Αρχική Ν. Αρκαδίας Παυλής: Τέλος οι παράνομες χωματερές

Παυλής: Τέλος οι παράνομες χωματερές

O ίδιος και η παράταξή του δεν πιστεύουν ότι με την ΤΕΡΝΑ θα λυθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Είμαστε η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που τη διαχείριση απορριμμάτων την έχει η Περιφέρεια και όχι οι Δήμοι
Στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού Αγίου Βασιλείου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής το απόγευμα της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση κατοίκων για το θέμα των απορριμμάτων και το χώρο όπου θα μεταφορτώνονται.
Κάτοικοι των χωριών Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Βασιλείου και Πελάγους αλλά και οι τοπικοί πρόεδροι παραβρέθηκαν για να ακούσουν τα όσα είχε να τους πει ο δήμαρχος αλλά και να του θέσουν ερωτήσεις και να τους λυθούν οι όποιες απορίες είχαν για το θέμα.
«Ήταν ανειλημμένη υποχρέωσή μου να σταματήσει η μεταφόρτωση στην Αγία Τριάδα, γιατί και περιβαλλοντικό πρόβλημα έχει προκύψει και παράνομος ΧΑΔΑ έχει δημιουργηθεί και πρόστιμα έχει πάρει ο Δήμος από την Περιφέρεια»
Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι ο χώρος του Πολωνού είναι ο μοναδικός νόμιμος χώρος που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Δήμος, και ο ίδιος θέλει πλέον μόνο νόμιμες και τελικές λύσεις και όχι παράνομες και προσωρινές. Δε θέλει να εμφανιστούν πάλι φαινόμενα Αγίας Τριάδας και Πλατώματος και θέλησε να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα. Θα πρέπει, είπε, να βρεθεί ένας χώρος νόμιμος που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια.
Ο κ. Παυλής τόνισε ότι όπως είχε δηλώσει και προεκλογικά, ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τα απορρίμματα και αυτούς τους 3 μήνες μετά τις εκλογές φρόντισε ώστε δημόσια υπηρεσία να του υποδείξει δύο δημόσιους χώρους, τους οποίους θα διεκδικήσει για του παραχωρηθούν και να τους αδειοδοτήσει . Οι χώροι αυτοί είναι μακριά από την πόλη και δεν ενοχλούν και σύμφωνα με την υπηρεσία καλύπτει τους περιβαλλοντικούς όρους που απαιτούνται. Αυτή όμως η λύση χρειάζεται από 6 έως 8 μήνες τουλάχιστον, δήλωσε, οπότε αυτό το διάστημα κάτι πρέπει να γίνει.
Δήλωσε ότι επειδή ο ίδιος και η παράταξή του δεν πιστεύουν ότι με την ΤΕΡΝΑ θα λυθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα επαναφέρουν την πρότασή τους τη διαχείριση να την αναλάβει ο Δήμος.
Αναφέρθηκε ακόμα και στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη με τον οποίο συζήτησε αυτό θέμα. Δήλωσε ότι η πρόταση της Περιφέρειας ήταν ο χώρος στον Άγιο Κωνσταντίνο. Βέβαια αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η περιοχή θα αναβαθμιστεί με το αεροδρόμιο που προτίθεται να γίνει πολιτικό.
Τόνισε ότι θα μισθώσει μόνο τον εσωτερικό χώρο έτσι ώστε τα σκουπίδια να μην «πνίξουν» την περιοχή, ενώ ήταν κάθετος και στο θέμα της μεταφόρτωσης ότι αν προκύψει κάποιο θέμα και δεν υπάρχει η δυνατότητα να σηκωθούν σκουπίδια, τότε δε θα πηγαίνουν τα απορριμματοφόρα στον Άγιο Κωνσταντίνο και τα σκουπίδια θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να λυθεί το όποιο πρόβλημα.
Δεσμεύτηκε ότι το θέμα αυτό θα λυθεί και θα δοθεί ένα τέλος μέσω της νόμιμης οδού.