Αρχική Ν. Λακωνίας Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (22.7.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Σκάλα Λακωνίας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία οργανώθηκε σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, με τη συνδρομή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα επτά (177) άτομα, εκ των οποίων εξήντα δύο (62) ήταν ημεδαποί και εκατόν δεκαπέντε (115) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξήντα επτά (67) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα οκτώ (58) άτομα, από τα οποία δώδεκα (12) ήταν ημεδαποί και σαράντα έξι (46) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα πέντε (35) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

Δύο (2) ημεδαποί, για εκμίσθωση ακινήτου σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη χώρα.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για απασχόληση αλλοδαπών που διέμεναν παράνομα στη χώρα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί, για πλαστογραφία.
Δύο (2) αλλοδαποί και μία (1) ημεδαπή, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Είκοσι ένα (21) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν τρία (3) οχήματα, ως μέσα μεταφοράς αλλοδαπών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.