Αρχική Ν. Κορινθίας Ο ΕΟΣ Κορίνθου στην ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ο ΕΟΣ Κορίνθου στην ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

1η μέρα ( Σάββατο 25/10): Θα αναχωρήσουμε το Σάββατο στις 3.30 μμ. από τον προαστιακό με προορισμό τα Κρυονέρια ορεινής Ναυπακτίας. Αφού γίνει τακτοποίηση στα δωμάτια και στηθούν οι σκηνές το πρόγραμμα θα είναι ελεύθερο για το υπόλοιπο της ημέρας.
2η μέρα (Κυριακή 26/10): Άνω Χώρα → Τσακαλάκι (1712 μ.) → Αγία Κυριακή.
3η μέρα (Δευτέρα 27/10): Φαράγγι Κάκκαβου → Τσεκούρα (1724 μ.) →Κρυονέρια.
4η μέρα (Τρίτη 28/10): Κρυονέρια → Άνω Χώρα → Καταρράκτης Τσούρνα.

Αναλυτικό πρόγραμμα.
2η Μέρα:
Άνω Χώρα → Τσακαλάκι → Αγία Κυριακή.
Η πορεία θα είναι κοινή για πεζοπόρους και ορειβάτες. Θα αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί για ένα από τα ωραιότερα βουνά της περιοχής με μοναδική θέα από την κορυφή.
Ώρες πορείας 6.
3η Μέρα:
Πεζοπορική Ομάδα
Άνω Χώρα → Φαράγγι Κάκαβου → Αμπελακιώτισσα .
Ώρες Πορείας 4.
Θα αναχωρήσουμε νωρίς το πρωί από την Άνω Χώρα όπου περνώντας μέσα από δάσος με έλατα και καστανιές θα κατέβουμε και θα διασχίσουμε το Φαράγγι του Κάκαβου, σε ένα μονοπάτι παράλληλα με την κοίτη του. Στο τέλος θα ανηφορίζουμε για την Αμπελακιώτισσα όπου και καταλήγει η πορεία μας.
Ορειβατική ομάδα
Η ορειβατική ομάδα θα ακολουθήσει αρχικά κοινή πορεία με την πεζοπορική μέχρι την Αμπελακιώτισσα. Από εκεί θα ξεκινήσει η ανάβαση για την Τσεκούρα στα 1724μ. σε μια απότομα ανηφορική διαδρομή που κινείται σε γυμνό βραχώδες έδαφος αλλά και σε ελατόδασος στο μεγαλύτερο μέρος του. Από την κορυφή θα θαυμάσουμε ολόκληρη την ορεινή Ναυπακτία ( καιρού θέλοντως) και θα κατηφορίσουμε προς το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.
Ώρες πορείας 8.

4η μέρα:
Κρυονέρια → Άνω Χώρα → Καταρράκτης Τσούρνα.
Η πορεία θα είναι κοινή για ορειβάτες και πεζοπόρους. Θα περπατήσουμε στο παλιό, γεμάτο ιστορία μονοπάτι που ενώνει τα Κρυονέρια με την Άνω Χώρα: Το μονοπάτι της Αταλάντης.
Ώρες Πορείας 4.
Επιστροφή στην Κόρινθο.
Εξοπλισμός:
Παπούτσια πεζοπορίας, ζεστά και αδιάβροχα ρούχα, σακίδιο, προσωπικό φαρμακείο, φακός, αδιάβροχο ή πόντσο, φαγητό για την διάρκεια της πορείας (ξηρά τροφή, χυμοί, νερό, σοκολάτα κλπ.).
Κόστος συμμετοχής:
100€ σε τετράκλινο, 135€ σε δίκλινο και 55€ σε σκηνή.
Δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης:
Χρήστος Γεώργας τηλ: 6973234718 και Δήμητρα Τσελεκίδη τηλ: 6976637226.
Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση αυστηρά ως τις 15 Οκτωβρίου! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!