Αρχική Ν. Κορινθίας ΑΝΗΛΙΚΟΙ οι ληστές που σκορπούν τον τρόμο 15 μέρες τώρα στην...

ΑΝΗΛΙΚΟΙ οι ληστές που σκορπούν τον τρόμο 15 μέρες τώρα στην Κορινθία

Στα χαλάσματα των καταυλισμών εκκολάπτεται “ανήλικη εγκληματικότητα” για να καταλήξει σε ανεξέλεγκτο φαινόμενο το οποίο ουδείς στρέφει το βλέμμα για να κοιτάξει

Της Χριστίνας Τσιορωτά
Ένα με το φόβο έχουν γίνει οι κάτοικοι της Κορινθίας , τι κι αν μένουν σε ορεινά και απομακρυσμένα χωριά , τι κι αν μένουν στις πόλεις. Ληστές και διαρρήκτες δεν κάνουν… εξαιρέσεις, χτυπούν και λεηλατούν χωρίς έλεος προκειμένου ν αφαιρέσουν ότι μπορούν από τις περιουσίες των θυμάτων. Στην προσπάθεια τους αυτή δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όπλα, όπλα με τα οποία απειλούν τη ζωή των θυμάτων τα οποία και θέτουν στο δίλλημα «τα λεφτά σου ή τη ζωή σου»!
Το αστυνομικό δελτίο των τελευταίων 2 εβδομάδων είναι πλουσιότατο και χαρακτηριστικό αν μη τι άλλο της κατάστασης που επικρατεί και στο νομό, δεδομένης και της έλλειψης αστυνομικών δυνάμεων αλλά και των λουκέτων που έχουν μπει σε πολλά ορεινά αστυνομικά τμήματα.
2 Γερμανοί υπήκοοι, επισκέπτες του νομού Κορινθίας έζησαν τον τρόμο πριν από λίγες ημέρες στο Πανόραμα στο οποίο βρίσκοντας. Αδίστακτοι που εποφθαλμιούσαν τα προσωπικά τους αντικείμενα δεν δίστασαν να τους βάλουν τα κυνηγετικά όπλα στον κρόταφο και απειλώντας τη ζωή τους να ζητήσουν ότι είχαν επάνω τους. Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο τους αφαίρεσαν χρήματα, κόσμημα, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

4 ανήλικοι roma είναι οι δράστες περιστατικών απειλής, βίας και ληστείας τα οποία καταγράφονται το τελευταίο 15ήμερο στο νομό Κορινθίας από το Πανόραμα έως τις Κεχριές. Οι ανήλικοι συνελήφθησαν από τις αρχές την Κυριακή και σίγουρα εγείρεται ένα τεράστιο ζήτημα εγκληματικότητας ανηλίκων η οποία δεν αντιμετωπίζεται είναι βέβαιο, το αντίθετο θα έλεγε κανείς , εκκολάπτεται σε περιοχές καταυλισμών, όπως είναι αυτός των Εξαμιλίων.

Λίγες ημέρες νωρίτερα 2 περιστατικά κατεγράφησαν σε Κεχριές και Καλαμάκι. Άσκηση βίας στην πρώτη περίπτωση για αφαίρεση χρημάτων και προσωπικών αντικειμένων, διάρρηξη οικίας στην 2η για αφαίρεση ηλεκτρονικών ειδών , κυνηγετικών όπλων και μιας μοτοσικλέτας.
Την Παρασκευή καταγράφεται το τελευταίο περιστατικό απειλής και βίας στα Εξαμίλια όπου οι ληστές με την απειλή βίας σε βάρος Έλληνας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ σε αυτές τις περιπτώσεις που αναφέρονται είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ δράστες!!!!
Οι αρχές οδηγήθηκαν βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στην σύλληψή τους, το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή των Εξαμιλίων .
Οι 4 δράστες που συνελήφθησαν είναι ανήλικοι ROMA και εγείρεται όπως είναι φυσικό ένα τεράστιο ζήτημα εγκληματικότητας ανηλίκων η οποία δεν αντιμετωπίζεται είναι βέβαιο, το αντίθετο θα έλεγε κανείς , εκκολάπτεται σε περιοχές καταυλισμών, όπως είναι αυτός των Εξαμιλίων. Μέσα στα χαλάσματα γεννιέται μια φιλοσοφία εγκληματικής δράσης για επιβίωση , δρόμος ο οποίος δεν αναχαιτίζεται από πράξεις και δράσεις της πολιτείας και των φορέων που έχουν αναλάβει – δίνοντας μάλιστα πολλά χρήματα- για την ένταξη των roma στην κοινωνία .
.
Η δικογραφία για τους 4 ανηλίκους είναι κακουργηματική και περιλαμβάνει κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, κλοπή και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις ημεδαπούς ΡΟΜΑ, συνεργούς τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.