Αρχική Χωρίς κατηγορία Εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση του Κώστα Κόλλια στο Σολομό

Εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση του Κώστα Κόλλια στο Σολομό

Με μία εντυπωσιακή συγκέντρωση στον Σολομό έκλεισε τις προεκλογικές του περιοδείες ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Η παρουσία του κόσμου ήταν θεαματική, καθώς το Korinthian Palace γέμισε ασφυκτικά με περισσότερους από 1.500 φίλους και ψηφοφόρους που τίμησαν με την παρουσία τους τον προεκλογικό αγώνα του Βουλευτή.
Στην ομιλία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Ανέστης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θάνος Πισιμίσης, και πολλοί εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Κόλλιας εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος από την παρουσία και τη θερμή υποδοχή του κόσμου και ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τους παρισταμένους, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Φίλες και φίλοι μου, μαζί έχουμε δώσει και έχουμε κερδίσει πολλές μάχες. Από τις μέρες της Νομαρχίας μέχρι την τελευταία, δύσκολη αναμέτρηση του 2012, όλες οι νίκες οφείλονται σε εσάς. Όλες οι ευκαιρίες που μου δόθηκαν οφείλονται σε εσάς: οι ευκαιρίες που μου δόθηκαν όχι για να κάνω καριέρα, όχι για να μεγαλώσω την περιουσία μου και να πολλαπλασιάσω τις καταθέσεις μου, όχι για την προσωπική μου προβολή, τις εκλεκτές γνωριμίες και τα οφίκια. Όχι για να κρυφτώ πίσω από τα προνόμια της έδρας, αλλά για να φέρω τα προνόμια της έδρας εδώ. Για να βάλω στη βουλευτική έδρα τον Κορίνθιο αγρότη, τον επαγγελματία, τον εργαζόμενο, τον δημόσιο λειτουργό.».
Αναγνωρίζοντας ότι τα διλήμματα ήταν δύσκολα, στήριξε τις ιστορικές και στρατηγικές, όπως τις χαρακτήρισε, επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι δεν ήταν μόνο αναπόφευκτες, αλλά και αναγκαίες. Κάνοντας αναδρομή στο έργο και αναφέροντας τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία, ο κ. Κόλλιας στάθηκε στις αντιφάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δημιουργούν φόβο και σύγχυση στους πολίτες. Τόνισε ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που τελειώνει η παράταση για την τελική αξιολόγηση, θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί συμφωνία που να εγγυάται τη ρευστότητα στο κράτος και τις τράπεζες. Αναφέρθηκε σε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που έχουν ξεκαθαρίσει ότι χωρίς πρόγραμμα δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση, τονίζοντας ότι πλέον δεν βρισκόμαστε στο 2009, που η κρίση έπιασε την Ευρώπη στον ύπνο, καθώς η ζώνη του ευρώ είναι έτοιμη για την πιθανότητα του περίφημου grexit.
Ο κ. Κόλλιας απαρίθμησε τα αποτελέσματα των παρεμβάσεών του, μεταξύ των οποίων η συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 με 40 χρόνια εργασίας και αναγνώριση πλασματικών ετών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ σε περιοχές της Κορινθίας, η ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων, η βελτίωση του φορολογικού καθεστώτος για τα αγροτικά ακίνητα και το εισόδημα, οι αποζημιώσεις, και μια σειρά άλλες επιτυχημένες πρωτοβουλίες. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για διεκδικήσεις, για βελτιώσεις, για απαιτήσεις και κατηγορήθηκα γι’ αυτό ως αντάρτης, επειδή στάθηκα απέναντι από την Κυβέρνησή μου και διεκδίκησα. Με κατηγόρησαν ότι έκανα αντιπολίτευση, με προειδοποίησαν ότι με αυτή τη στάση δεν θα έβλεπα ποτέ υπουργείο, με ορμήνεψαν ότι αν έμενα βουβός και αθόρυβος ίσως ανταμοιβόμουν. Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή, φίλες και φίλοι. Γιατί η ανταμοιβή μου ήταν όταν έπεσε η τιμή για τα ακίνητα στο Λέχαιο κατά 30 ευρώ, όταν μειώθηκε η φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος, όταν εξαιρέθηκαν τα αγροτικά κτίσματα από τη φορολογία, όταν ήρθε προσωπικό για να ενισχύσει την αστυνομική δύναμη της Κορινθίας, που αγωνίζεται από τη μια άκρη του Νομού μέχρι την άλλη για να αισθάνονται οι πολίτες σιγουριά κι ασφάλεια, όταν πληρώθηκε η ενιαία ενίσχυση στο ακέραιο και χωρίς παρακράτηση.
Όσο η Κορινθία και οι άνθρωποί της έχουν ανάγκες, θα συνεχίσω να δίνω τις μάχες με όλες μου τις δυνάμεις. Και η Κορινθία έχει ανάγκες από άκρο σε άκρο. Το Λουτράκι χρειάζεται τον Προαστιακό, ο Ισθμός χρειάζεται την ανάπλαση, η Δυτική Κορινθία χρειάζεται τα έργα ενάντια στη διάβρωση, η πόλη της Κορίνθου χρειάζεται να ξεφορτωθεί το κέντρο μεταναστών, η ορεινή Κορινθία χρειάζεται οδικά έργα, αρδευτικά, υποδομές. Ο Νομός χρειάζεται θέσεις εργασίας, χρειάζεται τον Ασωπό, χρειάζεται έργα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι Κορίνθιοι χρειάζονται δουλειά, ασφάλεια, αξιοπρέπεια. Αυτά διεκδικώ, φίλες και φίλοι, και θα τα διεκδικώ είτε είμαι στην Κυβέρνηση είτε είμαι στην αντιπολίτευση.»
Ο κ. Κόλλιας έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι η ψήφος δεν είναι πράξη εξουσιοδότησης, αλλά πράξη συμμετοχής στην οικοδόμηση του μέλλοντος. Αναφέρθηκε στις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει επί 20 χρόνια οικοδομήσει με τους πολίτες της Κορινθίας μέσω της καθημερινής του παρουσίας στο Νομό και ζήτησε την ανανέωση της εμπιστοσύνης αυτής ώστε κατά την επόμενη, κρίσιμη περίοδο, να εκπροσωπήσει για μια ακόμη φορά επάξια την Κορινθία και τους Κορίνθιους στη Βουλή.