Αρχική Ν. Κορινθίας Συνάντηση εργασίας για την περιοχή της Διώρυγας της Κορίνθου

Συνάντηση εργασίας για την περιοχή της Διώρυγας της Κορίνθου

Συνάντηση εργασίας για τα προβλήματα της περιοχής της Διώρυγας της Κορίνθου πραγματοποίησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη, τους Δημάρχους Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό και Λουτρακίου – Περαχώρας Γιώργο Γκιώνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανωνύμου Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) Διονύση Καραχάλιο, στελέχη και συμβούλους της εταιρείας, της αυτοδιοίκησης και του υπουργείου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητηθήκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η περιοχή της διώρυγας, εξετάστηκαν διάφορες εναλλακτικές λύσεις και αναλύθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής. Βασικός άξονας των τοποθετήσεων των παρισταμένων ήταν η αναγκαιότητα της προώθησης λύσεων και έργων με σαφές περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, προκειμένου να αναδειχθεί η ιστορία, η ποικιλομορφία και οι δυνατότητες της περιοχής. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η σύσκεψη μέσα στον Ιανουάριο με συγκεκριμένο πλαίσιο λύσεων και προτάσεων από όλους τους εμπλεκομένους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς, επεσήμανε ότι «στόχος των προσπαθειών μας είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη όλων των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και η Διώρυγα της Κορίνθου είναι ένα τέτοιο πλεονέκτημα για την Κόρινθο, την Πελοπόννησο και τη χώρα σε κάθε επίπεδο, το οποίο δεν μπορούμε να αφήνουμε αναξιοποίητο».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σημείωσε ότι «οφείλουμε να προσεγγίσουμε τα προβλήματα της περιοχής της Διώρυγας της Κορίνθου από κάθε πλευρά, με τελικό στόχο να αποτελέσει ένα εμβληματικό έργο ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου».