Αρχική Χωρίς κατηγορία Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στα κτήματα της Νεμέας

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στα κτήματα της Νεμέας

Την Πέμπτη, 19/6, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ επισκέφτηκε της περιοχές της Νεμέας που πλήγηκαν από τη χαλαζόπτωση της περασμένης εβδομάδας. Μαζί με τους προέδρους των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων διαπιστώθηκε η ζημιά που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τόσο στα βερίκοκα, όσο και στα αμπέλια και τις σταφίδες.
Επειδή η ευρύτερη περιοχή έχει πληγεί από χαλάζι και στις 27/4, χωρίς όμως, απ’ ό,τι προκύπτει κι από της απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων (Αρ.Πρωτ. 796/29-5-2014) στον βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Κοδέλα, να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές, είναι προτεραιότητα η διοίκηση του ΕΛΓΑ και το υπουργείο, να μεριμνήσουν άμεσα για την καταγραφή των ζημιών και για την αποζημίωση των καλλιεργητών όσο το δυνατόν πιο γρήγορα (υπενθυμίζεται ότι οι καλλιεργητές έχουν ασφαλίσει τις καλλιέργειες στον ΕΛΓΑ με ιδιαίτερα υψηλό αντίτιμο -38,5 ευρώ το στρέμμα για τα αμπέλια, 80 ευρώ το στρέμμα για την κορινθιακή σταφίδα και 82 ευρώ το στρέμμα για τη σουλτανίνα-). Η καθυστέρηση της διαδικασίας οφείλεται κυρίως απ’ ότι προκύπτει κι από την απάντηση του υπουργείου στην έλλειψη του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού, το οποίο πρέπει να προβεί στις εκτιμήσεις.
Προς την κατεύθυνση της άμεσης αποζημίωσης των καλλιεργητών ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει άμεσα ερώτηση στο αρμόδιο υπουργείο για το θέμα και θα επιδιώξει, ώστε οι παραγωγοί που έχουν πληγεί να έχουν συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, για να μεταφέρουν οι ίδιοι τις εκτιμήσεις τους και τα αιτήματά τους.