Αρχική Ν. Αργολίδος 23ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ 4-6 Ιουλίου 2014 (video)

23ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ 4-6 Ιουλίου 2014 (video)

Στις 4-6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 23ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, στην τοποθεσία Στόμιο, έναν παραθαλάσσιο οικισμό του νομού Λάρισας. Είναι ένα τουριστικό θέρετρο που συνδυάζει βουνό (Κίσσαβος) και θάλασσα, ενώ κοντά του βρίσκεται το Δέλτα του Πηνειού ποταμού. Δεν είναι η πρώτη φορά που το διήμερο της ΚΝΕ ταξιδεύει στο Στόμιο. Η συγκεκριμένη τοποθεσία έχει φιλοξενήσει άλλα 4 αντιιμπεριαλιστικά διήμερα της οργάνωσης στο παρελθόν.

Η επιλογή της τοποθεσίας μόνο τυχαία δεν είναι καθώς στην Λάρισα βρίσκεται το Ευρωπαϊκό στρατηγείο το οποίο συμμετέχει σήμερα στην επίθεση στην Κεντροαφρικανική δημοκρατία, μαζί με Γάλλους και άλλους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, ενώ έχει επιτελέσει και παλιότερα ορμητήριο των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Μέσα από το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ θέλουμε να δοθεί μια ακόμα αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση για το γεγονός, ότι η συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ειρήνη για τους λαούς αλλά αντίθετα, τους μπλέκει πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των καπιταλιστών, αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων. Ο λαός και τα παιδιά του δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέγουν το στρατόπεδο του ενός ή του άλλου καπιταλιστή, δεν έχουμε τίποτα κοινό με τους καπιταλιστές, κανένα «εθνικό συμφέρον» και καμμιά «εθνική ανάπτυξη» δεν μας ενώνει μαζί τους. Εμείς έχουμε όνειρα για το παρόν και το μέλλον μας που το σύστημα αυτό μας στερεί, γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε μέρος στην πάλη εναντίον του συστήματος της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.

Καλούμε όλη τη νεολαία να ενισχύσει μαζικά με την συμμετοχή της την αγωνιστική πρωτοβουλία της ΚΝΕ ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Όλα αυτά συνδυάζοντας παράλληλα το στοιχείο της εκδρομής, της χαλάρωσης, της ψυχαγωγίας αποτελώντας ένα μοναδικό σημείο συνάντησης των νέων από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα του διημέρου θα περιλαμβάνει
Παρασκευή 4 Ιούλη
Επίσκεψη των μαθητικών οργανώσεων στο Μουσείο περιόδου 40-49, στα Αμπελάκια
Αντιιμπεριαλιστική συναυλία
Λαϊκό Ρεμπέτικο Γλέντι

Σάββατο 5 Ιουλίου
Κινητοποίηση στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας
Πολιτική ομιλία
Παραδοσιακό γλέντι με τοπικά σχήματα της Θεσσαλίας
Λαϊκό γλέντι

Κυριακή 6 Ιούλη
Αναχώρηση οργανώσεων
Στο χώρο του διημέρου θα διεξαχθούν αγώνες ποδοσφαίρου και beach volley.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Διήμερο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Οργανώσεις της ΚΝΕ ή στο e-mail: kneark@hotmail.com .