Αρχική Ν. Κορινθίας Συνελήφθη ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας για χρηματισμό! (video)

Συνελήφθη ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας για χρηματισμό! (video)

Στο πλαίσιο ερευνών, συνελήφθη για την εμπλοκή του σε υπόθεση ανώτερος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, που φέρει το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και υπηρετεί στην Κορινθία. Σε βάρος του σχηματίστηκε αυτοτελής ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος.
Ειδικότερα προέκυψε χρηματισμός του με το ποσό των 11.000 ευρώ, από 52χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη για την εμπλοκή του σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως προέκυψε ο χρηματισμός σχετίζεται με ετεροειδή, μη συναφή υπόθεση και συγκεκριμένα με την ανάθεση, από τον 52χρονο, στον Αξιωματικό, υπόθεσης ιδιωτικής φύσης, που αφορούσε αναζήτηση και ανεύρεση ατόμου, που όφειλε στον ιδιώτη υψηλό χρηματικό ποσό.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και στο αυτοκίνητο του Αξιωματικού βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εγγράφων (πρωτότυπα ή αντίγραφα), που αφορούσαν κυρίως σε υποβλητικές αναφορές, ενημερωτικά δελτία και σημειώματα, σημαντικές αναφορές, αντίγραφα δικογραφιών καθώς και άλλα υπηρεσιακά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν απογευματινές ώρες σήμερα (02-07-2014) ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας, έχει κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των ανάλογων πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος των δύο αστυνομικών.

Προηγούμενο άρθροΔεν υπάρχουν ανησυχητικά κρούσματα καταρροϊκού πυρετού εφησυχάζει ο Άγγελος Παπαγγελόπουλος
Επόμενο άρθροΑντιδήμαρχος Αργολίδας κλείδωσε στο γραφείο της γεωπόνο της περιφέρειας (video)