Αρχική Χωρίς κατηγορία Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Η προσπάθεια του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας ( αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με επίκεντρο την προβολή και διάδοση του ντοκιμαντέρ) για τη διοργάνωση ενός Διεθνούς φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ έχει ήδη αγκαλιαστεί από πολιτιστικούς φορείς όλης της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Η επιδίωξη του Κέντρου και όλων όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση είναι να εδραιωθεί ένας νέος πολιτιστικός θεσμός που να αγκαλιάζει την Πελοπόννησο, αποτελώντας σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για όλη τη γεωγραφική περιφέρεια.

Έτσι το Φεστιβάλ του 2015 θα διεξαχθεί από 28 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, τη Μεγαλόπολη και την Αμαλιάδα. Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στην Καλαμάτα στις 28 Ιανουαρίου.
Βασικά χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ είναι:
• Ο διεθνής χαρακτήρας
• Η έμφαση στην εκπαιδευτική ζώνη για τους μαθητές
• Η διεξαγωγή σεμιναρίων για το ευρύ κοινό

Πρόκειται για ένα πανόραμα ντοκιμαντέρ της τελευταίας 5ετίας, τα περισσότερα βραβευμένα, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου περιλαμβάνει 77 ντοκιμαντέρ, από την Ελλάδα και 14 ακόμη χώρες. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται 20 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ – αρχαιολογικού, οικολογικού και επιστημονικού χαρακτήρα για την εκπαιδευτική ζώνη, 7 διαφορετικά σεμινάρια από Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, έκθεση κόμικ, και επίσημους προσκεκλημένους τους σκηνοθέτες Simone Bitton από την Γαλλία, Christian Rathner και Lukas Maurer από την Αυστρία, ενώ θα υπάρξει και συζήτηση μέσω skype με τον σκηνοθέτη της πολυβραβευμένης ταινίας The Act of Killing, Joshua Oppenheimer.