Αρχική Ν. Κορινθίας Χωριό του Αι Βασίλη: Το θέμα έφτασε σήμερα στον Υπουργό Δημόσιας...

Χωριό του Αι Βασίλη: Το θέμα έφτασε σήμερα στον Υπουργό Δημόσιας Τάξεως

• Μπορεί να το σφραγίσει και μόνη της η αστυνομία
• Ενώ ο Νανόπουλος απειλεί με μηνύσεις ακόμη και τις υπηρεσίες στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος που έπρεπε ή να έχει αδειοδοτήσει ή να έχει σφραγίσει

Αντί να το σφραγίσουν για να προστατεύσουν τα δεκάδες παιδάκια που μπαινοβγαίνουν πληρώνοντας «αλμυρά» στο παράνομα τοποθετημένο εντός της εκθέσεως παγοδρόμιο αλλά και στα δεκάδες φουσκωτά που και αυτά λειτουργούν και έχουν εγκατασταθεί και τα δυο χωρίς καμία άδεια μέσα στην παράνομη εμπορική χριστουγεννιάτικη έκθεση με την επωνυμία «Χωριό του Αι Βασίλη» που για άλλη μια φορά να γράψουμε είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου – Βόχας και του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Αλλά ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας είναι αυτός ο οποίος όφειλε πριν ξεκινήσει η έκθεση 15 μέρες να την έχει ελέγξει και να την έχει αδειοδοτήσει ή να μην έχει ξεκινήσει καθόλου .
4

Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες μας – εκτός τόπου και χρόνου- ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, είπε στους γνωστούς «πρόθυμους» δημοσιογράφους – καμεραμάν – συνταξιούχους – «δηλώνω ότι νομίζω ότι είμαι» , ότι συκοφαντούμε την προσπάθεια του, αυτουνού και του Δημάρχου διότι όλα είναι νόμιμα και όλα είναι συκοφαντίες και άλλα.

Ρωτάμε δηλαδή:

Κύριε Νανόπουλε , θα κάνετε μήνυση πέρα από εμάς στο Διοικητή της πυροσβεστικής Κιάτου και στον Αστυνομικό Διευθυντή Βραχατίου που πήγε αυτόφωρο το Σαριγιάννη;

Εσείς ο λάτρης της νομιμότητος και αρωγός της προσπάθειας μαζί με το Δήμαρχο Βέλου – Βόχας (ο οποίος έπρεπε να έχει σφραγίσει με την αστυνομία μαζί την έκθεση) !

Φαίνεται ότι αντί να βγει ο Δήμαρχος Βέλου να υποστηρίξει γιατί δεν την έχει κλείσει ακόμα και εσείς να πείτε σε όλους τους εμπόρους Κορινθίας που σας ψήφισαν στο επιμελητήριο γιατί βρίσκετε το επιμελητήριο υπό την αιγίδα αυτής της παράνομης εκθέσεως , θυμίζετε την παροιμία «εμ ο χέλωνας…εμ σκούζει κιόλας!»
Ή ας την γράψουμε όλη «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

Αλλά γιατί άραγε λάτρη και αγωνιστή της νομιμότητας Βασίλη Νανόπουλε δεν πάτε αύριο το πρωί να μας κάνετε δέκα μηνύσεις;

Ξέρετε πολύ καλά, όσο κι αν θέλετε να εμψυχώνετε τα πρόθυμα παπαγαλάκια σας, ότι η ψευδής καταμήνυση είναι και ατιμωτικό αδίκημα και θα σας στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο που έχετε είτε για την αυτοδιοίκηση είτε για την πολιτική!

Αλήθεια τι έχετε να πείτε κύριε Δήμαρχε Αννίβα Παπακυριάκο σε όλους τους κατοίκους του Βέλου που διάβασαν χθες την εφημερίδα μας όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο το προηγούμενο βράδυ μιλούσατε για κάποιους επιπλέον πυροσβεστήρες που πρέπει να βάλετε και ότι δεν τρέχει κάτι με την Πυροσβεστική και ότι ούτε λίγο ούτε πολύ «όλα είναι νόμιμα».
Χθες που διάβασαν όλοι αυτοί που είναι και γονείς και έχουν παιδιά το έγγραφο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου που δημοσιεύσαμε και μιλούσε για κίνδυνο ανθρώπινης ζωής , γιατί όλοι αυτή η αποθήκη των 5 και πλέον χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας όταν την έχετε γεμίσει με εύφλεκτα και σε περίπτωση συμβάντος τίθεται κίνδυνος σε ανθρώπινες παιδικές ζωές;

Φυσικά δεν έχετε τίποτα να πείτε και βέβαια σήμερα το θέμα θα πάει απευθείας στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης τον κ Κικίλια και στις αρμόδιες υπηρεσίες και τότε δεν χρειάζεται ο ευτραφής φίλος σας και συνταξιούχος να ρωτάει και να φέρνει ακόμα σε πιο δύσκολη θέση αρχές που τους λέτε καθημερινά ότι «σε λίγες ώρες θα έχετε στα χέρια του κ. Σαριγιάνη δώσει τις άδειες».

Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης λειτουργούσαν όλα κανονικά όπως φαίνεται και στην απόδειξη που δημοσιεύουμε!

Ενημέρωση του Δημάρχου Βέλου Βόχας για το ΄΄Χωριό του Αϊ Βασίλη΄΄ στο Βέλο

O Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος μετά τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία του ΄΄Χωριού του Αϊ Βασίλη ΄΄ στο Βέλο Κορινθίας ενημερώνει τους δημότες του, τους επισκέπτες αλλά και φίλους του χωριού ότι έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τη λειτουργία του και ουδέποτε θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών του.

