Αρχική Ν. Κορινθίας Επένδυση 2 εκατ. ευρώ στην Κορινθία για ξύλινες πολυτελείς κατοικίες

Επένδυση 2 εκατ. ευρώ στην Κορινθία για ξύλινες πολυτελείς κατοικίες

Επένδυση 2 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να υλοποιήσει η εταιρεία Ranch K. Skouras A.E. η οποία δραστηριοποιείται στoν τομέα ανάπτυξης κατασκηνωτικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στο Σοφικό Κορινθίας.
Η νέα επένδυση αφορά τη δημιουργία ξύλινων κατοικιών πολυτελείας οι οποίες θα είναι διάσπαρτες σε έκταση 330 στρεμμάτων και μεταξύ των άλλων θα καλύπτουν και τις ανάγκες φιλοξενίας από τη διοργάνωση μικρών εκδηλώσεων στο συνεδριακό κέντρο.
Ηδη, η εταιρεία έχει επενδύσει την τελευταία πενταετία περίπου 15 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας στην αγορά των κατασκηνώσεων, εκδρομών σχολείων και εταιρειών που διοργανώνουν συνέδρια σε συνδυασμό με δραστηριότητες στη φύση. Στην έκταση μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί ξύλινες κατοικίες, 6 γήπεδα 5Χ5, 4 γήπεδα μπάσκετ, 2 γήπεδα βόλεϊ, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου, 2 γήπεδα τένις, 3 πισίνες, μία παραμυθούπολη, ημιυπαίθριοι χώροι για τοξοβολία, ξιφασκία κ.λπ. 3 μανέζ ιππασίας, πίστες δραστηριοτήτων βουνού. Επίσης, γίνονται μαθήματα ιππασίας καθώς υπάρχουν 25 άλογα. Συνολικά, στις 3 κατασκηνωτικές περιόδους το καλοκαίρι φιλοξενούνται 3.500 παιδιά ενώ στην αιχμή της περιόδου εργάζονται περί τα 200 άτομα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας κάθε χρόνο επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις περί τα 100.000 άτομα. Σημειώνεται ότι κατά την περυσινή περίοδο υπήρχε λίστα αναμονής στον τομέα της κατασκήνωσης σε ποσοστό 40% από τη συνολική δυνατότητα εξυπηρέτησης στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης. Εξάλλου, για πρώτη φορά το 2005 επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του κέντρου μαθητές από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Ιταλία.