Αρχική Χωρίς κατηγορία Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο ο κ.κ. Διονύσιος με τους 720 Κληρικούς και...

Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο ο κ.κ. Διονύσιος με τους 720 Κληρικούς και Λαϊκούς

Επέστρεψαν από την προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος με τους 720 Κληρικούς και Λαϊκούς από την Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, που επί διήμερο βρέθηκαν, για αγιαστικούς λόγους, στο νησί της Μεγαλόχαρης.
Για όγδοη κατά σειρά χρονιά πραγματοποιείται η Ιερή αυτή αποδημία υπό την μέριμνα και παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας, η οποία παρέχει σε μεγάλο αριθμό πιστών την ευκαιρία του αγιασμού, της επικοινωνίας του Ποιμένος μετά του ποιμνίου του αλλά και στην Ι. Μητρόπολή μας την ενίσχυση του ποικιλόμορφου Φιλανθρωπικού έργου της.
Έτσι και εφέτος η Μεγαλόχαρη της Τήνου «δεξιώθηκε» πνευματικά τους «συνδαιτυμόνας» από την Κορινθία, παρέχουσα πλούσια τις ευλογίες Της στους ευσεβείς συντοπίτες μας προσκυνητές, με τον ασπασμό της Αγίας και θαυματουργής Εικόνας της Ευαγγελίστριας, την τέλεση της Ι. Ακολουθίας του Εσπερινού, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Ποιμενάρχης και συλλειτούργησαν σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στο Προσκύνημα Κληρικοί μας, στο Ιερό «ενδιαίτημα» Της, το Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, με την προσκυνηματική επίσκεψη στο Μοναστήρι του Κεχροβουνίου και τον ασπασμό της χαριτόβρυτης Αγίας Κάρας της Οσίας Πελαγίας, με την θερμή υποδοχή, που τους επεφύλαξε η εκεί Τοπική Εκκλησία διά του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου Αιδεσ. κ. Γεωργίου Φανερού και με την προσωπική συνάντηση του Επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου β΄ μετά του Μητροπολίτου μας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, αφού πέρασε από όλα τα λεωφορεία, που είχαν επιβιβασθεί οι προσκυνητές, για να τους ευχηθεί την «καλήν επάνοδον» δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες του ποιμνίου του, το οποίο και απαίτησε την επανάληψη του Ιερού Προσκυνήματος, τον επόμενο χρόνο, με την συμμετοχή, ει δυνατόν, και άλλων ακόμη επί πλέον πιστών.
Όλοι οι προσκυνητές έμπλεοι από την Θεομητορική χάρη και τις πλούσιες ευλογίες επέστρεψαν στα σπίτια τους για να μεταφέρουν ως «φορείς χάριτος» και στους οικείους και φίλους τους τον αγιασμό και την χάρη, που πλούσια έλαβαν κατά το διήμερο στο Ιερό νησί της Τήνου.