ασίνης, προϋπολογισμού 215.000 ευρώ, την εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα και την κατασκευή κερκίδων στο Γήπεδο Τολού, συνολικού προϋπολογισμού 285.000 ευρώ.
Την κατασκευή Κερκίδων στο Γήπεδο Δρεπάνου, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ.
Την κατασκευή Γηπέδου 5Χ5 στο Αραχναίο, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
Ενώ για φέτος εντάχθηκαν τα έργα κατασκευής μεταλλικού στεγάστρου κερκίδων και αποδυτηρίων στο Γήπεδο Παναριτίου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, και γηπέδου 5Χ5 στον Άγιο Ανδριανό, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
Θυμίζω ακόμη το νέο δυναμικό αθλητικό θεσμό που δημιουργήσαμε εδώ στο Ναύπλιο, τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου, που διοργανώθηκε με την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έναν θεσμό που έδειξε από την αρχή τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξής, προσέλκυσης επισκεπτών, αλλά και νέων παιδιών στον αθλητισμό. Πέρσι, στην πρώτη διοργάνωση, συμμετείχαν πάνω από 3.000 άτομα κάθε ηλικίας, ενώ για φέτος περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.
Θυμίζω τέλος τους κοινούς μας αγώνες που στέφθηκαν με επιτυχία για την παραμονή του στρατοπέδου του ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο, για την νομοθετική ρύθμιση της μείωσης της εισφοράς γης και χρήματος στις πολεοδομικές μελέτες επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως του Ναυπλίου στη Γλυκειά και τον Προφήτη Ηλία. Για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών, που έφερε για παράδειγμα την ίδρυση και λειτουργία του δημόσιου και δωρεάν Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και της νέας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης εδώ στο Ναύπλιο.
Φίλες και φίλοι,
Όλα αυτά τα πετύχαμε μαζί. Με διεκδίκηση και αγώνα. Με γνώση των αναγκών του τόπου μας και των διαδικασιών. Με διασφαλισμένη την πορεία της χώρας που μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για αναπτυξιακά έργα.
Μαζί αλλάζουμε την εικόνα του Ναυπλίου και της Αργολίδας. Κάνουμε πράξη έργα που ποτέ ξανά δεν έχει δει ο τόπος μας. Κάναμε την αρχή, και δεν θα αφήσουμε κανέναν να ανακόψει αυτή την προσπάθεια. Συνεχίζουμε μαζί, συνεχίζουμε δυνατά, με αυτοπεποίθηση και προσήλωση στο έργο και το αποτέλεσμα για τον τόπο μας.
Φίλες και φίλοι,
Λίγες μέρες, λίγες ώρες απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Είναι χρόνος αρκετός, χρόνος πολύτιμος και χρήσιμος. Τώρα είναι η ώρα να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα. Να μιλήσουμε με επιχειρήματα, με τα έργα και τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει. Να μιλήσουμε όχι μόνο για όσα διακυβεύονται, αλλά και για το πρόγραμμά μας – το μόνο που εγγυάται την έξοδο από την κρίση, την ανάκαμψη και την κοινή προκοπή.
Να πείσουμε κάθε φίλο που τα τελευταία χρόνια απομακρύνθηκε από την παράταξη. Να πείσουμε κάθε πατριώτη, ανεξάρτητα από το πού αισθάνεται πως ανήκει ιδεολογικά. Γιατί αυτή η μάχη ξεπερνά ιδεολογικά σύνορα. Είναι μάχη για το παρόν και το μέλλον, για μας και τα παιδιά μας, για τις πολλές επόμενες δεκαετίες της πατρίδας και της κοινωνίας μας.
Την Κυριακή δεν επιλέγουμε μόνο τους αντιπροσώπους στη Βουλή. Δεν επιλέγουμε απλώς την επόμενη Κυβέρνηση. Βάζουμε ο καθένας τη δική του υπογραφή στην απόφαση για το μέλλον της πατρίδας μας.
Και εδώ οι επιλογές είναι δύο, και είναι ξεκάθαρες: Ή κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Ή ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας και αρχίζουμε την επούλωση των πληγών και την ανάκαμψη, ή μπαίνουμε σε νέες, καταστροφικές περιπέτειες. Ή παραμένουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, ή διακινδυνεύουμε τα πάντα.
Ανάμεσα στον ορυμαγδό του αλλοπρόσαλλου πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ – θυμίζω τα 100 δις που θέλει να κόψει η κυρία Μακρή, ή τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη που προτρέπει τους Έλληνες, πλην βεβαίως του ίδιου, να αυτοκτονήσουν αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση που θέλει να κάνει – ακούμε ξανά και ξανά ότι προτίθενται να πάνε τη χώρα σε δημοψήφισμα.
Πονηρά δεν αποκαλύπτουν τι θα αφορά το δημοψήφισμα αυτό: Όλοι ξέρουμε όμως ότι το ερώτημα θα είναι για την έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ. Το Κούγκι, η απόλυτη αυτοκαταστροφή, θα είναι η μόνη λύση που θα του απομείνει την επόμενη μέρα μετά την άρνηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, άρνηση ήδη ξεκάθαρη, να συμφωνήσουν στο αλλοπρόσαλλο πρόγραμμά τους. Θα στείλουν τη χώρα στα βράχια, για να διασωθούν πολιτικά.
Εμείς λοιπόν τους απαντάμε: το δημοψήφισμα που αυτοί σχεδιάζουν ως τελευταία τους καταφυγή, θα γίνει την Κυριακή. Την Κυριακή επιλέγουμε Ευρώπη και ευρώ. Επιλέγουμε σταθερότητα και προοπτική. Επιλέγουμε δημιουργία και ανάπτυξη. Επιλέγουμε ευκαιρίες για όλους και όχι εξίσωση στην εξαθλίωση. Επιλέγουμε ασφάλεια, και όχι παιχνίδια με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Επιλέγουμε Νέα Δημοκρατία και όχι ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια του.
Φίλες και φίλοι,
Την Κυριακή βάζουμε την υπογραφή μας στην οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Την Κυριακή το βράδυ, θα είμαστε ξανά περήφανοι, ξανά νικητές. Περήφανοι για τη νέα νίκη της Νέας Δημοκρατίας, για τη νέα νίκη για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Όπως αρμόζει στις αξίες και την ιστορία της μεγάλης μας παράταξης, για μια ακόμη φορά είμαστε εμείς που θα βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά. Είμαστε εμείς που θα διασφαλίσουμε ξανά την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Είμαστε εμείς που θα εγγυηθούμε πως η Ελλάδα ανήκει στις αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη, κι όχι στον τρίτο κόσμο.
Είμαστε εμείς που θα βάλουμε, με βαθιές και τολμηρές θεσμικές μεταρρυθμίσεις, τα θεμέλια για το νέο μεγάλο κεφάλαιο της Ιστορίας του Έθνους μας.
Την βαριά αυτή εθνική ευθύνη, την αναλαμβάνουμε με χαρά, με αισιοδοξία, έτοιμοι και πρόθυμοι. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Νεοδημοκράτες, είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Είμαστε περήφανοι γιατί κρατήσαμε και κρατάμε τη χώρα ζωντανή.
Πάμε λοιπόν μαζί για όλα όσα αξίζουμε και δικαιούμαστε, εμείς και τα παιδιά μας. Πάμε μαζί για τη νέα νίκη. Πάμε μαζί για το Ναύπλιο, για την Αργολίδα, για την Ελλάδα.