Αρχική Χωρίς κατηγορία Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε δύο (2) Νομούς...

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε δύο (2) Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν δεκατρία (13) άτομα, προσήχθησαν ογδόντα (80) και έγινε έλεγχος σε τριακόσια εβδομήντα έξι (376)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε διακόσια εξήντα εννέα (269) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν είκοσι εννέα (129) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπής οχημάτων

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (23.9.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αρκαδίας και της Κορινθίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Αρκαδίας και της Κορινθίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τριακόσια εβδομήντα έξι (376) άτομα, εκ των οποίων τριακόσια δέκα (310) ήταν ημεδαποί και εξήντα έξι (66) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια εξήντα εννέα (269) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα (80) άτομα, από τα οποία πενήντα δύο (52) ήταν ημεδαποί και είκοσι οκτώ (28) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκατρία (13) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

• Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
• Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
• Μία (1) ημεδαπή ΡΟΜΑ στην Κορινθία, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο (2) εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για ληστεία, απόπειρα ληστείας και κλοπή.
• Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή.
• Τρείς (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
• Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Επιπρόσθετα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπής οχημάτων, στην Κερασίτσα και στην Παλαιά Επισκοπή Αρκαδίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 36χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπές οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν δεκαέξι (116) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εννέα (9) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και τέσσερις (4) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3,6- γραμμάρια ηρωίνης και ένα (1) ποδήλατο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.