Αρχική Ν. Αργολίδος Γ. Μανιάτης: Μέσα στο Σεπτέμβριο ξεκίνα η αποχέτευση της Λέρνης

Γ. Μανιάτης: Μέσα στο Σεπτέμβριο ξεκίνα η αποχέτευση της Λέρνης

Επανεντάσσεται το δίκτυο αποχέτευσης δημοτικής ενότητας Λέρνας και ο αγωγός λυμάτων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος ΕΠΠΕΡΑΑ. Το έργο, προϋπολογισμού 9.925.288 ευρώ, αφορά στην κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Σκαφιδακίου, Κιβερίου, Μύλων της Δ.Ε. Λέρνας, του εσωτερικού δικτύου μεταφοράς και πέντε (5) αντλιοστασίων.
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με το έργο δήλωσε: “Μετά από πολλές προσπάθειες, ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικοί σκόπελοι και μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη δίνεται πράσινο φως για να αρχίσει η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου που θα έχει εξαιρετικά θετική συμβολή στη βελτίωση του περιβάλλοντος και του υδατικού πλούτου της περιοχής.”
Το έργο είχε αρχικά ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, κατά την θητεία του Γιάννη Μανιάτη ως Υφυπουργού ΠΕΚΑ, με την απόφαση 117618/26-3-2012 της ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ. Με την 126367/21.12.2012 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος το έργο απεντάχθηκε, καθώς η υλοποίησή του θεωρήθηκε ότι δεν ήταν απαραίτητη με βάση τις ανελαστικές υποχρεώσεις της χώρας στον τομέα του περιβάλλοντος. Στο τέλος του 2013, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με την από 18.11.2013 πρόσκληση του ΕΠΠΕΡΑΑ, κατέστησε δυνατή την επανυποβολή του αιτήματος ένταξης, το οποίο εν συνεχεία την 14/4/2014 αξιολογήθηκε από την αρμόδια επιτροπή θετικά.

Προηγούμενο άρθροΚαλή σχολική χρονιά 2014-2015» από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων
Επόμενο άρθροΘεμελιώθηκε σχολείο στον Ίναχο