Αρχική Χωρίς κατηγορία Γ. Μανιάτης: «68.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς οικονομική συμμετοχή – Συνεχίζεται...

Γ. Μανιάτης: «68.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς οικονομική συμμετοχή – Συνεχίζεται απρόσκοπτα το “Βοήθεια στο Σπίτι”»

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρέθηκε λύση για το μέλλον δύο σημαντικών κοινωνικών προγραμμάτων εξέφρασε ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, σε συνέχεια συνάντησης και συνεργασίας που είχε με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Βασίλη Κεγκέρογλου, καθώς βρέθηκε η χρηματοδότηση για την ένταξη 68.000 παιδιών σε παιδικούς και για την συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών στις δομές – προγράμματα, παιδικούς – βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, και σε συνεργασία και με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που συνέβαλε στην εύρεση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, τις επόμενες μέρες υπογράφεται η προκήρυξη της διαδικασίας για την επιλογή κατά προτεραιότητα 68.000 παιδιών. Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης τόνισε «Και φέτος 68.000 παιδιά οικονομικά αδύνατων οικογενειών θα πάρουν κατά προτεραιότητα εισιτήριο για τους Παιδικούς και Βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ χωρίς οικονομική συμμετοχή. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε όσο το δυνατόν σε περισσότερους συμπολίτες μας τις αναγκαίες υπηρεσίες που απαιτούνται για να δημιουργήσουμε γι αυτούς την απαραίτητη κοινωνική ασφάλεια».
MANIATIS 27-12-13
Τα Κριτήρια Μοριοδότησης για την κατάταξη των δικαιούχων είναι ανεργία, εργασία, κοινωνικά (Αριθμός τέκνων, μονογονεϊκές, ΑΜΕΑ κλπ.) και εισοδηματικά. Η Χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ και θα συμπληρωθεί απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, με συνολικό κόστος περίπου 162 εκατ. ευρώ. Η κατανομή των παιδιών ανά περιφέρεια θα γίνει με την προκήρυξη και πιθανοί πρόσθετοι πόροι από άλλα Υπουργεία (Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης από πρόγραμμα χορηγιών), θα αυξήσει τον αριθμό των 68.000 παιδιών.


60 εκ ευρώ για το «Βοήθεια στο Σπίτι

bohueia sto spiti

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο Υπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε στη βούληση της κυβέρνησης να συνεχιστεί απρόσκοπτα στη νέα βάση που θεσμοθετήθηκε πέρυσι. Σε αυτό το πλαίσιο 3.600 εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες στις δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους, συνταξιούχους, απόρους, ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ. Ο προϋπολογισμός που εξασφαλίστηκε είναι 60 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 45 εκατ. από το Υπουργείο Εργασίας και 15 εκατ. από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης που είναι διαχειριστής του προγράμματος έχει ζητήσει από όλες τις δομές να στείλουν τα αναγκαία δικαιολογητικά και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε εντός της επομένης (δηλαδή το αργότερο μέχρι 4 Ιουλίου), να έχει καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων, που αντιστοιχεί σε ποσό 40 εκατ. ευρώ περίπου.