Αρχική Ν. Μεσσηνίας Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την 1.7.2014, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε πενήντα εννέα (59) άτομα εκ των οποίων σαράντα ένα (41) ήταν ημεδαποί και δεκαοκτώ (18) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εβδομήντα δύο (72) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα, από τα οποία έντεκα (11) ήταν ημεδαποί και οκτώ (8) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έξι (6) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

Τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δύο (2) ημεδαποί, παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Επιπλέον, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα τρεις (43) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.