Οποιαδήποτε δημοσιεύματα και αναφορές σε ρεπορτάζ τα τελευταία 24ωρα περί μη νομιμότητας του εν λόγω χωριού είναι ανυπόστατα και μόνο σκοπό έχουν να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη.

Τέλος όλη αυτή η διοργάνωση η οποία φιλοξενείται στο Δήμο Βέλου Βόχας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός και έχει ως μοναδικό σκοπό να δώσει ένα ισχυρό κίνητρο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να επισκεφθούν το ΄΄Χωριό του Αϊ Βασίλη΄΄ να περάσουν όμορφες, ξένοιαστες στιγμές και να περιπλανηθούν σε μία όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με πολλές δράσεις και πολλά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

ΣΗΜΕΡΑ: Κύριε Δήμαρχε Αννίβα Παπακυριάκο σας βάζουμε την ανακοίνωσή σας για να εκτεθείτε , στο πλαίσιο της δεοντολογίας, και από κάτω βάζουμε το έγγραφο της Πυροσβεστικής με το οποίο μόνο για αρχή πήγε δυο συνεχόμενες ημέρες αυτόφωρο ο υπεύθυνος της έκθεσης κ. Σαριγιάννης και έχουν οριστεί ήδη δυο δικάσιμοι διότι η έκθεση δεν έχει καμία άδεια από το δήμο σας αλλά και από άλλες υπηρεσίες! Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε, αφήνουμε τα σχόλια στον κάθε αναγνώστη , θα ήταν καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις να μην συνεχίζετε να εκτίθεστε διότι γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι δεν πρόκειται εντός των επόμενων 15 ημερών να μπορέσετε να νομιμοποιήσετε το συγκεκριμένο παράνομο εκθεσιακό κέντρο που για άλλη μια φορά σας λέμε ότι έπρεπε 15 ημέρες πριν ξεκινήσει – που πολύ καλά γνωρίζατε- να έχετε αδειοδοτήσει σύμφωνα με το νόμο 4264 του 2014 .

ΥΓ: Μάθαμε ότι μοίραζαν εκπτωτικά κουπόνια για το παράνομο παγοδρόμιο και τα παράνομα φουσκωτά και καρουζέλ του χωριού του Αι Βασίλη σε σχολεία του Βέλου και του Κιάτου , να πάνε τα πιτσιρίκια. αν τελικά αληθεύει όντως … μιλάμε για απύθμενο θράσος στο βωμό της κονόμας!

Η ανακοίνωση της Μειοψηφίας

Mε οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο υπεύθυνος τους ‘Χωριού του Αι Βασίλη, κος Σαριγιάννης, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, κατόπιν μηνύσεως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Ο λόγος είναι ότι το ‘Χωριό’ λειτουργεί χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, που εγγυώνται την ασφάλεια των επισκεπτών και ειδικά των δεκάδων παιδιών που καθημερινά διαβαίνουν τις πύλες του εργοστασιακού χώρου.

Η έκπληξή μας δεν αφορά βέβαια τον κύριο Σαριγιάννη που μας είναι παντελώς άγνωστος, αλλά τη Δημοτική αρχή του Δήμου μας και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο κο Παπακυριάκο και τους εμπλεκόμενους δημοτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, που με το κύρος τους προέβαλαν, προώθησαν και προωθούν τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Σε επανειλημμένες ερωτήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος μας βεβαίωνε ότι η Δημοτική αρχή δεν έχει καμιά νομική η οικονομική ευθύνη σχετικά με τη λειτουργία του ‘Χωριού’.
Άποψή μας είναι ότι ο Δήμος οφείλει να ελέγχει, με τη μέγιστη σχολαστικότητα, κάθε λειτουργία την οποία καλύπτει με το κύρος του, ειδικά όταν αφορά την ασφάλεια των δημοτών και ιδιαίτερα των παιδιών μας.

Δεν είμαστε σε θέση (αυτή τη στιγμή) να γνωρίζουμε αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τη Δημοτική αρχή αλλά θεωρούμε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία δεν ζήτησε την αυτόφωρο κράτηση του υπευθύνου για ασήμαντο λόγο.
Η ‘πολιτική’ ευθύνη του Δήμου είναι συνεπώς δεδομένη.

Για να μη μπλέξουμε πάλι στη συζήτηση περί του ‘νομίμου και ηθικού’ ρωτάμε απλώς τον κο Δήμαρχο, τι θα γίνει αν συμβεί κάποιο ατύχημα π.χ. φωτιά σ΄ ένα χώρο γεμάτο με εύφλεκτα υλικά και προκύψει κάποιο θύμα.
Θα σηκώσουμε τους ώμους και θα πούμε «δε μας αφορά, φταίει ο κος Σαριγιάννης».
Πως θα δικαιολογήσουμε ότι μέχρι και τώρα προτρέπουμε τα παιδιά να πάνε να διασκεδάσουνε στο ‘Χωριό’ του Σαριγιάννη, που διαφημίζει ο Δήμος;

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, οι αρμόδιοι, να λάβουν άμεσα όλα τα αναγκαία πρόσθετα μέτρα ώστε να εξαλειφθεί κάθε ρίσκο και η χαρά των παιδιών να απαλλαγεί από κάθε σκιά κινδύνου.

Για την Παράταξη
Λεωνίδας Στεργιόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
επικεφαλής
Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παράταξης Βέλου-Βόχας