Αρχική Χωρίς κατηγορία Ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο μέσω υποτροφιών- Ημερίδα στην Κόρινθο (video)

Ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο μέσω υποτροφιών- Ημερίδα στην Κόρινθο (video)

Οι δυνατότητες, οι υποτροφίες και οι ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο, παρουσιάστηκαν σε ειδικές ημερίδες το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Κόρινθο στο EPHIRA HOTEL,στις 7 το απόγευμα στο ΑΜΑΛΙΑ Hotel στο Ναύπλιο (Τίρυνθα) και την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο ELITE CITY RESORT στην Καλαμάτα. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το μεγαλύτερο εκτός συνόρων ελληνικό πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (www.unic.ac.cy). To εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα που συμπληρώνει φέτος 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις και αποτελεί την κορυφαία εκπαιδευτική επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη που επιλέγουν την Κύπρο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές.
Λόγω των πολλών αιτημάτων αλλά και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στα πλαίσια της πολιτικής του εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προσφέρει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένο αριθμό υποτροφιών σε υποψήφιους φοιτητές από την Ελλάδα για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Οι αιτήσεις θα αφορούν σε 45 προπτυχιακά προγράμματα του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 και στην όλη διαδικασία θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας για όσους πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια.
Το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται στα 4000 ευρώ και αφορά σε όσους νέους φοιτητές επιθυμούν να σπουδάσουν με φυσική παρουσία στην Κύπρο. Πενήντα (80) υποτροφίες αφορούν σε σπουδές στη Νομική Ελληνικού Δικαίου. Ειδικά για την Ιατρική, θα δοθούν με καθαρά οικονομικά κριτήρια δεκαπέντε (25) υποτροφίες.
Έτσι με τον τρόπο αυτό οι υποψήφιοι φοιτητές εξ Ελλάδος, έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στη σχολή που επιθυμούν με συνολικό κόστος σπουδών παραπλήσιο με αυτό που θα κόστιζαν οι σπουδές τους σε οποιοδήποτε κρατικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, μακριά από την πόλη της μόνιμης κατοικίας τους.
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο τόσο από τα Υπουργεία Παιδείας της Κύπρου και της Ελλάδος, όσο και από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ΑΕΙ, προσφέρει δε πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα προπτυχιακού (Bachelor), μεταπτυχιακού (Μaster) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου.
Ως ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέρει αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου σε 44 ειδικότητες μεγάλης ζήτησης όπως Ιατρικής (6ετής αλλά και 4ετής κύκλος για κατόχους πρώτου πτυχίου), Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικών, Ψυχολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικής, Επιστήμης Αθλητισμού (Γυμναστικής), Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μουσικής, Χορού κλπ.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει φοιτητικά διαμερίσματα κοντά στη Πανεπιστημιούπολη για τις ανάγκες στέγασης των σπουδαστών που παρακολουθούν με φυσική παρουσία, φοιτητική λέσχη για τη σίτησή τους καθώς και μια σειρά άλλων υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του. Συνδυάζει την υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια με την υψηλή ποιότητα σπουδών, προωθεί την έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης, αλλά και την διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει συνάψει 145 συμφωνίες στο πρόγραμμα κινητικότητας Εράσμους με 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ελληνική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr ή να απευθυνθούν στο τηλέφωνο του Γραφείου Ελλάδος 801 1000 709 (από σταθερό) και στο 6972 406560.

Τέλος στην ελεύθερη αλλά και στην άναρχη στάθμευση στην πόλη του Άργους. Από σήμερα Δεύτερα 8 Σεπτεμβρίου η ελεγχόμενη στάθμευση επιστρέφει στην καθημερινότητα των Αργείων και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Οδηγοί, ντόπιοι αλλά και επισκέπτες καλούνται να συμμορφωθούν σε μια πόλη που όπως και οι άλλες αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα παρκινγκ