Αρχική Ν. Λακωνίας Σπάρτη: Αγιασμός παρουσία του Γενικού Γραμματέα Παιδείας

Σπάρτη: Αγιασμός παρουσία του Γενικού Γραμματέα Παιδείας

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, στο 4ο Γυμνάσιο, 3ο ΓΕΛ και στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης τελέστηκε για τη φετινή σχολική χρονιά ο επίσημος Αγιασμός της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευστάθιου.
Στον Αγιασμό παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κυριαζής Αθανάσιος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης Πέτρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Μισθός Πέτρος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Τζανετέα Αδαμαντία, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Βαλιώτης Ευάγγελος, οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας, κ.κ. Πολίτης Φώτιος και Παπαδάκος Γεώργιος αντίστοιχα, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, γονείς μαθητών και άλλοι προσκεκλημένοι.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κυριαζής Αθανάσιος, μιλώντας στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς ευχήθηκε να έχουν μια καλή και δημιουργική χρονιά, με επιτυχίες και θετική διάθεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν. Αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο», που θα εφαρμοστεί από τη φετινή σχολική χρονιά, το οποίο θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα και θα εστιάσει γύρω από την άθληση, τη διατροφή, την καταπολέμηση του ρατσισμού, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την πρόληψη ατυχημάτων, μολυσματικών ασθενειών και εθισμού σε ουσίες και στο διαδίκτυο και στην εισαγωγή των εννοιών του ολυμπισμού και της αισθητικής αγωγής στην εκπαίδευση. Το πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία και άλλων Υπουργείων και φορέων, με στόχο να προσφέρει γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Προηγούμενο άρθροΘρήνος στο Λέχαιο απο τον ξαφνικό θάνατο 40χρονου
Επόμενο άρθροΕνεργή στήριξη και ενίσχυση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ στη Σπάρτη ζητά η Φεβρωνία Πατριανάκου