Αρχική Ν. Αρκαδίας Γιαννακούρας: Τα μοναστήρια μας δεν είναι μόνο «φάροι ορθοδοξίας» . Είναι και...

Γιαννακούρας: Τα μοναστήρια μας δεν είναι μόνο «φάροι ορθοδοξίας» . Είναι και τόποι θρησκευτικού τουρισμού

-Προχωρούν οι εργασίες για καλύτερη πρόσβαση στην Ιερά Μονή Κλειβωκάς στη Γορτυνία

Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες στο δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή Κλειβωκάς στην Δημοτική Ενότητα Κοντοβαζαίνης στο δήμο Γορτυνίας.
Αυτό διαπίστωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των εργασιών, που πραγματοποιούνται από τη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Κοντοβάζαινας- Βουτσίου προς το Μοναστήρι.
Ο κ. Γιαννακούρας βρέθηκε στην περιοχή, με αφορμή την εορτή της Απόδοσις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή, την Παρασκευή 23 Αυγούστου.
Οι εργασίες, έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, παρά το γεγονός ότι το μέρος είναι δύσβατο , βραχώδες και απόκρημνο και ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να ολοκληρωθεί το έργο και στην συνέχεια να φύγουν τα μηχανήματα για άλλη εργολαβία, αφού είναι δύσκολη λόγω της απόστασης η μεταφορά τους.
Οι εργασίες που εκτελούνται φθάνουν στα 500 μέτρα και με την ολοκλήρωσή τους θα υπάρχει καλύτερη πρόσβαση για τους επισκέπτες προς την Ιερά Μονή Κλειβωκάς, την επονομαζόμενη «Μετέωρα» της Αρκαδίας.
Το νέο μοναστήρι χτίστηκε πριν 100 χρόνια στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας, η οποία είχε εξαφανιστεί από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Είναι σε υψόμετρο 200 μέτρων περίπου από το έδαφος ενώ η γραφικότητα και το απόκρημνο του τοπίου κόβουν την ανάσα.
Σήμερα στη μονή βρίσκονται δύο μοναχές και εκτός από την Παρασκευή του Πάσχα η Μονή γιορτάζει και στις 23 Αυγούστου σε μία προσπάθεια αναβίωσης παλιού εθίμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας έχει άλλωστε επισημάνει πολλές φορές ότι τα μοναστήρια του τόπου μας είναι ιστορικά και πανέμορφα και μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και να συντελέσουν σε μεγάλο βαθμό στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών της Αρκαδίας.
Για αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας με βάση πάντα τις οικονομικές της δυνατότητες θα προσπαθεί για την όσο το δυνατόν καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών στα μοναστήρια καθώς και για την συντήρηση των χώρων τους.