Αρχική Χωρίς κατηγορία Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Δέσμευσή μας ο «Σχεδιασμός για όλους» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Δέσμευσή μας ο «Σχεδιασμός για όλους» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

«Δεσμευόμαστε για την υιοθέτηση μιας πολιτικής ευαισθητοποιημένης απέναντι στην υποχρέωση μας για την παροχή των βασικών αγαθών της προσβασιμότητας και της ασφαλούς όδευσης όλων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την παρουσίαση της έρευνας με τίτλο “Σχεδιάζοντας μια έξυπνη περιφέρεια – η υιοθέτηση των αρχών της σχεδίασης για όλους” για την προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα των ΑΜΕΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τους κ.κ. Τάκη Αλεξανδράκη και Ιωάννη Μπασδέκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014.
«Δημιουργούμε παράλληλα μια νέα οικονομία στην ιδιαίτερη θεματική ενότητα του τουρισμού για τα ΑΜΕΑ και για το σκοπό καταρτίζουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και έκανε λόγο για δέσμευση της Περιφερειακής αρχής για να δημιουργήσει υποδομές προσβασιμότητας και ασφαλούς όδευσης των ΑΜΕΑ.
«Προνοήσαμε να υπάρχει στο νέο πρόγραμμα, το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, απαιτητικός όρος για υποβολή σε οποιοδήποτε φάκελο δημοσίου χώρου η εκπλήρωση των υποχρεώσεων προσβασιμότητας και ασφαλούς κινητικότητας» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι οι δράσεις αυτές εντάσσονται στη στρατηγική της καινοτομίας και της έξυπνης εξειδίκευσης και συνεπώς είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση «Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέτει σε άμεση προτεραιότητα την οριζόντια υιοθέτηση των αρχών της «Σχεδίασης για Όλους» σε δράσεις του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014 – 2020, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την επαύξηση της ποιότητας ζωής όλων των ηλικιωμένων. Παράλληλα δε, εναρμονιζόμενη με την Ευρωπαϊκή κατεύθυνση που θέλει τις Περιφέρειες «έξυπνες» προς όφελος των πολιτών, καινοτομεί αποκτώντας και αναπτυξιακή τροχιά με ανταποδοτικά οφέλη που προκύπτουν από πλήθος χρηματοδοτικών πλαισίων».