Αρχική Χωρίς κατηγορία UNDEROCK FESTIVAL στην Πελοπόννησο

UNDEROCK FESTIVAL στην Πελοπόννησο

Το UNDEROCK FESTIVAL ξεκινά το 2014. Είναι η πρώτη οργανωμένη και συστηματική απόπειρα διοργάνωσης και καθιέρωσης ενός Pop-Rock Festival στην Πελοπόννησο, ευρύτερης απήχησης, μεγαλύτερης κλίμακας από τις έως σήμερα πρωτοβουλίες – τόσο από απόψεως συμμετεχόντων σχημάτων και αναμενόμενης προσέλευσης κοινού, όσο και υλικοτεχνικής (οπτικοακουστικής) υποδομής. Ειδικότερα όμως, είναι η πρώτη απόπειρα δημιουργίας ενός συναυλιακού γεγονότος με διάρκεια 2 ημερών, γεγονός που από μόνο του σηματοδοτεί την ευρύτητα του concept, πέρα από τα στενά όρια της ημερήσιας συναυλίας.
Το UNDEROCK FESTIVAL προέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού θεσμού, ο οποίος θα αναδεικνύει το μουσικό δυναμικό της Περιφέρειας.
Φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν μόνιμο (επαναλαμβανόμενο) ετήσιο θεσμό και – αν είναι δυνατόν – στο μεγαλύτερο «εκτός των τειχών» μουσικό γεγονός της χώρας.
Το σημαντικότερο, ίσως, στοιχείο που διαφοροποιεί το UNDEROCK FESTIVAL από τις λοιπές – αξιόλογες κατά τα άλλα – πρωτοβουλίες, είναι ότι στοχεύει στο να καθιερωθεί ως ένα “Major scale Rock/Pop Festival”, διεθνούς εμβέλειας. Σταδιακά, σχεδιάζεται η ενίσχυση των υποδομών του Φεστιβάλ, ο εμπλουτισμός των συμμετεχόντων σχημάτων με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής, η διεύρυνση της απήχησης του σε ολοένα και ευρύτερα στρώματα κοινού (στην Ελλάδα και διεθνώς) και – εν τέλει – η καθιέρωσή του ως ένα από τα μεγάλα περιφερειακά Ευρωπαϊκά Festivals.
Μέσα από το UNDEROCK FESTIVAL στοχεύουμε στο να φέρουμε στο προσκήνιο κάθε ενεργό και δημιουργικό κύτταρο / σχήμα της μουσικής Pop-Rock σκηνής της Περιφέρειας αλλά και όλης της χώρας. Μελλοντικά, με τις σχεδιαζόμενες συμμετοχές ξένων δημοφιλών ονομάτων θα επιτευχθεί η απαιτούμενη μεταφορά τεχνογνωσίας και η ώσμωση της εγχώριας σκηνής με τα σύγχρονα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.
Στο «παρθενικό» UNDEROCK FESTIVAL θα εμφανιστούν οι εξής:

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014
Fallen Arise: Μια μπάντα που δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια και κινείται σ’ ένα ενδιαφέρον μουσικό υβρίδιο, το symphonic metal.
Propabanda: Η μετεξέλιξη της «Μπάντας Περιορισμένης Ευθύνης», μια νέο-punk μπάντα από το Γύθειο.
Terpsis: Το γκρουπ – έκπληξη του Schoolwave από το Ναύπλιο.
Απόπειρα: Μια μπάντα με ζωή 20 χρόνων, με στενούς δεσμούς με την Τρίπολη, που υπηρετεί πιστά το κλασσικό Rock.
Γιάννης Αγγελάκας: Η θρυλική μορφή του Ελληνικού Rock, Η ΦΩΝΗ του πασίγνωστου γκρουπ «ΤΡΥΠΕΣ», από το 2001 και μετά σε ενδιαφέρουσες πειραματικές αναζητήσεις σε όλο το μουσικό φάσμα, κλείνει την 1η ημέρα του UNDEROCK FESTIVAL. Είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Αγγελάκας εμφανίζεται στην Πελοπόννησο, σε ανοιχτή συναυλία!

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014
Ocean Mind: Heavy metal μπάντα με αξιόλογη παρουσία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα αλλά και με παρουσία στο εξωτερικό.
Roundlights: Αν και δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα μισά τους μέλη προέρχονται από την Καλαμάτα, όπου και υπάρχει ένα μεγάλο fan base της μπάντας. Κλασσικό Rock με hard πινελιές.
1000Μods: Από το Χιλιομόδι Κορινθίας, η μπάντα αυτή με το εξαιρετικό psychedelic/heavy ήχο, έχει μεγάλη δισκογραφική αλλά και συναυλιακή ιστορία, συμπεριλαμβανομένης εμφάνισης στο Rockwave.
The Last Drive: Πάνω από 30 χρόνια Rock, η μπάντα που δικαίως θεωρείται η σημαντικότερη Rock μπάντα της χώρας, τιμά με την εμφάνισή αυτή το UNDEROCK FESTIVAL. Οι εμφανίσεις των Last Drive είναι πλέον σπάνιες και γι’ αυτό η παρουσία τους στο «κλείσιμο» του Φεστιβάλ είναι όχι μόνο τιμητική αλλά και συλλεκτική.

Και τις δύο μέρες, οι πύλες του Εθνικού Σταδίου Τρίπολης, που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ, θα ανοίξουν στις 16:30. Το party ξεκινά…

Προηγούμενο άρθροΚεντρικό Δελτίο Ειδήσεων 9-7-2014
Επόμενο άρθροΕγκαινιάστηκε το κοινωνικό οδοντιατρείο της Τρίπολης (video)