Αρχική Χωρίς κατηγορία 1η νίκη για το Δημήτρη Καμπόσο στις εκλογές της ΠΕΔ – Σταυροδοσία...

1η νίκη για το Δημήτρη Καμπόσο στις εκλογές της ΠΕΔ – Σταυροδοσία , ποιοί εκλέγονται

Κραταιό το ψηφοδέλτιο στο οποίο μετέχει ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος στις εκλογές της ΠΕΔ οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το πρωί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Η παράταξη “ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση”έλαβε συνολικά 61 ψήφους και ανεδείχθη πρώτη εκλέγοντας 11 υποψηφίους συνολικά/ Ο Δημήτρης Καμπόσος ήρθε πρώτος σε σταυρούς με 45!
Τα αποτελέσματα και οι σταυροί ( αναλυτική κατάσταση σε λίγο) φαίνεται πως “ανοίγουν” το δρόμο στην υποψηφιότητα Καμπόσου για την ΠΕΔ, ο οποίος δεν θα έχει πρόβλημα εάν επέλθει συμφωνία μεταξύ του ιδίου και του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή ( θέσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου) και φυσικά ο Παναγιώτης Νίκας , νυν Πρόεδρος, αποφασίσει να μην θέσει υποψηφιότητα. Αν ωστόσο οι έτεροι δυο αποφασίσουν να κατεβάσουν υποψηφιότητα τότε μάλλον τα δεδομένα θα αλλάξουν γι αυτό και οι διαπραγματεύσεις που τώρα θα γίνουν είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
Βέβαια αν κανείς θυμηθεί τις δηλώσεις Καμπόσου για την θητεία Νίκα, την είχε χαρακτηρίσει “περιέργως χλιαρή” τότε εύκολα κανείς καταλαβαίνει πως μάλλον ο Δήμαρχος της Καλαμάτας δεν θα λειάνει το έδαφος.
όλα αυτά βεβαίως είναι εικασίες, αναμένουμε να δούμε την τελική σταυροδοσία αλλά και τις υποψηφιότητες !

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ανεξάρτητη Πελοπόννησος 36
Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση 61
Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου 15
Λαϊκή συσπείρωση 1
Μεμονωμένος υποψήφιος 7
Από τους 125 ψήφισαν οι 120 και οι 5 απουσίαζαν.

Η παράταξη της Ν.Δ. (ΑΔΑΚ) εξασφάλισε οριακά, για μία ψήφο, την πλειοψηφία στο Δ.Σ, της ΠΕΔ Πελοποννήαου, εκλέγοντας τα 11 από τα 21 συνολικά μέλη στη σημερινή Γενική Συνέλευση.

Η παράταξη των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ (Ανεξάρτητη Πελοπόννησος) πήρε 6 έδρες, του ΣΥΡΙΖΑ (Αυτοδιοικητική πρωτοβουλία Πελοποννήσου) 3 κι εξελέγη και ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, ως ανεξάρτητος Αριστερός.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

– Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση (ΑΔΑΚ)

61 ψήφους, 11 έδρες ( 8 δήμαρχοι και 3 σύμβουλοι)

Εκλέγονται και οι 8 υποψήφιοι δήμαρχοι: Δημήτρης Καμπόσος 45, Στάθης Αναστασόπουλος 44, Κώστας Γκάτζιος 31, Παναγιώτης Νίκας 30, Παναγιώτης Κατσίβελας 30, Αννίβας Παπακυριάκος 30, Κώστας Καλαντζής 29, Δημήτρης Σφυρής 29.

Εκλέγονται οι σύμβουλοι: Γιάννης Σμυρνιώτης 44, Σταύρος Αργειτάκος 41, Γιώργος Μπαχούμας 33. Δεν εκλέγονται οι: Βασίλης Νανόπουλος 32, Σαράντος Μαρινάκης 25, Μιχάλης Αντωνόπουλος 24.

– Ανεξάρτητη Πελοπόννησος

36 ψήφους, 6 έδρες (3 δήμαρχοι και 3 σύμβουλοι)

Εκλέγονται οι δήμαρχοι: Δημήτρης Παυλής 32, Σπύρος Σταματόπουλος 20, Γιώργος Γκιώνης 18. Εκλέγονται οι σύμβουλοι: Δημήτρης Βόσνος 19, Αναστάσιος Γκιόλης 14, Γιάννης Χριστόπουλος 11.

Δεν εκλέγονται οι δήμαρχοι Γιάννης Γιαννόπουλος 14, Χαράλαμπος Λιάρος 6 και ο σύμβουλος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος 10.

– Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου

15 ψήφους, 3 έδρες.

Εκλέγονται οι: Σταμάτης Μπεχράκης 11, Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου 9, Μανώλης Μάκαρης 7 (βγήκε στην κλήρωση). Δε εκλέγονται οι Δημήτρης Νικητόπουλος 7, Παναγιώτης Πέτρου 5, Παντελής Κοκκινόπουλος 4, Ανδρέας Κολοβός 4, Γιάννης Λάζαρης 4, Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλος 4.

Εκλέγεται και ο μεμονωμένος υποψήφιος

Βαγγέλης Βαλιώτης 7 ψήφους

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου που είχε μοναδικό υποψήφιο το δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας Δημήτρη Οικονομάκο πήρε 1 ψήφο.

Στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ εκλέγονται: Από την ΑΔΑΚ οι: Σταύρος Αργειτάκος 38, Γιάννης Σμυρνιώτης 35, Ανδρέας Καραγιάννης 32, Περικλής Κοντογόνης 30, Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης 23.

Από την Ανεξάρτητη Πελοπόννησο οι: Δημήτρης Βόσνος 24, Αναστάσιος Γκιόλης 17, Παναγιώτης Μπούρας 14 (επικράτησε στην κλήρωση του Παναγιώτη Τσιριγώτη, με τον οποίο ισοψήφισαν).

Από την Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου εκλέγεται ο Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλος 9. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/item/46228-ped-peloponnisou-ekloges