Αρχική Χωρίς κατηγορία 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας-Πελοποννήσου – “ΓΕΦΥΡΕΣ” / όλο το πρόγραμμα

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας-Πελοποννήσου – “ΓΕΦΥΡΕΣ” / όλο το πρόγραμμα

28 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου 2014 – “ΑΘΛΟΣ + ΕΝΕΡΓΕΙΑ – Σύζευξις Αρχαιολογικών Χώρων”

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “Γέφυρες” ανοίγει την αυλαία του την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου με προβολές στο Κινηματογράφο Λαίς στη Κόρινθο από τις 12 το πρωί και στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου από τις 6 το απόγευμα.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους και ταινιών τεκμηρίωσης στις καθιερωμένες κατηγορίες του φεστιβάλ “Ευ αγωνίζεσθαι”, “Αρχαιότητα”, “Εμείς μπορούμε”. Επτά ταινίες μεγάλου μήκους από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία, την Αμερική, την Κίνα, την Ιρλανδία και την Αγγλία, διαγωνίζονται για τον “Χρυσό Πήγασο”.
Επίσης η τρίτη ταινία μεγάλου μήκους του κινηματογραφιστή Mark Norfolk, “Shadow Gene” κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ. Η ταινία τεκμηρίωσης “Οδοιπορικό στα βήματα της μητέρας μου/A journey in my mother’s footsteps”, της Dina Rosenmeier, από τη Δανία κάνει την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.
Φέτος το τιμητικό αφιέρωμα είναι στον σημαντικό σκηνοθέτη Ανδρέα Θωμόπουλο με την προβολή της άγνωστης σε πολλούς ταινίας του “Αύριο θα ξέρουμε” με πρωταγωνιστές τους Σταύρο Παράβα, Ταμίλα Κουλιέβα, Άννα Φόνσου, Αλμπέρτο Εσκενάζι, Θοδωρή Προκοπίου, Γιώργο Σαμπάνη, Δημήτρη Καμπερίδη, Μανώλη Δεστούνη, Χριστίνα Παπαμίχου κ.ά. που δεν είχε την τύχη να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Στα πλαίσια συνεργασίας του φεστιβάλ με τους τοπικούς φορείς και των παράλληλων εκδηλώσεων του “Άθλος + Ενέργεια – Σύζευξις αρχαιολογικών Χώρων” ιδρύεται ο ημι-μαραθώνιος αγώνας δρόμου μεταξύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της περιοχής με αφετηρία τις Αρχαίες Θέρμες Λουτρακίου και τερματισμό στον Ναό της Ακραίας Ήρας Περαχώρας την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, Κυριακή 5 Οκτωβρίου.
Στόχος των διοργανωτών είναι παράλληλα με τις προβολές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η διεξαγωγή λαϊκών αγώνων, ώστε να προβληθεί η αξία της άθλησης στην καθημερινή ζωή και να έρθουν κοντά αθλητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες και πολίτες. Επίσης προωθείαται η εμφύσηση του πνεύματος και των αξιών στους νέους, όπως του «ολυμπισμού», του «ευ ζην», του «ευ αγωνίζεσθαι» καθώς επίσης η προβολή των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών θησαυρών της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.
Το “’Άθλος + Ενέργεια” στηρίζουν αρκετοί τοπικοί φορείς.