Αρχική Ν. Αργολίδος Με ανοικτή διαδικασία η επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου για...

Με ανοικτή διαδικασία η επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Άργους

Όπως είχε διαβεβαιώσει επανειλημμένως στο παρελθόν ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Άργους. Στις 9/9, ήταν πολύ σημαντική ημέρα, καθώς διενεργήθηκε στις 10:00 π.μ στο Δημαρχείο Άργους –Μυκηνών, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, η δημοπρασία για το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Άργους από την Δ/νση Τεχνικών Έργων & Μελετών.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013, άξονας προτεραιότητας 08«Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Πελοποννήσου» με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 6.664.140,00 Ευρώ. Δώδεκα εταιρείες απ όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό επιλογής του αναδόχου για την κατασκευή του έργου. Το έργο αφορά την ανάπλαση συνολικά του ιστορικού κέντρου της πόλης έκτασης περίπου 40 στρεμμάτων και συγκεκριμένα της πλατείας Αγίου Πέτρου, της οδού Δαναού, του παρακείμενου πάρκου πλατείας Αγίου Πέτρου (οδός Νικηταρά & Βασ. Γεωργίου), της οδού Βασιλίσσης Όλγας, της πλατείας Δημοκρατίας, καθώς και του πάρκου Μπόνη. Επίσης, το έργο περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις πέριξ των προαναφερόμενων χώρων και τμήματος της οδού Δαναού από την οδό Καποδιστρίου, μέχρι την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Γιαυτη την μεγάλη μέρα για τον δήμο μας ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το Άργος τόσα χρόνια έψαχνε διέξοδο για να δει μία αχτίδα φωτός και την βλέπει σήμερα με την πραγματοποίηση του διαγωνισμού. Δώδεκα εταιρείες βρίσκονται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου η αρμόδια επιτροπή παραλαμβάνει τα δικαιολογητικά και κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα ο διαγωνισμός» Μεταξύ άλλων ο Δημαρχος Άργους-Μυκηνών ευχαρίστησε τους συνεργάτες του που ήταν υπεύθυνοι για την προώθηση του έργου και τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη για την σημαντική συμβολή του στην προώθηση του έργου.