Αρχική Χωρίς κατηγορία ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Στα πλαίσια των ποικίλων εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, με τον τίτλο «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ» πραγματοποιήθηκε, το εσπέρας της Κυριακής 22-6-2014 στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών με την συνεργασία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ».
Στην Εκδήλωση συμμετείχαν η Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» υπό την διεύθυνση του Θεολόγου, φιλολόγου και μουσικολόγου κ. Γεωργίου Β. Καραγιάννη, η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών «ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΝ ΜΕΛΟΣ», υπό την διεύθυνση του χοράρχη, Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπριάδου – Γαλατσίου, κ. Νικολάου Δημητρακόπουλου και η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του χοράρχη, Πρωτοψάλτου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, κ. Αναστασίου Γκιούλη.
Έψαλλαν Εκκλησιαστικούς ύμνους, αξιόλογα Βυζαντινά Μουσικά μαθήματα, παλαιών αλλά και νέων συνθετών, μεταρσιώνοντας το σύνολο των ακροατών, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για πνευματική ανάταση των φιλόμουσων, που κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο, εγκλιματίζοντάς τους συνάμα στο πνεύμα των Λατρευτικών Εκδηλώσεων των «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2014», που πανηγυρικά ξεκίνησαν και με την συγκεκριμένη Εκδήλωση.
Την ωραία αυτή Εκδήλωση, έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τις πολυμελείς Χορωδίες για την παρουσία τους, απέδωσε τιμητικές πλακέτες στις προσκεκλημένες Χορωδίες ως και συμβολικά δώρα, έχοντα σχέση με τον Απόστολό μας Άγιο Παύλο και την Ι. Μητρόπολή μας, στους Χοράρχες και προσκάλεσε τους παρισταμένους να παρευρεθούν και στις λοιπές εκδηλώσεις αλλά και σ’ αυτήν που θα γίνει το εσπέρας της 23ης -6-2014 με την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Κορινθίων Αγίων στον Καθεδρικό Ι. Ναό και την Αγρυπνία, που θα ακολουθήσει, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, αποδίδοντας φόρο τιμής στον «υπερβαλλόντως» κοπιάσαντα για την διάδοση του σωστικού μηνύματος του Ευαγγελίου Απόστολο των Εθνών Παύλο, Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας.