Αρχική Ν. Λακωνίας «Βράζουν» κατά της διοίκησης οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μολάων Καταγγέλλουν δίωξη συνδικαλίστριας

«Βράζουν» κατά της διοίκησης οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μολάων Καταγγέλλουν δίωξη συνδικαλίστριας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Σπάρτης
Για λειτουργία οργανωμένου μηχανισμού στοχοποίησης κι εξόντωσης αγωνιστών στη Λακωνία, κάνει λόγο σε ανακοίνωση-καταγγελία το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Νοσοκομείων. Όπως αναφέρεται «ένας τέτοιος μηχανισμός έχει στηθεί από τις αρχές του χρόνου και στο Νοσοκομείο Μολάων ενάντια στη συνάδελφο Φωτεινή Μανωλάκου, τότε αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και νυν μέλος του ΔΣ». Σύμφωνα με το συντονιστικό των εργαζομένων πρόκειται «για το δεύτερο κρούσμα δίωξης συνδικαλιστικού εκπροσώπου στην περιοχή, μετά τη δίωξη της άλλης “ενοχλητικής” προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μολάων, Ελισάβετ Παπαδοπούλου».
Η Φ. Μανωλάκου διώκεται για τα πειθαρχικά παραπτώματα «αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντά της και σοβαρή απείθεια», καθώς όπως τονίζει το συντονιστικό «αρνήθηκε να μετακινηθεί παράνομα απο το Νοσοκομείο Μολάων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης (70 χλμ.), υπό την κάλυψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και του Πρωτοβάθμιου Σωματείου της και εφόσον είχε την ιδιότητα της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων».

Κάλεσμα συμπαράστασης
Το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Νοσοκομείων οργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης στη διωκόμενη Φ. Μανωλάκου, τη Δευτέρα 13/10 και ώρα 9.30΄ το πρωί στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Μάλιστα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και σε σωματεία, βουλευτές, το δήμαρχο Σπάρτης, συλλογικότητες και απλούς πολίτες.
Δηλώσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση μπορούν να υποβληθούν, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 9/10 και ώρα 12 το μεσημέρι στους Κώστα Καταραχιά (694 56 77 808) και Γιώργο Κούτουλα (693 676 3350). Όπως διευκρινίζεται, εάν συμπληρωθεί ο αριθμός ατόμων, η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν.

«Θέλουν ήσυχους συνδικαλιστές»
«Λάβρος» εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να καταστείλει τους συνδικαλιστικούς αγώνες το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Νοσοκομείων, σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζει τα εξής:
«Οι αγώνες και οι δράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη διεκδίκηση της δημόσιας υγείας για όλους, που κλιμακώθηκαν με ανοιχτές ενημερωτικές συγκεντρώσεις και ενημερωτικές περιοδείες στα χωριά της περιοχής, με συγκρότηση και συμμετοχή στην επιτροπή πολιτών για την προάσπιση των δημοσίων δομών υγείας, με ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με συντονισμό δράσεων με άλλα νοσοκομεία και άλλες ομάδες εργαζομένων, κατάφεραν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και την ελλιπή χρηματοδότηση, να συσπειρώσουν πολίτες της περιοχής να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας, να ανησυχήσουν τους κυβερνώντες, τους τοπικούς μνημονιακούς βουλευτές και να οδηγήσουν, μετά τη συνταξιοδότηση του Προέδρου, στη στοχοποίηση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ., του Συλλόγου», επισημαίνει το Συντονιστικό των Σωματείων Εργαζομένων, που στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης Εύη Παπαγεωργίου και τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων Δημήτρη Παναγόπουλο:
«Η νεοδιορισθείσα Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λακωνίας, Παπαγεωργίου Ευδοξία και ο αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Μολάων, Παναγόπουλος Δημήτρης, ανέλαβαν να “βάλουν τα πράγματα στη θέση τους”. Θέλουν συνδικαλιστές ήσυχους, που να ταυτίζονται με τη γνώμη τους.
Τον Φεβρουαρίου 2014 η Διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας, της κοινοποίησε απόφαση στην οποία δεν συμπεριλαμβανόταν καμία αιτιολογία και με την οποία της αφαιρούσε τα καθήκοντα προϊσταμένης Διεύθυνσης και Οικονομικού και την μετακινούσε εντελώς ξαφνικά στο νοσοκομείο της Σπάρτης, 70 χλμ. από το νοσοκομείο Μολάων.
Παρά την άρνηση της ΠΟΕΔΗΝ και του Πρωτοβάθμιου Σωματείου να συναινέσουν στην μετακίνηση, η Διοικήτρια επέμεινε. Όταν η συνάδελφος, αρχικά, δικαιώθηκε με δικαστική προσωρινή διαταγή, αντί να εφαρμόσουν την απόφαση, απομόνωσαν τη συνάδελφο στον χώρο των πλυντηρίων του νοσοκομείου.
Εν συνεχεία, προκειμένου να καλύψουν τα νομικά κενά, που είχαν αφήσει στη βιασύνη τους, να εφαρμόσουν τις προαποφασισμένες ενέργειές τους, κινητοποίησαν διοικητικούς μηχανισμούς, και όχι μόνο, τη συκοφαντούν δημόσια με αναληθείς δηλώσεις και της έχουν φορτώσει, μέχρι σήμερα, τέσσερις πειθαρχικές διώξεις».
Η καταγγελτική ανακοίνωση ολοκληρώνεται ως εξής: «Για άλλη μια φορά, οι τοπικοί υλοποιητές των αδίστακτων μνημονιακών πολιτικών στοχοποιούν αγωνιστές και στήνουν διώξεις, προκειμένου να κάμψουν συνειδήσεις, να διαλύσουν τις αντιστάσεις, να μας μεταφέρουν από τους δρόμους του αγώνα στο “μαντρί” του καναπέ. Με κάλπικα “υπηρεσιακά” προσχήματα η διοίκηση επιχειρεί να βουλώσει το στόμα σε όσους το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη Λακωνία ανέδειξαν τις διαλυτικές πολιτικές στο χώρο της υγείας και πάλεψαν ενάντιά τους. Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιούν πλήρως όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο που ψηφίστηκε ή ενεργοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια και που προάγει την αυθαιρεσία, τον εκφοβισμό και τους εκβιασμούς σε βάρος των υπαλλήλων.
Είναι άραγε, τυχαία η δίωξη της συναδέλφου η οποία, λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, έχει έρθει πολλάκις αντιμέτωπη με τον νυν αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο Λεωνίδα (βουλευτή Λακωνίας) και τους λοιπούς τοπικούς παράγοντες της συγκυβέρνησης;
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και συμπαραστεκόμαστε στη διωκόμενη αγωνίστρια συνάδελφο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να παρέμβει άμεσα η ΠΟΕΔΗΝ για στήριξη της συναδέλφου και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για νομική κάλυψη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να παρέμβει άμεσα ο Υπουργός Υγείας να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου».

Προηγούμενο άρθροΜετά τον Άσσο – Λέχαιο… οι Άγιοι Θεόδωροι (Video)
Επόμενο άρθροΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ME ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