Αρχική Ρεπορτάζ Χριστουγεννιάτικη συναυλία του «Ορφέα» Τρίπολης

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του «Ορφέα» Τρίπολης

Η χορωδία Ορφέας Τρίπολης, διοργανώνει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της, την Κυριακή 21 Δεκ 2014 στις 19:00 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
– Θρησκευτικούς ύμνους της γιορτής των Χριστουγέννων από το Ανδρικό Εκκλησιαστικό Τμήμα, με μαέστρο τον κ Βασίλη Τζαβάρα.
– Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, από την παιδική χορωδία και το προπαρασκευαστικό τμήμα, με μαέστρο την κ Νικολέττα ψαρρού. Στο πιάνο συνοδεύει ο Γιάννης Ζαχαρόπουλος.
– Η Μικτή Χορωδία θα ερμηνεύσει, το έργο για πιάνο και μικτή χορωδία του Άλκη Μπαλτά «Χριστουγεννιάτικη ιστορία». Τα συνεχόμενα, χωρίς διακοπή, τμήματα του έργου αναφέρονται στις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της Γέννησης: Η αναγγελία από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ – η Γέννηση – η στρατιά των Αγγέλων πάνω από την φάτνη – το προσκύνημα των ποιμένων – το προσκύνημα των Μάγων – το νανούρισμα της Παναγίας – το δοξαστικό τραγούδι των Αγγέλων, ενώ το κείμενο είναι εμπνευσμένο από την λατινική μετάφραση του Κατά Λουκά Ευαγγελίου. Τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος κ Χριστίνα Αθανασοπούλου και το μέρος του πιάνου ερμηνεύει ο κ Γιώργος Μιχαλόπουλος.
– Το θεολογικό περιεχόμενο, την αξία και το μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων, θα μας μεταφέρει ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Μαντινείας & Κυνουρίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεόκλητος Ντούλιας, με επίκαιρη Χριστουγεννιάτικη ομιλία.