Αρχική Ν. Κορινθίας “ΧΡΥΣΑΦΙ” Το τετραγωνικό Στην έκθεση του Επιμελητηρίου – 45 ευρώ πληρώνουν οι...

“ΧΡΥΣΑΦΙ” Το τετραγωνικό Στην έκθεση του Επιμελητηρίου – 45 ευρώ πληρώνουν οι εκθέτες!!!!!

-45 ευρώ η χρέωση στην Κορινθία – 25 και 27 ευρώ πλήρωσαν τα επιμελητήρια Αρκαδίας και Αργολίδας
-Μετά τον «Μπαρμπα Μήτσο» – έτσι χαρακτηρίστηκαν οι ντόπιες επιχειρήσεις , ο Βασίλης Νανόπουλος επιστρέφει με χαρακτηρισμούς… mercedes και Lada!
-Πλήρης η απαξίωση των εκθέσεων των άλλων Επιμελητηρίων από τον Πρόεδρο της Κορίνθου ο οποίος θεωρεί τα 45 ευρώ ανα τ.μ την… «χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα»!

Προκαλεί σε καιρούς χαλαιπούς για τις επιχειρήσεις το Επιμελητήριο Κορινθίας με το κόστος του τετραγωνικού μέτρου για την φιλοξενία των επιχειρήσεων στην φετινή έκθεση ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2014, της οποίας τα εγκαίνια γίνονται σήμερα , σε χώρο πολύ μικρότερο του προηγούμενου ( άραγε δεν είχαμε πολλές συμμετοχές εκθετών ένεκα του υψηλού κόστους;)
Η τιμή αγγίζει τα 45 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο (!) πέρυσι ήταν 50 ευρώ το τετραγωνικό τούτη ωστόσο η μείωση δεν φαντάζει αρκετά μεγάλη αν κανείς δουλέψει συγκριτικά με τις εκθέσεις των επιμελητηρίων της Αρκαδίας και της Αργολίδα οι πρόεδροι και των οποίων κατόρθωσαν να έχουν τιμή στο τετραγωνικό τους που δεν ξεπέρασε τα 30 ευρώ.
Άραγε η δική τους διοργάνωση δεν ήταν καλή;
Το θέμα αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του super o Π ρόεδρος του καναλιού Ευθ. Κάππος ο οποίος αναρωτήθηκε εάν η κατασκευή είναι περίτεχνη και πολυτελής για να δικαιολογεί ένα τέτοιο ποσό. «Πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Νανόπουλος γιατι το κόστος είναι τόσο υψηλό. Έχουν βάλει μεταξωτό ύφασμα στις καρέκλες; Μήπως κάρφωσαν με χρυσές πρόκες τα περίπτερα; Έβαλαν ατομικό ανεμιστήρα στον καθένα, home cinema μήπως; Μ έναν πρόχειρο υπολογισμό , αν σκεφτούμε πως τα περίπτερα είναι από 45-55 τ.μ φτάνουμε σ ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για τις επιχειρήσεις εν τω μέσω της κρίσης. Και γιατί στην Κορινθία έχουμε αυτό το ποσό όταν σε Αρκαδία και Αργολίδα η τιμή ήταν 25 και 27 ευρώ ανα τετραγωνικό;»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος ρωτήθηκε για το κόστος στην χθεσινή πρωινής υνέντευξη τύπου που παραχώρησε και απήντησε… δεικτικά! «Πληρώνουμε 45 ευρώ γιατί η ποιότητα είναι ανάλογη. Πληρώνεις το ίδιο για να αγοράσεις Mercedes και το ίδιο για να αγοράσεις Lada»; Αναρωτήθηκε και εμείς αναρωτιόμαστε με τη σειρά μας:

1. Είναι οι εκθέσεις των Επιμελητηρίων Αργολίδας και Αρκαδίας Lada;
2. Υποτιμά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας την δουλειά και τις επιλογές των συναδέλφων του προέδρων οι οποίοι φρόντισαν να υπάρχει προσιτό κόστο;
3. Κατά τη γνώμη του κ. Νανόπουλου οι διοργανώσεις εκείνες ήταν χαμηλής ποιότητας επειδή δεν πλήρωσαν 45 ευρώ το τετραγωνικό;;;;
Ο Βασίλης Νανόπουλος χαρακτήρισε στο πλαίσιο της απάντησης του το κόστος των 45 ευρώ «το χαμηλότερο στην Ελλάδα», αποδεικνύοντας σαφώς πως έχει διαφορετικό μέτρο για το «Χαμηλό και υψηλό» από την πλειοψηφία των πολιτών και των επιχειρηματιών.

Το κατασκευαστικό κομμάτι της έκθεσης ήταν επίσης ζήτημα που άνοιξε το super το βράδυ της Δευτέρας και ερευνά ενδελεχώς. «Ακούγεται το όνομα μιας εταιρίας interform και το μεταφέρουμε με επιφύλαξη γιατί η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Ποιος είναι ο ρόλος της; Είναι η εταιρία που έχει αναλάβει; Πέρυσι ήταν αυτή, είναι αυτή και φέτος;» αναρωτήθηκε ο κ. Κάππος στηλιτεύοντας τις αναφορές Νανόπουλου την Παρασκευή στο δελτίο ειδήσεων του super για κορινθιακές επιχειρήσεις τύπου «Μπαρμπα Μήτσο» οι οποίες δεν έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο και συνέχισε: «Είναι η Interform θυγατρική της HELEXPO; Ρωτάμε διότι δεν έγινε κανένας διαγωνισμός, μιλούμε για απευθείας ανάθεση! Όταν στους δήμους η απευθείας ανάθεση είναι στα 20.000 ευρώ και αποτελεί αντικείμενο κρίσης από τον κ. Νανόπουλο στο Δήμο Κορινθίων τον οποίον θέλει και να διοικήσει! Εδώ μιλούμε για πολύ μεγαλύτερα ποσά και για διαδικασίες που δεν αναρτώνται πουθενά αφού περνούν μέσα από την Αναπτυξιακή του κ. Νανόπουλου και του κ. Κοροβήλου. Υπάρχει καθεστώς αδιαφάνειας και οφείλει ο κ. Νανόπουλος να ανοίξει όλα τα χαρτιά της Αναπτυξιακής»

Από την πλευρά του ο Β. Νανόπουλος οχυρώθηκε πίσω από το νόμο ο οποίος ως είπε «δεν επιτρέπει τέτοιου είδους δημοσιεύσεις στις Αναπτυξιακές αφού δεν είναι πρόσωπα δημοσίου Δικαίου».
Θέλει λοιπόν ο Πρόεδρος αλλά… δεν τον αφήνει ο νόμος να δημοσιεύσει. Τώρα ποιος τον εμποδίζει να απαντήσει απλά και ξεκάθαρα στα ερωτήματα και να σκορπίσει το θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί , αυτό δεν μας το λέει!
Καθαρός ουρανός , αστραπές δεν φοβάται αγαπητέ Πρόεδρε … Αφού η λειτουργία της Αναπτυξιακής είναι «κρυστάλλινη» ως είπες, πάρε πρωτοβουλία και δώσε όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα για να κλείσουν τα στόματα που εσύ θεωρείς ότι ψεύδονται… Είμαστε εδώ και αναμένουμε!